Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, kde se stala chyba. Začátek tedy vypadal docela nadějně, jenže po něm nastoupila celkem nuda. Celá ta linie s hypnotizérem mi připadala o ničem a hodinu jsem čekal, než ho napadne udělat na první pohled logickou věc. Konec už mi svou přehnaností připadal nechtěně vtipný (a to ho soudě dle závěrečných titulků nejspíš točili někde u nás). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozsypané manželství, bejvalého hypnotistu Erika v noci volá zřejmě nějaká ženská, ve sluchátku ale chlap...policajt. Erik neváhá a jde do prdele a manželka je z toho na prášky, zdali pak se zase někde nekurví. Před dvěma lety si s tím prožili svoje a ona mu doteď nevěří. Mimochodem Erik taky má moc rád prášky. No a v tu chvíli, kdy následně v nemocnici uvidí kluka v bezvědomí se rozjede vcelku příjemná detektivka, kterou, pravda, Seveřani umí daleko lépe. I když, ne nadarmo se říká, že není všechno zlato, co se třpytí. Každopádně uznávám, zase tak zlé to nebylo. Čekal jsem to daleko horší. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Prostě moje milované Švédsko mě asi nikdy nezklame. Opět naprostá bomba, výborný příběh, napětí a všechny zápletky, u kterých se musí přemýšlet a nejlíp vyhrocený konec, jak má být. Všichni herci podali vynikající a neopakovatelné výkony. Nechápu tak nízké hodnocení od většiny uživatelů, pro mě opravdový skvost. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Popravdě - nemohu objektivně hodnotit. Nedávno jsem četl knihu a ta se mi velice líbila. Originální časové skoky, které skvěle odkrývaly minulost, a jejich časová propojenost - to je to, co dělalo knihu knihou. Tady musím pouze subjektivně (asi) říct, že filmová adaptace mi přišla opravdu suchá a bez většího napětí - a přitom jsem měl pocit, že v knize je ohromný filmový potenciál. To by ho ale musel využít nejspíš někdo jako Fincher. Jaké bylo mé překvapení, že režisérem není nikdo jiný, než Hallström. Inu - zajímal by mě názor někoho nezatíženého četbou knihy. SPOILER Poslední připomínky - kdo dělal casting?! Vždyť nikdo neodpovídal ani vzdáleně popisu v knize. A není to malichernost, když určitě veliká cílová skupina jsou právě čtenáři! A taky nechápu využití jedné knižní linie pro úplně jinou filmovou - zcela to změnilo původní nádech knihy (k horšímu), který byl originální - tady máme pouze stupidní rozuzlení, ve kterém Josef není až taková svině, ale spíš vraždící oběť. ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetla knihu... tak by se mi film asi stejně nelíbil. Čekala jsem víceméně povedenou adaptaci, ale tohle mě velmi nemile překvapilo. Kniha se mi líbila, dobře se četla a tak jsem čekala povedenou kriminálku i na plátně. Ale nic takového. Naprosto nesmyslně propletená zápletka, která si namísto následování knihy, vymýšlí vlastní příběh, který ale téměř nefunguje. Postavy se v něm plácají jako ryby na suchu a je je téměř utrpení film dokoukat do konce. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)
  • Cca v čase 26:35 Magdalena (Eva Melander) říká, že nenašli jinou DNA než rodiny. Jenomže Josef (Jonatan Bökman) byl adoptován (dozvídáme se později ve filmu), takže logicky musí mít jinou DNA. (PatrikP4)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)

Reklama

Reklama