Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Romario 

všechny recenze uživatele

Tohle má být film podle skvělé knihy, navíc natočený Lasse Hallströmem, který si mě navždy získal Pravidly moštárny??? Je při této kombinaci vůbec možné, že výsledkem je tak nezáživný paskvil, který nejvíc připomíná nějakou béčkovou televizní tvorbu? Nuda, nuda a zase jen nuda. Napětí ve filmu chybí úplně. Atmosféra a napětí, které jsem oceňoval na knize, zde nejsou ani náznakem. Ještě že si můžu spravit náladu sledováním seriálu Bron (Most). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti knížce zklamání (knížka: sice to nebyl Larsson, ale i tak to byl dost dobrý, napínavý thriller; když už vytahuju Larssona, tak jeho filmové zpracování se, na razdíl od tohohle, moc povedlo). Scénář trochu okleštili a přeházeli, až se vytratila naléhavost, dramatičnost i moment překvapení (pointa má být pecka; příběh má být vystavěný tak, abych koukal s otevřenou pusou; ne že „jen tak mimochodem, takhle to je“). Začátek bez diskuze působivý, za kameru (first person view) palec nahoru; ale děj šel pár kilometrů kolem mě a moc mě nezasáhnul. Při únosu dítěte bych od rodičů zkrátka čekal víc účasti. # [viděno: monitor, 5.1, SWE->EN sub] # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych byl hodinu a půl v hypnóze, a pak se lusknutím prstu probudil. Stejně rychle se klasicky severská ponurá a atmosferická pokoukaná proměnila v blábolení někoho, kdo už nemá co říct, ale musí pokračovat, protože hodina končí až v celou. Bohužel jsem neměl omluvenku, tak jsem musel zůstat, ale řeknu vám, že to byl jeden z těch případů, kdy dřívějším odchodem o zážitek ani o pointu nepřijdete. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem tento film viděla v TV a ne v kině. To by byla ztráta času i peněz. Četla jsem totiž dříve knihu, která měla opravdu napětí a zajímavý děj. I když ten akční závěr byl těžko uvěřitelný i v té knize. Tam se hodně rozebírala Erikova minulost a jeho práce s pacienty. Ve filmu se příliš mnoho času věnovalo krizi Erikova manželství a celý film byl takový utahaný. Herec, který hrál Joonu, byl velmi nevýrazný. To Erikova postava film alespoň trochu zachraňovala. Syrová atmosféra sice působila, ale taky uspávala. Že by hypnóza? ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla a moc mě bavila. Film je fajn, atmosféra a hlavně hudba mrazivá, herecké obsazení mě vůbec nerušilo (u Larssona mě vyloženě vytáčelo), jen některé scény byly poněkud tmavé a nebylo tam téměř nic vidět a linie se sestrou Josefa mě poněkud zklamala. Ovšem hypnotizérova žena byla na facku a to řvoucí dítě na dvě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)
  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Film je režisérovým švédským filmem po více než dvacetipětileté pauze, během níž tvořil v zámoří. Současně se jedná o jeho první thriller vůbec. (morgos)

Reklama

Reklama