Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (235)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Udělejme si takovou simulaci situace, kdy jste jako nějakými mladými Američany a chcete si zarobiť nějaké love ve filmu. Co k tomu potřebujeme? 1. Druhořadou akční hvězdu do hlavní role drsňáckého bijce v důchodu. 2. Druhořadou akční hvězdu do vedlejší role protřelého politika, kterému je výše zmíněný důchodce osinou v zadnici. 3. Vousy Fidela Castra. 4. Několik černochů, kteří vám odpřísáhnou, že opravdu neumějí hrát. 5. Týpka, který vám za drobný peníz natočí nějaké sekvence periférie města, aby takříkajíc byl nějakej matroš do prostřihů. 6. Týpka, co umí dělat v After Effect pěkný intra. Co rozhodně potřebovat nebudeme. 1. Storyboard a snad ani scénáře jako takového nebude třeba. 2. Nápad. Pokud to dodržíte, máte zhruba stejnou šanci jako amatér Craig Moss. Jinými slovy, hůř to nenatočíte. Aby to nemělo ten ryze amatérský vzhled (look - jak by řekli anglicky mluvící kritici z ČSFD), vždycky vás právě zachrání ten týpek s After Effectem. Pak už jde jen o to, tlačit hrdinu k nějakému finále. S tím, že strčíte černochovi ruku do drtičky a on jen tak vykřikne a pak už se jen smutně dívá, neuděláte nic. Prostě tihle statisti jsou buď strašně drsní nebo neumí zahrát ani ruku v drtičce a to už je sakra co říct. Nejsem žádnej školenej herec, ale když mi nějakej důchodce začne strkat ruku do drtičky, tak řvu jako stará tentononc. A ve filmu to hned vypadá lépe. Stejně jako mladá černoška, která se může přetrhnout, aby vojela toho Fidela Castra, je tak nudné klišé, že mi chvílemi bylo toho Dannyho Treja, mého velkého oblíbence, fakt líto. Dělám to nerad, ale tenhle film je jeden z jeho nejhorších, co jsem měl možnost vidět. To i v seriálu Breaking Bad, kde hrál cirka deset minut, předvedl víc a stylověji, prostě tak, že byste nenašli lepšího. Ne, Bad Ass, ať už ten název zní sebevíc coolověji (mí anglicky mluvící kolegové kritici z ČSFD mi rozumějí), není tím našlapaným akčním hitem roku, kdy jeden vysloužilec ukáže, že ještě nepatří do starého železa. Nenapadá mě ani, pro koho (pro jakou věkovou skupinu diváků) je vlastně film určen. Myslím, že i v osmdesátých letech by z toho nebylo víc, než jen další položka v nějaké zastrčené videopůjčově na periférii maloměsta. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vážení a milí přátelové, co k tomuto snímku dodat.... pokus o nasazení Treja do poloh, v nichž ukáže i jiné křeče obličejových svalů, než ,,jsem znechucený, jsem nasraný, jsem strašně rozzuřen a vysouvám řezáky", docela vyšel. Zrezlý Deny přidal výraz vyklidněného - a jako bonus vyndal na světlo boží i xycht, mající znázornit pocit absolutního štěstí. Vycení při něm všech šestašedesát zástupců chrupu, očiska téměř opustí své důlky a již tak krabatá tvář se zbrázdí až do nečekatelných kreací, připomínajících zmenšenou plastickou mapu Himalájského pohoří. Děsivější škleb nenajdete ani v horrorech z nejhorrorovatějších. Super. No, a děj je debilní, zápletka debilní, pointa debilní, ve filmu je dosti debilních postav, které jednají tak debilně, až si připadáte jako debil, že se Vám na to vlastně docela dobře vejrá..... debilita s Denym. Za tři. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trejo je borec o tom žádná. Jinak je to děsně ohranej námět, ale zpracování je dostatečně zábavný a nekompromisní aby to zaujalo. Jenom tu autobusovou honičku vykradenou z Rudýho horka si mohli odpustit, protože jinak film nevypadá vůbec špatně ani nijak ultra levně. Je to prostě akční béčko se vším všudy. Nicméně Danny je fakt Bad Ass to se prostě musí uznat a je zárukou zábavy skoro všude kde hraje.60% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trapná záležitost. Když jednoho dne sedmašedesátiletý veterán naklepal v autobuse otravujícího hulváta/ukřivděného občana (nevím, pozadí oné bitky neznám), nemohl tušit, že se na základě jeho minipříběhu natočí film, v němž se odehrává následující: 1) Konflikt v autobuse je upraven tak, aby byl rasově korektní. 2) Dědek veterán nezbije jednoho joudu v autobuse, nýbrž celou řádku nebezpečných zločinců, přičemž některé nehezky zmrzačí. 3) Dědek veterán randí s mladou kočkou a poslouchá od ní, jak má dobré srdce. 4) Dědek veterán s největším záporákem ukradnou dva autobusy, scénu z Rudého horka a rozflákají polovinu města. 5) Dědek veterán ho vlastně neukradne, on prostě řekne řidičovi, že je ten frajer z videa a dostane autobus bez řeči k dispozici! 6) Dědek veterán bojuje proti korupci! 7) Herci jsou špatně vybraní, špatně hrají a každou chvíli vypadají, že budou potřebovat zásah ortopeda. 8) Celé to působí děsivě amatérsky - ostatně stačí si projít dosavadní úspěchy tvůrčího týmu... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Drsňak si zase tak úplně na nic moc nehraje! Bez zbytečných keců a sentimentu jde rovnou na věc a to se u akčního žánru cení. Díky tomuto faktu, bezchybnému Trejovi (který, jako by se pro roli vypitého homelesse přímo narodil), dobře odvedenému rapovému doprovodu a scénáři, sem tam předhazujícímu vymazlenou hlášku, rozhodně nadprůměr...poctivka za 70%...typický snímek,kterému dost chybí, ale zároveň má něco, jako "koule"... a "jdu si koupit tričko" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • V jedné ze scén je Klondike (Harrison Page) střelen do hrudníku, konkrétně pod bílý pruh zapnuté mikiny. Poté, kdy leží na zemi, však žádné stopy krve na mikině nejsou a mikina je stále zapnutá. V závěru scény je však mikina rozepnutá a průstřel se nachází několik centimetrů pod původním místem průstřelu. (Lumberjack)
  • Postava Franka Vegu (Danny Trejo) je založená na skutočnom vietnamskom veteránovi Tomovi Slickovi, ktorý sa vďaka internetu "preslávil" bitkou v autobuse. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama