Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

sud 

všechny recenze uživatele

Londýn je nejkosmopolitnějším městem Evropy. Žije v něm spostu přistěhovalců, ať legálních, či nelegálních. A právě o těch vypráví drsné drama Stephena Frearse "Špína Londýna". Provede vás nejtemnějšími a nejšpinavějšími zákoutími současného Londýna a vy budete jen zírat, co se tam děje. Falešná víza, falešné pasy, obchod s bílým masem, obchod s lidskými orgány. To je jen zlomek tamější trestné činnosti. "Špína Londýna" je spíš menší film (tím v žádném případě nemyslím horší) co se týče výpravy, výrobního štábu a herců. Herci jsou ale skvělí, z nichž Chiwetel Ejiofor exceluje na celé čáře. Audrey Tautou ani moc hrát nemusí, její oči si vystačí samy. "Špína Londýna" je bezesporu jedním z těch nejzajímavějších současných filmů, co jsem měl tu čest vidět. 80%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Prapodivný snímek o trefně nazvané situaci v Londýně - Špína Londýna.Turecká emigrantka Senay je plná ideálů,že za hranicemi své turecké země najde něco mnohem lepšího a přitom se z ní stane typický vyděděnec v zaběhlém systému angličanů. Pro ni bylo výhodou setkání s Okwem,který ji poskytl azyl sice v márnici ale přece jen lepší něco než nic a jaksi se o ni postaral..Poté si našla šikovná slečna práci a nakonec se málem nechala rozřezat na části kvůli penězům.Způsobem jakým někteří lidé žijí tzv.destruktivním-z toho je člověku kolikrát zle.Konec dobrý všechno dobré. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, příběh je určitě zajímavý, herci nijak neoslňují, ale ani nezklamou, ale mně osobně trochu vadila černobílost postav. Přistěhovalci jsou jen ti kladní a zneužívaní chudáci (tím neříkám, že nejsou) a běžní londýňané jsou zase veskrze špatní. Ale jako zamyšlení nad imigrační politikou a snižováním lidské důstojnosti určitě tojí Špína Londýna za zhlédnutí. Konec mě potěšil.3,5* ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jako milovnici Londýna mi tento film, pravda, vzal trošku iluze, ale na druhé straně myslím, že smutná emigrantská story se mohla, může a jistě odehrává v různých nuancích i v jiných místech na Zemi. Kdyby tak film o lidech, jako jsou Okwe a Senay, rozšířil obzory a obměkčil srdce těch, kteří uvažují jako hoteliér, to jest, že tito lidé jsou dobří jen na podřadnou práci a na rozprodej svých těl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Odvrácená tvář Londýna, obchod s orgány, sny o lepším životě, všudypřítomná hrozba imigračního a do toho všeho pozvolna probouzejí se láska. Původně jsem čekal krimi thriller, dostal jsem ale především romantické drama bohaté na vážné scény, ale i citlivé momentky a nějaké to dojetí. A nebylo nic snazšího než zcela fandit hlavní dvojici, obzvláště, když je tu Chiwetel Ejiofor takový sympaťák a Audrey Tautou zas ve své roli působí tak křehce a i díky úsměvnému přízvuku maximálně roztomile. Výborný závěr jen potvrzuje slušné 4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)
  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)

Reklama

Reklama