Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF? Že sa pôvodná séria vôbec nedržala kníh, na tú dobu a na to spracovanie to bola fakt že pecka. Ale toto bolo preboha ča? Old Shatterhand ako vysušený pobožný spiťálek, Winnetou ako tupý svalnatček, Nšoči WTF? Toto nemalo vôbec vzniknúť. To je preboha taký problém skúsiť nafilmovať skvelú trilógiu podľa knihy? Dosť slušnosti, kurvafix, toto ma extra nasralo. Debili, ktorí to povolili a debili, ktorí to stvorili. To si radšej tisíckrát pustím originál. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný závěr dost slušné reálnější trilogie o tom, kterak to vlastně bylo s těmi legendami o statečné bílé tváři, sdílející svůj osud s osudem kmenů rudých bojovníků, čelících nájezdům osadníků z dalekých zemí za velkou louží. Čekal jsem, že tenhle miniseriál bude jen smutná laciná fraška snažící se zalíbit známými postavami a příběhy a přitom na ni všichni zapomenou tak rychle, jak jen ohnivá voda vyprchá, ale překvapivě jde o velmi slušné zpracování, temnější, reálnější země osidlované uprchlíky a bezskrupulózními zhýralci všech možných zemí a národů.. Naivnější pohádky, které jsme sledovali jaké malé děti v tomhle zpracování samozřejmě nečekejte, pokud ale nebudete právě tímhle vzpomínkovým závojem zaslepeni, dokážete si tuhle novou formu také užít a možná překousnete i poněkud lehce za skalp přitažený konec. Ale bylo to překvapivě fajn. V tomhle výjimečném případě, tak trochu potvrzujícím pravidlo, ale neberte na zdejší celkové hodnocení ohledy a zkuste se na to také podívat. Velmi solidní výběr herců, velmi solidní dabing (překvapivě) a velmi solidní rozhodnutí ponechat jazyk indiánů tak, jak byl v originále, protože obzvlášť hluboký hlas a vzhled Tokvi-Kavy za to stojí. Prostě slušná práce, fakt nečekaně slušná. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nebylo z marketingového hlediska jiné volby v kontextu současného filmového establishmentu než natočit pravý opak původních filmů z 60. let. Má to ale háček. Mayovky jsou takové westernové pohádky. Ušlechtilý duch a zidealizovaný v podstatě dětský svět knižní předlohy vzal za své._____S tím mám zásadní problém, kdo četl knihy, ví že je to pacifistická četba. Takže z toho pohledu je drsná realita a skalpující Vinnetou ignorace obsahu literární tvorby Karla Maye a zůstávají tak pouze slavná jména – programové parazitování na předloze? _____No nic, jako děcka jsme hrdiny těchto filmů hodně prožívaly a kde kdo měl doma nějakou tu henryovku či stříbrnou pušku. Jediné co mě na této novodobé reinkarnaci usmiřuje, je fakt, že dnešní děti si už na Vinnetoua a Shatterhanda nehrají - protože takový Franta Voráček ze třetí A skalpovaný blonďatým Vinnetouem ze čtvrté B, to by teda byl na naší základce pěknej průser…! Produkce: Aventin Film ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Indiáni sa časovať slovesá v slovenskom dabingu konečne naučili, ale aj tak toto bolo dosť hrozné. Znovu sa hraje na vážnu strunu, ale nejde to, nejde to, nejde to. Tadeusz, Czeszlaw a Zbigniew sú nové postavy, ktoré nám Vinnetou prináša až z Poľska, indiánskou pochúťkou sa stáva konzervovaná kapusta z Nemecka a keby bol aj štvrtý diel, možno by Nšo-Či ochutnala aj bryndzové halušky. Keď dochádzajú rozumné nápady, a dochádzajú aj šialené nápady, prichádza Sam Hawkins, bez ktorého by boli všetci jednoducho v prdeli. Čo si mám myslieť o tom, že hľadali náčelníka Komančov a našli blonďavého pankáča, to už vôbec neviem. Záver ma mal dojať, ale nedojal. Skôr ma dojali tie „masové“ scény, keď z každej svetovej strany sa valila masa asi piatich Indiánov a nakoniec ich bolo na pľaci dokopy osem. Howgh. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnější komentář a ucelený názor najdete v mém komentáři k Vinnetou (TV seriál) 2016. Pokažený dojem z druhého dílu je lehce napraven, avšak nepřibližuje se poměrně pozitivním pocitům, jež jsem měl po zhlédnutí první části. Nemusel jsem vidět Old Shatterhanda, jak klátí Nšo-či na svém kožešinovém loži. Lex Barker to také nedělal a přesto jsem jejich vztah vnímal daleko intenzivněji. Pamatujete ten krásný rozhovor, kdy se spolu procházejí podél řeky? A když tam ve tmě sedí? Nebo když Nšo-či nechce žít, pokud zemře Old Shatterhand u mučednického kůlu? Jak se zrcadlila v jejich očích a tváři radost, když jej viděla se svým bratrem vycházet z údolí řeky Rio Pecos? Jak se za ním otočila, když odjížděla s náčelníky k Nugget-Tsilu? Jak mu v řeči svého kmene říkala před smrtí, že ho miluje? To vše bylo tak romantické a silné, že nebylo třeba ukazovat Shatterhandovu nahou řiť a nahá záda Nšo-či, kterak si to užívá na ležícím greenhornovi. Ale zpět k ději. Potěšil návrat Maria Adorfa do role Santera. Nutno podotknout, že nejsilnější záporňák z celé trilogie je právě tu - Santer jr. A smrt Vinnetoua? Nefungovala. Ani náznak dojetí či lítosti, což řada diváků pociťuje i dnes, když si pustí smrt Pierra Brice v Posledním výstřelu nebo umírání Nšo-či v prvém díle. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno