Reklama

Reklama

Vražedné spolčení

Trailer

Dvě sestry se už poněkolikáté stěhují na nové místo, protože jejich matka-alkoholička přišla o práci. Dívky se musejí starat nejen o ni, ale i o mladšího nevlastního brášku. Když si matka najde nového tyranského přítele, který jim ubližuje, rozhodnou se, že jim bude bez matky nejlíp... Linda se se svými dcerami a synem opět přestěhuje na nové místo a začne chodit do nové práce. Náctileté dívky Sandra a Beth jdou po prázdninách zpátky do školy, kde se Sandra snaží na sebe upoutávat pozornost, a Beth začne chodit s Justinem. Linda střídá muže, často se opíjí a holky se o ni musejí starat, vařit doma, a Sandra jí dokonce zastoupí na třídních schůzkách. Sestry jsou nerozlučnou dvojkou a ve škole se jim daří. Sandra se ve škole spřátelí s dívkou z lepší rodiny Ashley a Beth tráví hodně času s Justinem. Po party najdou matku opět opilou, dokonce se pokusí spáchat sebevraždu. Na Den díkůvzdání oznámí Linda celé rodině, že znovu přišla o práci, řekne si o peníze, dívky se za ni stydí a peníze už jim nikdo půjčit nechce. Sandra se moc líbí Davidovi, se kterým si jen zahrává. Linda přivede k rodině nového muže Stevea, který je opilcem a násilníkem. Linda se Stevem často pijí alkohol, souloží v obýváku a mají nechutné řeči. Steve se snaží Beth osahávat, když k tomu má možnost. Dívky zavolají na linku pomoci, ale ti bez důkazů, že je Steve násilnický, nehodlají nic podniknout. Když Sandra myje opět opilou matku, uvidí, že má po těle modřiny. Linda se Stevea zastává, protože jim platí nájem. Beth ani Sandra si nevědí rady a napadne je, že by jim bylo lépe bez matky. Pokaždé si jejich matka najde násilníka, který ji a děti mlátí a obtěžuje. Když Steve uhodí malého Bobbyho, rozhodnou se dívky jednat. Sestry s Justinem a Ashley začnou vymýšlet možnosti, jak se jí zbavit, aby zároveň dostaly peníze z pojistky... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Moja neobľúbená Abigail Breslin zas v bezvýznamnej sračke. O čom to ten film mal byť. Tak najprv dcéry milujú matku nadovšetko, potom ju pre istotu zabijú. Celé je to tam sílené do takej miery, že som vlastne držal prsty tomu dementnému tyranovi než dvom blbým kravám. Matku som mal v prdeli, tá sa tam celý čas len váľala s krásnym dychom značky 10 promile. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ok - co si budeme povídat...je to béčkový film...více rozhodně k céčku než k áčku :D Nemám ráda takovéto úplně jakože "hrajeme si na velký film, ale víme, že za to nemáme" film...Je to špatné, je to přeplácené, sentimentální, dost absurdní, ale pointa tam zůstala a to je zbavit se matky..Vím, že je to na motivy skutečné události, ale prosím - příště lepší zpracování. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa nepodarilo vôbec podla mojich predstáv. Chyba v tomto filme je hneď na niekoľkých frontoch a o mne je známe, že hľadám najprv plusy, až potom mínusy. A tak môžeme pre odľahčenie začať plusmi a viete čo je plusom tohto filmu? Nedal som mu odpad, lebo si ho nezaslúži a tým to asi hasne. Ostatné je všetko priemerné, alebo podpriemerné. Hlboko podpriemerom sú zahrané niektoré scény a nie, že by nejaký herec/herečka hrali vyložene zle, ale skôr ide o to, že niektoré scény sú otrasné a nemajú žiadnu silu tam kde by mali mať a tak potom človek sedí a pozerá film a ničím ho nezaujme a presne tak aj skončí. Ok pravda herecké výkony sú tiež podpriemerné, ale tak mne sa nestane, že nejaký film nedopozerám, aj keby je to najhorší film na svete. Ak chcú robiť podobný film musia mu dodať vážnosť a psychologický faktor a všetko premyslieť. Tu sa postavy chovali v príbehu, ktorý nie je žiadna sláva, ale keby je uchopený správne je "OK" úplne deb... blbo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co s matkou alkoholičkou, která dělá svým dětem ze života peklo a šance na změnu je mizivá či spíše vůbec neexistuje? Těžká otázka. Dvě sestry se rozhodnou pro nejdrastičtější ze všech řešení. Celkem koukatelné. Vyhovoval mi formát, kdy je film podáván z pohledu obou dívek a tudíž i plánování samotné vraždy se nese v odlehčeném duchu, což kontrastuje s peklem, které jim společně s matkou vytváří její agresivní přítel. Herecky to už je horší. Film měly táhnout především Mira Sorvino a Abigaul Breslin jakožto nejznámější tváře, ale obě snadno přehrála Georgie Henley. Nic, co by udělalo díru do světa, ale kdo si to pustí, neprohloupí. 60% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Filmu bych vytkla příliš dlouhý rozjezd, při kterém to vypadá, že dětský talent Abigail čerpal stejně jako Tomáš Holý výlučně ze své roztomilosti. Sestry nevykazují žádné psychopatické sklony, které by vysvětlovaly jejich záměr. A jejich chování zase nevykazuje známky vyšší inteligence. Nicméně druhá část je zahraná, jak má, protože jsem se dokázala vžít do toho, co holky prožívají. Ani mě nepřekvapuje, že se podobná událost stala. Každou chvíli se dočítáme o tom, jak teenagerka s kamarádem zavraždili její rodiče. Vysoké tresty jsou na místě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Film bol pôvodne určený pre TV, ale už počas natáčania sa rozhodlo, že pôjde do kín. (mivr)
  • Kniha, ktorú čítala Beth vo svojej izbe a potom ju odhodila na zem, bol román "Frankenstein" od Mary Shelley. (mivr)
  • Domáce video na začiatku filmu je úryvkom zo skutočnej videonahrávky Rachael a Laury Henleyových, starších sestier herečky Georgie Henley. (mivr)

Reklama

Reklama