Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Díky ústřednímu duu (pře)milé a sympaticky nevlezlé, ale vzhledem k námětu "pozor co si přeješ, mohlo by se ti to vyplnit" v indie romantickém provedení je až překvapivé, jak moc je to ve výsledku předvídatelné a nehravé. A že to samé hravě i nápaditě zpracovat lze, dokázal již svého času Richard Matheson v The Twilight Zone s epizodou A World of His Own. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Úplně si dokážu představit, že před lety bych tenhle film miloval a stejně tak Zoe Kazan. Dnes už jsem ale starší a trochu moudřejší a dovedu růžové brýle (alespoň částečně) sundat z obličeje. Sympatický mix Kristen Schaal-Zooey Deschanel-Judy Greer Zoe Kazan si napsala a odehrála se svým skutečným manželem oddechovou dekonstrukci různých klišé z romantických filmů, ale zároveň jich dost stále ve filmu následovala (*ehm* 500 Days of Summer, zejména v epilogu). Jako fantasy koncept to bylo ale dechberoucí, zejména v chování postav, stále gradující a vrcholící jednou určitou scénou. Ti, kdo viděli, vědí. Ti, kdo neviděli, těm vzkážu jen to, že bych si to dovedl představit jako epizodu Black Mirror. Kamarádit se s hlavním hrdinou bych rozhodně nechtěl (až jsem se občas jeho chování dost divil), ale cit pro volbu slov měl dobrou, moc hezky se jeho dílo poslouchalo/četlo. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Calvin mi príde tak trochu ako "woodyovská" postava, vďačná pre herca a šikovne napísaná. Rovnako postavu Ruby si napísala Zoe Kazan rovno na telo, pričom táto malá žienka je skutočný talent. Ruby Sparks je príjemným, zábavným a zároveň neprvoplánovým filmom, ktorý je zároveň dostatočne chytrý. Parádna oddychovka... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který musí pořádně ocenit každý s tvůrčí fantazií, ale který se nedovadlo převést do zdárného konce. Paul Dano je jako mladý spisovatel výborný a Zoe Kazan je ta správná vysněná holka, kterou by si chtěl každý napsal. Jenže scénář má i přes výborné dialogy mnohá hluchá místa a ke konci celý nápad doslova vyšumí do ztracena a klišoidní konec rozpaky nad filmem ještě více podtrhnul. Škoda, tenhle slibný indie pokus tak skončil někde v půli cesty. 60% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Především velmi dobře napsaná (potlesk Zoe!) netradiční love story. Moc se mi líbila základní myšlenka - můžeme si všichni vysnít ideální protějšek, který se bude pořád chovat tak, jak my si přejeme a jak nám vyhovuje, ale realita dokáže s tímto pomíjivým ideálním stavem nemilosrdně zamávat. Paul Dano je chameleon, který zvládne všechny typy postav, Zoe Kazan se ideálně hodí pro takový žánr a navíc ještě jednou potlesk za napsání takového scénáře. Za absolutní vrchol filmu považuji, když Ruby proti své vůli dělá všechno, co Calvin naťuká do psacího stroje. Krásně vymyšlená a zahraná scéna. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)
  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama