Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne všecky video hry jsem v téhle pohádce znal, ale i přesto to v mnoha ohledech byla nostalgická vzpomínka jak stehno. Raubíř Ralf je na hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších animáků, co jsem viděl. Je s ním legrace a animace je skvělá. Nevím jak děti, ale já jsem skákal radostí každou scénou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Stylizace nedává (povětšinou) smysl, originálních vtipů pomálu (většinou mi bylo jenom trapně a ještě jsem odhadnul většinu point) a dějově se sází na tradiční Disney kompjůtr, který vyprdne moralistickou sračičku na počkání. Nákup několika licencí a čas od času nostalgie osmibitu dobrej film prostě nedělají, a výsledek mě štve o to víc, že závěrečný titulky do jistý míru ukážou, jaká pecka se mohla z Ralfa při větší námaze vyloupnout. Plnej počet může dát leda někdo s hodně nízkými nároky, anebo nulovou představivostí, protože z podobně geniálního konceptu se dá dolovat rozhodně víc než frky typu "mentos v cole". ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci nápad a ešte lepšie spracovanie vynieslo tomuto animáku moje vysoké hodnotenie. Netrvalo dlho a sympatický záporak Ralph u ktorého sa v hĺbke svojho srdca ozvali city, si ma rýchlo získal. Jeho postavenie v spoločnosti bolo fakt nepriaznivé a cesta vystlaná tŕnistými ružami ho priviedla k veľkému a statočnému dobrodružstvu. Ozaj výborne pôsobili efekty a nápaditosť pri prechode z hry do hry formou cestovania a nastupovania na centrálnom nástupišti, či premostenie z hry do dejovej línie animáku . Pridanie malého, roztomilého dievčaťa s podobným osudom zdvojnásobilo dávku emócií, takže nebolo mi všetko jedno. Samozrejme smutnejšie chvíle striedali aj zábavné a bláznivé momenty, ktoré to celé doladili. Film prekypuje zábavou, láskou dobrodružstvom a nezlomným priateľským putom, takže ak ste ho ešte nevideli nenechajte si ho ujsť 80%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf má opravdu nápaditý námět a je obalený v líbivém vizuálu, který rozhodně nepostrádá představivost. Ve filmu se objeví velké množství rozličných postaviček, z nichž každá je jiná a má něco do sebe. Co se scénáře týká, tak nejde o typicky uhlazenou pohádku, o čemž svědčí například i slovník malé Vanellope. Zkrátka sympatická animovaná oddychovka na volné odpoledne, ve které nechybí akce, vtip, ani pár těch životních mouder - co více si přát. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Výsledek je takový, že kluci a holky z Pixaru teď sedí kolem stolu a se sklopenou hlavou tak nějak tuší, že letos ten pozlacený plešoun přistane jinde. A oprávněně, protože i když nechám stranou fakt, že Brave, či Cars 2 nepatří mezi nejsilnější karty Pixaru, Disney stejnak nasadil obří kalibr. Ten se může směle zařadit i mezi ty největší esa počítačově animovaných filmů. Aktualizace - prdlajs, akademie jsou ňoumové. A vůbec se v posledních letech na poli animovaného filmu objeví sem tam nějaká opravdu originální brambora (Mary a Max, Koralína, Fantastický pan Lišák), kterou je třeba schramstnout jako Pacman. Mimochodem, nehodnotím dabing. Film lze díky bohu chytnout i v originále třeba ve Slovanském domě. Takže souhrn: všechny palce nahoru, i u nohou. Více zde zde zde ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Interiér kostela, ve kterém se odehrávají obě svatby seržantky Calhounové, je inspirován kaplí v Air Force Academy v Coloradu. (Adrai)
  • Logo Walt Disney Animation Studios je vypracované v 8-bitovej grafike inšpirovanej arkádovými videohrami z 80. rokov. (leila22)
  • Výrobcem zástrček na hlavním herním nádraží je "Moore". Jde o odkaz na režiséra filmu Riche Moorea. (Adrai)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama