Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (235)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka s jednoduchým scénářem,o nasraném důchodci který nemilosrdně likviduje všechnu spodinu města.Zarazil mě pokus o hlubší dějovou myšlenku se zkorumpovaným starostou,která vyzněla tak nějak do prázdna.Danny sice na starý kolena dostává hlavní role a pokud jen ,,hraje´´ namakaného důchodce co láme kosti jde mu to,jakmile má ale vypotit emoce ve vypjatějších scénách je to velká křeč.Skoro celou stopáž jsem se slušně bavil a možná jsem byl i na 4* ,jenže scénáristická sračka s drtičkou odpadů a zastřelenou masérkou,která byla nevinná a Bad-Asse to vůbec nesralo a šel jsi nemilosrdně pro odpovědi,hrozně schodila dosavadní charakteristiku příběhu a to brutální WTF s ukradenou a digitálně remástrovanou honičkou autobusů z Rudého Horka odmítám jakkoliv komentovat,protože bych režiséra nazval od čuráků až po imbecilní retardy. Sladkej konec tomu nijak nepomůže.Nadějná pomsta jednoho staříka,která je ale narvaná spoustou chyb,ale i přesto to příjemně uteklo,takovej ten nedělní film...pustit,zhodnotit,smazat. 50%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Drsňak si zase tak úplně na nic moc nehraje! Bez zbytečných keců a sentimentu jde rovnou na věc a to se u akčního žánru cení. Díky tomuto faktu, bezchybnému Trejovi (který, jako by se pro roli vypitého homelesse přímo narodil), dobře odvedenému rapovému doprovodu a scénáři, sem tam předhazujícímu vymazlenou hlášku, rozhodně nadprůměr...poctivka za 70%...typický snímek,kterému dost chybí, ale zároveň má něco, jako "koule"... a "jdu si koupit tričko" ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trejo jako akční důchodce s vizáží homelesse a cejchem veterána z Vietnamu, co stále doufá ve svůj životní highlight, je v podstatě dobrák (ale nasrat ho nechcete), šmejdi mu odrovnají parťáka a jelikož z kluků v LAPD nic nebude, musí si s tím zúčtovat sám. Kultovní potenciál není naplno využit, ale stejně se BAD ASS neztratí. Sympaticky to není až taková B-blbost, jak byste logicky čekali... Po MACHETE je to Dannyho další velká role - a není pro něj typická. Neukazuje svaly, podává bezmála dramatický herecký výkon a ta jeho zjizvená tvář je celá zarostlá. Měl jsem z toho radost. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. Používání záběrů z jiného filmu (byť by byly odkoupené) je ubohost nejhrubšího zrna. Je to tak na pěst, že by z toho rejža viděl RUDĚ a bylo by mu zatraceně HORKO. K tomu připočtu fakt, že Trejo prostě není herec a nehodí se pro hlavní (kladnou) roli. Ta ledvinka byla asi vtip nebo co... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: úplně mě to vtáhlo a pohltilo, Macheta opět v akci, tedy pardon Frank Vega, který je takový civilnější, lidštější, je to správňák a slušňák, který umí pozdravit, chránit slabé a nevinné, ale taky pěkně rozmašírovat ksichty všem šmejdům, i v českém dabingu je film drsný a nahláškovaný, občas je pohled na hlavního hrdinu úsměvný, ale v dobrém slova smyslu MÍNUS: závěr mohl být možná ještě "výbušnější", už jsme si zvykli na víc, škoda, že Ron Perlman měl v zásadě malou a nepodstatnou roli, občas mi to přišlo lacinější a na choreografie současných akčních filmů, zvláště těch Asijských to taky nemá/// Shrnutí: Neřeknu, že je to velké překvapení, protože jsem čekal, že to bude dobré a na film jsem se těšil, nicméně jsem překvapen přístupem tvůrců a tím že dokázali z Dannyho Treja dostat další možná ikonickou postavu, kterou je snadné si oblíbit, protože se s tím prostě nese*e. Rád si dám pokračování./// Celkem 82%/// ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Frank (Danny Trejo) si bere autobus na pronásledování padoucha a po několika okamžicích docela těžce havaruje – levá strana autobusu je zbořena, chybí světlo atd. V následujících záběrech je autobus opět v pořádku. (pjotri)
  • Film je natočený na základe udalostí v autobuse spoločnosti AC Transit Bus, ktoré nahral jeden z prísediacich a zverejnil na YouTube, kde sa to okamžite stalo hitom. (beso74)
  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)

Reklama

Reklama