Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom mestečku na Islande dôjde k pozoruhodnej samovražde staršej ženy, ktorá naznačuje, že by mohlo ísť o zvrátený rituál. Vyšetrovanie miestnych autorít zostáva bez výrazných výsledkov. Pátranie ich čoskoro zavedie do hlbokej histórie miestnej komunity, pomocou ktorej začínajú odkrývať temné tajomstvá. (Marceloo)

Recenze (31)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Podaktorí užívatelia, zrejme ešte nikdy nenatrafili na horor na úrovni jednej hviezdy. Lebo keby áno, určite by túto Islandskú mystery ducharinu, nehádzali do jedného vreca s absolútnymi prepádkmi, ala: "Devils Whisper". Je síce pravdou, že snímok je miestami až extrémne dejovo "lenivý", pričom len zriedka kedy sa niečo deje, no rozhodne sa nejedná o nejakú amatérčinu, ktorá by mala dosahovať tak mizerného hodnotenia. Atmosféra tamojšej krajiny, je už sama o sebe riadna dávka depresie, plus pár atmosférických pasáži, taktiež pomerne solídne dodalo filmu ten správny, mystery nádych. Veľkou prekážkou sa tak stáva akurát dlhočízna stopáž, no celkovo ide o pohodový, sledovateľný kúsok, ktorý zaujme najmä príbehom a jeho rozuzlením. Skrátka, treba byť správne naladený a neočakávať niečo, čo nemožno dostať. Žáner "horor" škrtnúť. Zbytočne zavádza .. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle byla super záležitost pro každého milovníka severských vyšetřování záhadných zmizení s kapičkou hororového nádechu. Asi jako vždycky, tak i tady jsem se děsila dvou dějových linií, protože to není zrovna můj nejoblíbenější faktor u filmů. Avšak Axelsson to měl napsané opravdu dokonale. Vyšetřování má navíc hlavu a patu a nemusíte se bát, že by do sebe něco nezapadlo. Atmosféra je zde opravdu ledová a bezmocná a rozhodně nechcete být v kůži ani jedné z postav. Zkráceně řečeno, vřele doporučuji už jen kvůli tomu profesionálnímu scénáři, který si klidně umím představit v rukách takového Finchera. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Islandská kinematografia ma nikdy nesklamala a nestalo sa tak ani tentokrát. Ég Man Þig síce v zásade neprináša nič, čo by diváka vyslovene posadilo na zadok, skĺbenie krimi tematiky s prvkami duchárskeho hororu tu však celkom fungovalo a nevľúdna severská krajina príbehu dodala zvláštne pochmúrne čaro. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Chladný mysteriózní detektivní thriller s nádechem hororu z Islandu. Film má dvě dějové linie a ta druhá mě zaujala více. Manželský pár a kamarádka se nastěhují do nového domu, kde však straší. V té druhé Starší žena je nalezená mrtvá v kostele s vyřezanými kříži na těle a hlavní hrdina je povolán, aby případ vyšetřil a brzy se dozvídá o temné historii místní komunity spojenou s více vražd především dětí. Pomalé, atmosférické, hezky natočené, dobře zahrané a s pěknou hudbou. Kdo rád chladný sever a pátrací thrillery, tak by vyloženě zklamaný být neměl. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na snímek „Ég man þig“ se podíváte přesně proto, že chcete vidět nějakou nepříjemnou, temnou atmosféru, jež se vám v tomhle případě dostane. Jako kdybyste z filmu cítili ten chlad, který se rozkládá nad zemí, jako kdybyste věděli, že tam něco není v pořádku. A tohle je něco, co v hororu chcete vidět a je to dobré. Islanďané umějí točit nepříjemně depresivní filmy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu při plavbě na lodi fotí kamarádka manželský pár mobilem. Přestože se ozve zvuk vyfocení, displej je stále černý. (noelcoward73)
  • Počas telefonátu pred domovom dôchodcov stojí za Freyrom (Jóhannes Haukur Jóhannesson) na parkovisku strieborné SUV. V ďalšom zábere je však miesto za ním prázdne. (Marceloo)

Reklama

Reklama