Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

Pampa 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Vždy mi zvedne náladu. Skvělá animace (Disneyho Zvonilka mi proti Máše příjde odfláknutější. Vlastně skoro všechno mi příjde odfláknutější), hezká hudba s veselými písničkami. Hlavní hrdinka je veselá holčička abnormálně malého vzrůstu, která si našla v lese nového kamaráda vysloužilého cirkusového medvěda, kterého navštěvuje a vtahuje do svých dětských her. Jediné co mi hodně vadí, je vměšování politiky do tohoto seriálu pro nejmenší (sovětská brigadýrka pohraniční stráže a tankystická čepice jsou docela silná káva). Filmy a seriály pro předškoláky by měly zůstat čisté, ať už se jedná o jakokoli zemi. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to? Na minimaxu dávají díly hodně uhlazené a roztomilé, zatímco ČT vysílá groteskní sérii? Ta druhá se mi líbí. Když jsem to viděl před lety, tak jak někdo zmínil, že to porazí "ty americké drastické seriály", zatímco onen člověk se dívá na takové seriály (Dreamworks, Pixar), tak to mě tak naštvalo, že jsem to pár let raději nesledoval. Ale ta ČT série je výborná. Edit: Moc se mi na tom seriálu líbí také rychlost pohybů při dynamických scénách, dokonce i při těch klidných. Ohledně rychlosti jsou nejlepší ty díly o kočce a myši a díl o robotovi uklízeči. ()

Reklama

RoCho 

všechny recenze uživatele

Je to určitě jedna z nejhezčích pohádek moderní doby, protože na většinu nových animáku se nedá koukat. Moje nejoblíbenější pohádky z dětství byli určitě Pat a Mat, Krtek, Silvester a Tweety a bylo jich určitě ještě více. Nyní má dvouletá dcera nejraději kouká na Mášu a já na to koukám s ní. Pohádka je za mě určitě nejhezčí v originálním ruském znění, česky dabing se moc nepovedl. ()

moviepill odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi sa ospravedlňujem všetkým, ktorých sa moje hodnotenie dotkne, ale nemôžem inak ako ísť proti prúdu - Máša a Medveď je neskutočne stupídna záležitosť. Hlavná postava (ak sa to tak dá vôbec povedať) je stelesnenie otravnosti, vlezlosti, protivnosti a iných negatívnych kvalít. Videl som niekoľko dielov a stačilo mi, aby som sa presvedčil o tom, že je to odpad... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Za mých mladých resp. dětských let jsem znal jen dvě filmové mocnosti, točící krásné animované filmy. Ameriku se Sněhurkou, Bambim, Myšákem Mikim, Plutem... a Rusko s Jen počkej a neskutečnou škálou krásných animovaných pohádek, hojně se zvířátky. Až později přišla rodina Smolíkova z Maďarska a z Francie Šmoulové. Pif nás např. zcela minul... Dnes to mají děti jinačí. Můžou si vybrat co chtějí. Animovaných filmů a seriálů je doslova přehršel a malý divák si může vybrat od klasiky s princeznou a zlou čarodějnicí až po celou japonskou mytologii potvor typu Pikaču, Gormitů nebo americké Transformery... Zdá se, že by v této konkurenci těžko mohl uspět dobrácký méďa s milou malou holčičkou Mášou, jejich kamarády a zlotřilými vlky. Rusové však vsadili na klasiku a dobře udělali. Animace jsou krásně udělané a i jednotlivé příběhy. Celé je to okořeněno kupou velmi chytlavých písniček a já musím uznat, že se tohle Rusům moc povedlo. Nikde se nestřílí, nikdo s nikým nebojuje, neužívá žádné bleskové útoky atd... prostě animovaný seriál v moderním hávu avšak jakoby z časů, kdy mi svět připadal krapet normálnější (ehm no tehdy vlastně končila studená válka že.. ?! :-). Snad to je i důvodem, že jsem se výjimečně uvolil s omladinou jít i na lední šou Máša a medvěd. 4 jahody. * * * * ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad programu Minimax, a to minimálně v období od 1. 10. 2009 do 23. 3. 2024. Stanice ho odvysílala přes 18 000x. (Vitox)
  • V ruskom meste Elaň sa v mestskom parku nachádza socha Máše a medveďa. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Medveď Míša je cirkusovým medveďom, ktorý si svoj dôchodok užíva v lese vo svojom domčeku. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama