Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Prostě moje milované Švédsko mě asi nikdy nezklame. Opět naprostá bomba, výborný příběh, napětí a všechny zápletky, u kterých se musí přemýšlet a nejlíp vyhrocený konec, jak má být. Všichni herci podali vynikající a neopakovatelné výkony. Nechápu tak nízké hodnocení od většiny uživatelů, pro mě opravdový skvost. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Téměř všechno špatně. Příběh, kterej se od knižní předlohy dost odklání, nedává moc smysl a po většinu času i dost nudí. Ale co mě nasralo nejvíc, byl hlavní hrdina. Neměl jsem až tak problém se samotným hercem jako s tím, jak ho ten rejža Lasse Hallström vykreslil. Neohroženej detektivskej frajer Joona Lina z knížek je ta tam a na plátně se prohání policajt, kterej působí stejně zmateně a přiblbe, jako českej strážník dávající botičky v Pařížský... ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Četl jsem všechny česky vydané Keplerovi knihy, vyjma právě úvodního Hypnotizéra. Jelikož dle reakci se má jednat o nejslabší knihu autorského dua, tak jsem se rozhodl raději zhlédnout film. Musím přiznat, že mé rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Příběh je totiž opravdu zajímavý a případ velmi originální, přesně tak, jak mám u Keplerovo knih rád. Filmové zpracování však má trhliny v podobě špatného obsazení do role Joona Linny a vláčné režii, která se zbytečně zaobírá psychologickými detaily postav a neřeší samotný případ. O nějaké policejní činnosti, detektivce, pátrání tady nemůže být vůbec řeč. A to je největší slabina filmu. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Přátelé, kamarádi severských detektivek - vy....e se na film a radši si přečtěte knížku. Je jasné, že filmaři si museli uzpůsobit dějové linky tak, aby se vlezly do filmu, takže příběh je nakonec sice podobný, ale ve výsledku úplně jiný. Knížka není sice žádná hodnotná literatura, ale je to oddechová severská detektivka, kterou slupnete za den nebo dva a dozvíte se hlubší souvislosti. Tenhle filmový produkt je bohužel pouze jen takový fastfood... Opravdu pouze sterilní nouzové "hladové okno", které vám naservíruje to, co jste čekali, ale ve výsledku si fakt nepochutnáte...Jen zaženete hlad. Příběh je naservírován na tak plytkém talíři, že je to fakt spíš papírový tácek, ze kterého vám všechna šťáva vyteče na gatě. Ona vlastně ani nemá jaká šťáva vytékat, protože je vám naservírovaný odporný strojově oddělený drůbeží separát. Takže nejen, že chuťové buňky nebudou spokojeny, ještě budete naštvaní, že jste do toho vrazili čas a peníze. Žádný zážitek se nekoná. Zůstává pouze pachuť z přepáleného oleje. Děkuji, nechci. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller s postupným rozplietaním sofistikovanej záhady. Niektoré momenty sú predvídateľné, ale príbeh si vždy necháva v rukáve nejakú nezodpovedanú otázku. Manželské trable pokrátiť, lepšie by to odsýpalo, hoci istá hypnotická pomalosť je súčasťou hry s divákom. Ponurá stmosféra zimného Stockholmu slabšia ako tvorcovia zamýšľali, zato Mikael Persbrandt v roli hypnotizéra výborný. Vlastne najlepší na filme. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)
  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)

Reklama

Reklama