Reklama

Reklama

Kódované vysílání

  • Velká Británie The Numbers Station (více)
Trailer

VOD (1)

Bývalý tajný agent Emerson - toho času v nemilosti - dostane za úkol chránit dvacetiletou Katherine, šifrovací operátorku v malé vysílací stanici CIA, která se nalézá v opuštěné oblasti. Emersonova mise je jednoduchá: udržet Katherine v bezpečí. Když bomba nastražená v autě před stanicí naznačí, že na ně kdosi něco chystá, dvojice je nucena použít stanici jako útočiště a Emersonovy bojové dovednosti jako svou jedinou zbraň. Stanou se terčem skupiny neznámých smrtících agresorů a nemají v rukou nic, než nahranou zprávu od předchozího bodyguarda. Emerson a Katherine se dostanou do boje na život a na smrt s velmi odhodlaným nepřítelem. V situaci, kdy je stanice ohrožena, cíl neznámý a únik nemožný, se stává prioritou této dvojice jediné - vyváznout z toho živí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Johna Cusacka nemůžu skoro ani vystát, ale je to pan herec. Vyjmenoval bych tucet jeho filmů, které stali za starou belu a on jim díky svému herectví vdechnul alespoň trochu života. Podobně je to i kódovaného vysílání. Pojďme si rovnou říct, že děj filmu je slabý. Atmosféra není tak napínavá, jak si filmaři přáli. A celé to mohlo dopadnout i trochu jinak a líp (alespoň pro oko diváka). To co dělá film koukatelným je dobře posazená retrospektiva a právě výkon J.Cusacka a M.Akerman. Na průměr to dá. Hodnotím třemi hvězdami..... ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za film, ještě jedna navíc za snahu. Nicméně to moc nedávalo smysl, čekal jsem nějaký zvrat, jak se třeba dostali do toho bunkru, ono to tam asi vysvětlovali, ale to vysvětlení bylo tak zmatený, že jsem ho nepobral, tedy vlastně ani nevím, jestli to bylo to vysvětlení. Akční - no, větší akci máme na střelnici, když to kropíme do papírových terčů, ale na druhou stranu, žádný zázrak jsem nečekal a ani jsem ho nedostal. Nicméně dokoukal a jsem a vyloženě naštvaný jsem nebyl. Relativně slušný průměr, ale nic, co bych chtěl vidět znovu. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Na akční film hrozně slabí. Akce tam bylo pomálu, nebyl tam záporák, jen 4 pitomí teroristi a to tam každej znich hrál všehovšudy 3 minuty! Cusack bejval dobrej herec a hrál i v zajímavejch filmech co za něco stály, tak proč ted hraje tohle? Asi peníze nebo nevim. Malin Åkerman hrála slušně ale na to, aby ten film měl grády to prostě nestačilo. Je to jen další podprůměrný akční béčko s pouhym nádechem trilleru a to fakt nestačí. 35% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film tak prostinký, že říkat mu thriller, nebo dokonce akční, by bylo urážkou těch slov. Opět zde máme agenta s traumatem, který tentokrát hlídá nějakou šifrovací stanici. Význam těch čísel hraje velkou roli, ale pochopit se ten systém a způsob, proč se předávají zrovna takto divně a v divných stanicích, nedá. Je tu pár pokusů o jakési vysvětlení, ale je to zamotané tak, že čím víc nad tím přemýšlím, tím méně to dává smysl. Prý nevysledovatelné, přitom kdejaký chlápek s radiotelegrafem by ta čísla na správné frekvenci musel odchytit. A jestli je to tak, jak film tvrdí, tak vlastně jen špioni zabíjejí jiné špiony, nejčastěji a nejlépe ty svoje. Při podobné frekvenci buď mají nadbytek špionů, nebo by ta organizace už dávno neměla existovat. Jinak film se snaží stavět na klaustrofobní atmosféře dvou lidí zavřených v bunkru, ale moc se to nedaří, i když sem tam nějaké záblesky té kýžené atmosféry problesknou. Celé to působí jako divadelní, a dokonce chvílemi jako rozhlasová hra, kdy těm dvěma nějaký vztah věřím asi jako Kalouskovi tibetskou vlajku. Zvlášť to, jak dívka skoro autistu bez emocí dokáže k emocím probrat. Osmdesát minut čekání na nějakou akci, a když prohlásí, že všechny dostane, je konec filmu a titulky. Možná pokus o náběh na druhý film? Je mi to jedno, už tenhle nijak nefunguje. ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Neurazí ani nestrhne. Pár herců, akce přiměřeně, tajná služba načrtnutá jen natolik, aby tvořila pozadí. Zápletka jednoduchá, scénář bez velkých ambicí, ale aspoň se vám režisér nesnaží vnutit do očí bijící nesmysly. Romantika vlastně žádná, jen její náznak (taky dobře), konec stručný. Standardně natočený kousek, jakým se můžete zabavit, když nemáte večer nic lepšího na práci. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru v roce 2012 na festivalu American Film Market, konaném v Santa Monice v americké Kalifornii. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Anglii v oblasti Suffolk. (Terva)

Reklama

Reklama