Vietnamského hrdinu, Franka Vegu (Danny Trejo), nečaká doma príliš vrelé uvítanie. Spoločnosť a národ, pre ktorý spolu so svojimi "bratmi" bojoval a krvácal, sa mu obráti chrbtom. Prejdu mnohé a mnohé roky trapénia, až nadíde deň, kedy sa pri obrane čierneho dôchodcu pred partou skinheadov dostane do povedomia miestneho obyvateľstva, ktoré ho začne pokladať za hrdinu. No šťastie sa mu už čoskoro znova vyhne okľukou, keď jeho najlepšieho priateľa Klondikeho zavraždia a polícia s daným prípadom nič nerobí. Frank musí urýchlene zasiahnuť a vziať spravodlivosť do vlastných, skúsenosťami otlčených rúk! (Cappuccino)
verbal
Špatná prdel je přesně ten druh filmu, který spustili do hrobu spolu s rakví Charlese Bronsona a zasypali třemi metry poctivé americké zeminy. V osmdesátém šestém na Československé socialistické databázi by to byl nesporně těžký hit, ze kterého by si i Šádvel s Radkem99 slintali na plísňáky a dýchal by v žebříčku na záda minimálně Nekonečnému příběhu. Dneska už to i takový cynický, obstarožní otyloň jako já klidně prohlásí za dementní pičovinu, vypotí z nostalgie slabé dvě a v duchu zapláče nad tím, že se Rodriguez pakuje jen na infantilních sračkách o vyžraných špionských fakanech. Co naplat! Paní Rohlíková a Darren vysoukali laťku příliš vysoko...(28.4.2012)
Flipper
Svätá ľadvinka... Typický koncept pomsty-žiadajúceho antihrdinu Trejo zvláda aj na neviemužkoľký pokus... zárezy do opasku rešpektu mu robí to jeho zlaté srdce ultrasamaritána, ktoré ho robí znesiteľným, aj keď mixuje ruku černoškovi v drviči odpadkov. Zabíja to neprofesionálna réžia, alebo gangsta rap "pesnička" kde sa zbytočne topí aj lepšia hláška čiernohumorného razenia.(14.4.2012)
Slasher
Trejo jako akční důchodce s vizáží homelesse a cejchem veterána z Vietnamu, co stále doufá ve svůj životní highlight, je v podstatě dobrák (ale nasrat ho nechcete), šmejdi mu odrovnají parťáka a jelikož z kluků v LAPD nic nebude, musí si s tím zúčtovat sám. Kultovní potenciál není naplno využit, ale stejně se BAD ASS neztratí. Sympaticky to není až taková B-blbost, jak byste logicky čekali... Po MACHETE je to Dannyho další velká role - a není pro něj typická. Neukazuje svaly, podává bezmála dramatický herecký výkon a ta jeho zjizvená tvář je celá zarostlá. Měl jsem z toho radost.(15.4.2012)
Hal_Moore
Danny Trejo poprvé (u mě - Machete jsem neviděl) v hlavní roli a člověk by čekal, že se ho Bad Ass bude snažit prodat přes zjizvenou tvář, ta však překvapivě zůstane po celou dobu zarostlá a Danny si tak musel vystačit se svými hereckými schopnostmi (charisma tam zůstalo i tak). Evidentně béčkový scénář si místy možná hraje trochu na víc, než na co producenti při schvalování rozpočtu byli schopní vynaložit peníze a je to hodně vidět, ale celkový obraz působí průměrně (čti lepší béčko) a krom přepáleného závěru a několika znásilněných hlášek nemám důvod zbytečně stahovat hodnocení dolů.(4.5.2012)
Segrestor
Udělejme si takovou simulaci situace, kdy jste jako nějakými mladými Američany a chcete si zarobiť nějaké love ve filmu. Co k tomu potřebujeme? 1. Druhořadou akční hvězdu do hlavní role drsňáckého bijce v důchodu. 2. Druhořadou akční hvězdu do vedlejší role protřelého politika, kterému je výše zmíněný důchodce osinou v prdeli. 3. Vousy Fidela Castra. 4. Několik černochů, kteří vám odpřísáhnou, že opravdu neumějí hrát. 5. Týpka, který vám za drobný peníz natočí nějaké sekvence periférie města, aby takříkajíc byl nějakej matroš do prostřihů. 6. Týpka, co umí dělat v After Effect pěkný intra. Co rozhodně potřebovat nebudeme. 1. Storyboard a snad ani scénáře jako takového nebude třeba. 2. Nápad. Pokud to dodržíte, máte zhruba stejnou šanci jako amatér Craig Moss. Jinými slovy, hůř to nenatočíte. Aby to nemělo ten ryze amatérský vzhled (look - jak by řekli anglicky mluvící kritici z ČSFD), vždycky vás právě zachrání ten týpek s After Effectem. Pak už jde jen o to, tlačit hrdinu k nějakému finále. S tím, že strčíte černochovi ruku do drtičky a on jen tak vykřikne a pak už se jen smutně dívá, neuděláte nic. Prostě tihle statisti jsou buď strašně drsní nebo neumí zahrát ani ruku v drtičce a to už je sakra co říct. Nejsem žádnej školenej herec, ale když mi nějakej důchodce začne strkat ruku do drtičky, tak řvu jako stará tentononc. A ve filmu to hned vypadá lépe. Stejně jako mladá černoška, která se může přetrhnout, aby vojela toho Fidela Castra, je tak nudné klišé, že mi chvílemi bylo toho Dannyho Treja, mého velkého oblíbence, fakt líto. Dělám to nerad, ale tenhle film, je jeden z jeho nejhorších, co jsem měl možnost vidět. To i v seriálu Breaking Bad, kde hrál cirka deset minut, předvedl víc a stylověji, prostě tak, že byste nenašli lepšího. Ne, Bad Ass, ať už ten název zní sebevíc coolověji (mí anglicky mluvící kolegové kritici z ČSFD mi rozumějí), není tím našlapaným akčním hitem roku, kdy jeden vysloužilec ukáže, že ještě nepatří do starého železa. Nenapadá mě ani, pro koho (pro jakou věkovou skupinu diváků) je vlastně film určen. Myslím, že i v osmdesátých letech by z toho nebylo víc, než jen další položka v nějaké zastrčené videopůjčově na periférii maloměsta.(21.5.2012)
Flego
Franka Vegu volajú Bad Ass ( Danny Trejo s fidelovskou bradou ) a je to akčný hrdina ako vystrihnutý zo starého žurnálu. Tento film si zmýlil storočie, lebo táto jazda je príliš toporná a jednoduchá. Za zjavné prešľapy ( je ich viac ako dosť ) treba poďakovať režisérovi, ktorý by mal radšej točiť reklamy. Jedinou záchranou sú niekedy vtipné dialógy a hlášky, ktoré navzdory chybám, robia film prijateľným. Slabší priemer.(27.4.2012)
Chrustyn
Braková záležitost, která se po vzoru jiných žánrových kousků (převážně projek Grindhouse) snaží bavit tím, jak je hloupá. V hlavní roli Danny Trejo, který jako důchodce s ledvinkou není tak cool, jak měl původně být a jediné na co se celý film zmůže je pár laciných bitek, kdy neporazitelný Danny pobije všechno co se mu dostane do ruky. Jako bonus recyklace kultovní akční scény z "Rudého horka" (ano vykradená autobusová honička, která je vidět v traileru tu opravdu je a dává ještě menší smysl, než by se dalo tušit). Z hloupé zábavy zbyl jen hloupý a nudný film.(15.5.2012)
Duotone28
Ak od toho nebudete čakať seriozny dramatický akčák, určite zabaví...nakoľko je to liznuté trošku do comedy a vytvorené for fun! Danny Trejovi postava sadla na jedničku, nazdar(29.5.2012)
macekblab
Danny Trejo nahodil homeless style a rozhodl se srovnat do latě losangelskou omladinu. Nezáleží na tom, že už to před rokem provedl každým coulem coolověji, brutálněji a nekompromisněji jeho árijský bratr v Hobo with Shotgun a předtím ještě Michael Caine, Clint, The Rock, Kevin Bacon, Jodie Foster, Gerard Butler, Charles Bronson... A spousta dalších. Bad Assu se dá odpustit jeho naprostá zbytečnost, ale to nic nemění na faktu, že je to nehorázně nudná sračka. Každý dialog mi chtěl zarputile přivodit blití, ale já jsem statečně odolával až do absolutně debilního závěru, při němž jsem musel chtě nechtě odvracet zrak. A sluch. Neměl bych nic proti, kdyby se celý film mlátili negři a bouralo s autobusy, ale tenhle film je prostě vata a tupé žvásty v laciném hávu navíc s absencí čehokoli jako špetka nadhledu. Vyserte se na Bad Ass, stejný námět byl už natočen tisíckrát a mnohem lépe.(21.4.2012)
ConanVJ
Filmek o tom, jak bývalý veterán vietnamské války Frank (Trejo) hledá vrahy svého nejlepšího kamaráda, aby se jim pomstil. Frank se stane ve městě slavným, když se na YouTube dostane video, jak zmlátil dva výtržníky a teď je oblíbený po celém městě. Cestou za pomstou občas někoho zmlátí, strčí nějakou tu ruku do drtiče odpadků a neváhá se ani hnát za hlavním padouchem v autobusu. Filmek se táhne spíš pomalejším tempem, které občas zrychlý, aby se pochvíli zas zvolnilo. Frank se při své křižácké výpravě neváhá používat i různé hlášky. Celkově film připomíná některé "béčkové" klasiky ze 70. a 80. let. Mě se filmek líbil, protože mám tyto filmy rád. Za mě 70% :)(27.5.2012)
Trustme
Danny Trejo se v tomto filmu snaží odčinit hříchy mládí. Po juniorském Kick Ass, přichází další svérázný filmový ochránce městského pořádku a hrdinný mstitel bezpráví - seniorský Bad Ass. Přichází akorát včas, protože svět akčních filmových hrdinů z masa a kostí je nakažen virem, který se nezadržitelně rozšiřuje. Tím virem je KOMIKS a příklon k pubertálnosti, pohádkovosti současné filmové doby. Nadpřirozený superhrdina v pláštěnce a přiléhajícím elastickém dresu, který létá, přenáší předměty tisícinásobku své váhy, nelze jej zabít, zachraňuje planetu proti vesmírnému zlu pomocí divných zbraní a má vždy dostatek financí na své další filmové pokračování. Naštěstí jsou stále ilegální filmaři, kteří se nebojí točit o hrdinech-smrtelnících a nediskriminují ani občany důchodového věku a dávají jim šanci taky si někoho ve filmu zmlátit. Proto je pro mě postava Franka "Bad Ass" Vegy něco takového jako vystřelit si ostrými náboji v airsoftové bitvě. Jeho vizáž v podobě Dannyho Treja, kterou umocňují strašidelné vousy spolu s jeho vyuzeným hlasem, oděvem stavebního dělníka z Východu s koženkovou ledvinkou (!) a nápisem na tričku, působí v dnešní době metrosexuálních superhrdinů jako plivanec žvýkacího tabáku na dámském WC. Bad Ass není filmem, který bude o Štědrém dni na Nově, byť má některé atributy vánočních svátků - žít v kruhu přátel a rodiny, pomoct potřebným a udobřit se mezi sousedy. Bad Ass je, ale určitě filmem, který mě osobně potěšil, pobavil a uklidnil, že někdo točí o takových sympatických občanech, co jim není lhostejné zlo v okolí bydliště. A tak, až zas budou někde chtít nějací jedinci stížení sociopatií zmlátit vozíčkaře nebo okrást 80tiletou stařenku, měli by se rozhlednout jestli nestojí poblíž muž s nápisem na tričku: I AM A MOTHERFUCKER...(18.5.2012)
Šakalík
No jéé... Z Dannyho Treja nám vyrostla hollywoodská hvězda, zatím teda jen béčkové úrovně, a tak jsem byl zvědav, co z šarmantního Mexikána vyleze tentokrát. No nemůžu říct, že bych byl zklamán, pač přesně něco takového jsem čekal – tedy film s infantilně stupidním příběhem, řadou „bad ass“ rvaček a připitomělým happyendem, po kterém má soudný divák nutkání rozmlátit si hlavu o zeď. Ze všeho nejvíc mi tenhle film připomněl vyhlášenou pozdní produkci Stevena Seagala, kteréžto skvosty si Trejo zřejmě bere za vzor. Komu čest, tomu čest, ale něco takového mě na zadek už neposadí. Jednu hvězdu přidávám za stylové triko "I am motherfucker!" :-)(6.5.2012)
Brain-D
Danny Trejo strašně zničenej svou minulostí chce něčho dokázat a dostane svou příležitost. Parta skinů ho jednou přepadne v autobuse a Danny se tak nasere, že tím spustí řezbu, která nemá konce. Naprosto seřeže všechny a pořád si drží dobrou pověst slušného člověka (hrdiny města). Super jednohubka.(19.5.2012)
Genero
Pan Trejo je jednoznačně nejzářivější hvězdou Mezinárodní herecké asociace hispánských muklů, přesto zůstal skromný a zachoval si svou bodrou, věčně rozesmátou a přívětivou tvář mexického bezdomovce, kterou tolik miluji. A přestože si ji nechal zcela netypicky zarůst plnovousem, nad kterým by i Leoš Suchařípa závistí zapomněl prskat a ráčkovat, dokáže na svém těžce zkoušeném potapetovaném hřbetě unést i takový biják s potenciálem na zapomenutelně prostoduchou kokotinu a povznést ji na milý a zábavný pomsta – film. Je naprosto k neuvěření a téměř až v prdeli, že vidět to těsně před pubertou, rozhodně bych už nechtěl být Sandokan, Curro Jimenez ani Sagvan Tofi, ale jen a pouze Frank Vega.(1.5.2012)
Linkyc
Co lze vše dnešní Hollywood (ne)zfilmuje. I'm motherfucker...(7.5.2012)
PetrPan
Danny je jen pendejo, žádnej Charles Bronson z něho nebude, ale myslím, že to asi ví a Bad Ass je spíš akční komedie ( a hodně průměrná až podprůměrná, škoda) než cokoliv jiného, jistý nadhled z toho cítit je, ale celé je to takové ušmudlané... možná kdyby název byl Dirty Ass, tak by mi to sedlo víc:)(13.5.2012)
Lacike
Napriek sialenym trailerom a infantilnej premise sa film berie prekvapivo vazne. V dialogovych scenach posobi seriozne a to co predvadza Trejo sa da bez nadsadenia nazvat solidny herecky vykon. Lenze akonahle je pribeh preruseny akciou tak prepne do absurdneho ciernohumorneho brutalneho módu, ktory nepasuje k serioznemu pojatiu postav. Pouzitie zaberov autobusovej nahanacky z Red Heat pokladam za uplne zbytocne. Takze nakoniec som sa po cely cas nevedel naladit ani na jeden pouzity styl. Napriklad v Machete, kde tiez hra Trejo, to dokazali vybalancovat ovela lepsie. 4/10.(28.4.2012)
ondrula
Je to takový typický akční klišé s puncem pošahaný osobitosti Dannyho Treja, kterej se na starý kolena (kdo by to byl řekl, že je mu už 68 let?) dočkal svých hlavních rolí coby antihrdina. Já mám tyhle filmy rád, ale nijak zvlášť to na mě skrz tu šablonovitost nezapůsobilo. Asi to bylo točený i s jistou nadsázkou, protože neozbrojenej důchodce Bad Ass dá do držky úplně všem a ani se neobtěžuje se pozastavit nad tím, že proti němu stojí přesila s bouchačkama a krom toho sbalí a svým šarmem ohromí nejkrásnější kikinu v okolí. Čekal jsem tam, že policie to zkomplikuje svou zkorumpovaností, protože ten konstábl je tam tak vlezlej a slizkej, že se to nabízelo a taky jsem myslel, že tam proběhne bitka s bossem Perlmanem (bitka dědků), ale k ničemu takovýmu nedošlo. Stopáž 90 minut je tedy tak akorát.(17.4.2012)
noriaki
Osmdesátková mlátička bez atmosféry, bez stylu, a bez nápadu. Bad Ass připomíná mix Machete a Super, ale z obou filmů si vzal jenom to špatné, a navíc přidal mizernou režii a špatné herce. Jediným světlým momentem je autobusová honička okopírovaná z Rudého Horka. Kdyby takhle vypadal celý film, tak to mohlo být zábavné retro. Takhle je to zbytečný brak.(1.5.2012)
Kingjiri
Nebýt v hlavní roli Danny Trejo, nejspíš bych se na tohle těžký béčko vůbec nekoukal. Režie a herci jsou tak na jednu hvězdu, druhá ale letí za Dannyho Treja. Ten je totiž neskutečně cool, když za rytmu amatérskýho gangsta rapu kráčí s nasranym výrazem v xichtě špinavejma ulicema a každý svý putování zakončí tim, že dá někomu přes držku. Bitky byly docela slušný, naopak závěrečná honička s autobusama patřila mezi nejdementnější scény, jaký jsem kdy viděl:D Ale na jedno zkouknutí stravitelný, dvě silnější hvězdy.(28.5.2012)
Podobné
- Somrák s brokárnou (2011)
- Hobo with a Shotgun (2007)