foto

Rich Moore

  • nar. 10.5.1963 (53 let)
    Oxnard, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rich Moore se narodil 10. 5. 1963 v americkém městě Oxnard ve státě Californie. V roce 1987 vystudoval filmový obor na California Institute of the Arts.

Proslavil se na začátku 90. let jako režisér 17 dílů prvních pěti řad seriálu SIMPSONOVI. V roce 1991 za tuto práci získal Primetime Emmy Award za Vynikající animovaný pořad.

Následně začal pracovat jako producent a režisér animovaného seriálu THE CRITIC a později také FUTURAMA. Za 19. epizodu 3. řady Roswell That Ends Well získal svou druhou Emmy v kategorii Vynikající animovaný pořad.

V roce 2008 kývl na nabídku Johna Lassetera režírovat film od studia Disney RAUBÍŘ RALF (2012). Tento první Moorův celovečerní film měl u kritiků úspěch a vyhrál 5 cen Annie Awards a byl také nominovaný na Oscara. Podílel se také na režii dalšího filmu od studia Disney ZOOTROPOLIS: MĚSTO ZVÍŘAT (2016).

Na rok 2018 plánuje Moore uvedení filmu UNTITLED WRECK-IT RALPH SEQUEL. Raubíř Ralf se ve druhém díle přesune ze světa arkádových her do virtuální reality.

Věra "Fjera" Sychrová

Režijní filmografie

2018 Untitled Wreck-It Ralph Sequel
2016 Zootropolis: Město zvířat
2012 Raubíř Ralf
2009 Sit Down, Shut Up (TV seriál)
2004 Drawn Together (TV seriál)
Simpsons: Gone Wild, The (TV seriál)
2003 Duck Dodgers in Attack of the Drones
2000 Baby Blues (TV seriál)
1999 Futurama (TV seriál)
1994 Critic, The (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace