foto

Malin Åkerman

  • nar. 12.5.1978 (39 let)
    Stockholm, Stockholms län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Švédská herečka a modelka Malin Maria Akerman se narodila ve Stockholmu. Když jí byly dva roky, kvůli práci jejího otce se celá rodina přestěhovala do Kanady. Už v 5 letech začala s modelingem a vystupovala v televizních reklamách. I když se jí vystupování před kamerou zalíbilo, v 17 dala přednost přehlídkovým molům. Jako vyhledávaná manekýnka jezdila na střední škole každé letní prázdniny do Evropy, přivydělat si nějaké peníze. Pak se na nějaký čas vrátila do Toronta, kde studovala na univerzitě psychologii.

Herectví ji ovšem nepustilo a sem tam zašla na nějaký konkurz. Po pár menších rolích to ale nevypadalo příliš nadějně. V roce 2001 dostala nabídku zahrát si ve velkorozpočtovém filmu z produkce Walta Disneyho. Pozvali si ji na kamerové zkoušky do Los Angeles, nakonec byl ale obsazen někdo jiný. Litovat ovšem nemusela. Zalíbila se lidem z castingu, kteří jí nabídli podepsání smlouvy. Malin nezaváhala a do Californie se přestěhovala natrvalo. Nedlouho poté dostala jednu z hlavních rolí v komediálním seriálu THE COMEBACK, kde se objevila po boku „Phoebe“ z Přátel Lisy Kudrow.

V současné době se jí dostává stále větší pozornosti. Zahrála si v komedii bratří Farrellyových TĚSNĚ VEDLE s Benem Stillerem či ve sci-fi thrilleru INVAZE s Nicole Kidman. V budoucnu ji čeká spolupráce s režisérem Zackem Snyderem na snímku WATCHMEN. Malin je od června 2007 vdaná a profesionálně se věnuje i hudbě. Zpívá v rockové kapele The Petalstones.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hemlock Drive
Rampage: Ničitelé
Serpent Girl
2016 City of Sin
Provinění
The Ticket
2015 I'll See You in My Dreams
Poslední nás zachrání
2013 CBGB: Kolébka punku
Cottage Country
Kódované vysílání
2012 Giant Mechanical Man, The
Hotel Noir
Rock of Ages
Tohle je ráj
Unesená
2011 Catch .44
Kaylien
2010 Bang Bang Club
Bezvadíkyještěprosím
Elektra Luxx
Romantici
2009 Návrh
Sbohem, Sally
Strážci - Watchmen
Trable v ráji
2008 27 šatů
2007 Bratři Solomonovi
Holky jsou fajn, ale pes je pes
Invaze
Těsně vedle
2004 Zahulíme, uvidíme
2003 Ideální společnost
2002 Uzavřený kruh
2000 Lebky

TV seriály

2017 Miliardy (TV seriál)
Ball in Hand (S02E12)
Golden Frog Time (S02E11)
With or Without You (S02E10)
další epizody (12)
2016 Easy (TV seriál)
Miliardy (TV seriál)
The Conversation (S01E12)
Magical Thinking (S01E11)
Quality of Life (S01E10)
další epizody (12)
2015 Sin City Saints (TV seriál)
2014 Welcome to Sweden (TV seriál)
2013 Trophy Wife (TV seriál)
2012 Žhavá láska (TV seriál)
2011 Zajatci předměstí (TV seriál)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Nevěsta (S05E23)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
2006 Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
2005 Návrat na výsluní (TV seriál)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2001 Shotgun Love Dolls (TV seriál)
1999 Lovci pokladů (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
2004 Camp Hollywood (TV film)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2009 Spike's Guys Choice (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace