Reklama

Reklama

Vinnetou


Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (E02)

(epizoda)
  • Německo Winnetou - Das Geheimnis vom Silbersee (více)

Obsahy(1)

Old Shatterhand již nějaký čas pobývá u Apačů a i když jej nejen Vinnetou a Nšo-či, ale i ostatní členové kmene přijali mezi sebe, cítí v sobě rozkol. Život v divočině mu sice učaroval, ale současně ho to táhne zpátky do bující civilizace. Utřídit si myšlenky a uvědomit si, kde leží jeho srdce, mu pomůže nové dobrodružství, které ho s jeho rudým bratrem čeká. Mexický bandita El Mas Loco se od podivínského profesora etnografie Spenglera, jenž mu dluží peníze, dozví legendu o zlatém pokladu Apačů. Se svou skupinou rabiátů zaútočí na Vinnetouův kmen a zajme Nšo-či. Ta coby šamanka má být s legendou seznámená a za pomoci spojení se silami přírody dokáže najít bájné Stříbrné jezero, kde se má poklad nacházet. V patách nevyzpytatelných a nelítostných banditů se vydávají Vinnetou, Old Shatterhand a Sam Hawkens. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

To radši vymrdám ucho lachtanovi, než bych se na to díval znovu. Hrůza. Indiáni jak kdyby právě vyskočili z posilky, Vinetou mluví jako pako a navíc se chová i vypadá jako buzík, a Old šetrnej.. no to mě opět poser kozy. To mi vážně dělat neměli. U něčeho takovýho nasrat diváka jinejma hercema, to by mělo být trestný. ()

tahit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak fajn, řekl jsem si. Možná není vše ztraceno. Tohle musím vidět. Představte si, že těšíte v restauraci na vonící delikatesu, ale místo toho dostanete ničím neochucenou šlichtu. Tak přesně takový pocit jsem měl, tedy pro tentokrát, jenže ne v žaludku, ale v hlavě. Ale abych nekřivdil, vydařené lokace jsou překrásné. Nicméně fenomén Pokladu na stříbrném jezeře, ale nejspíš už nic nepřekoná. Protože tomuhle filmu schází přesně onen půvab, který má originál Haralda Reinla. Na tom jsem byl několikrát na Vencplacu v kině Afa. No ale, jen když jsem měl kliku, protože na promítání v kině, stály dlouhé fronty. V každém případě je jasné, že tohle netoužím vidět znova. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nové převyprávění dobrodružné výpravy za pokladem na Stříbrném jezeře vkusně navazuje na události, které zažil Old Shatterhand, když poprvé přijel do Ameriky. Rozvíjí se jeho romance s Nšo-či, bratrství s Vinnetouem i jeho vztah k bílým lidem. Sam Hawkens se stává skutečně zajímavým člověkem, nejen komickou postavičkou, jakou byl dříve u Haralda Reinla. Příjemný díl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začiatku je jasné, že druhý diel je komédia. Dáva vtipné odpovede na mnohé otázky, na ktoré sa pri starej sérii nikto neodvážil opýtať, napríklad ako prišli bratia k svojim koňom, Oldo k henryovke a strapcovitému obleku a ako si udržiaval dokonale ulízaný účes. V takejto forme ma film už začal baviť, komédia ide tvorcom viac od ruky ako nejaká akcia s mostom alebo filozofovanie. Aj tu sa akcii nevyhli, ale že bola smiešna, to do čistokrvnej komédie pasovalo. Už len dúfam, že do záverečnej časti sa Apači naučia časovať slovesá, keďže skloňovať vedeli od začiatku, lebo počúvať všetko v neurčitku ide na nervy. A to je aj moja jediná výčitka k filmu. (28.12.2016) ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá nová epizoda se mě opět líbila i přes prostinký příběh. Prostě nové zpracování Vinnetoua má něco do sebe. Překrásné chorvatské scenérie, apačský humor, romantika, návrat do dětských let. V dnešní době samých komiksových blbin už se takové filmy moc netočí. Musím dát opět plný počet nejen abych zvedl tak slabé hodnocení, ale opravdu se mě to líbilo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Súčasný typ vysúvacieho rúžu bol vynájdený vo Francúzsku až po 1. svetovej vojne, takže Neke Bah (Emilio Sakraya) ním nemohol krášliť Nscho Tschi (Iazua Larios). [Zdroj: extraplus.sk] (magu)
  • Zobrazení původních obyvatel Ameriky z národa Apačů je zde pouze ilustrativní. Filmaři se inspirovali spíše indiány z plání (prerií), jako jsou Siouxové, Vraní indiáni atd. (ČSFD)
  • Jazyk Apačů použitý ve filmu je lakotština, nikoliv žádné nářečí příbuzné apačštině. (ČSFD)

Reklama

Reklama