Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

Othello 

všechny recenze uživatele

Fúze filmové Evropy s výbušným americkým očekáváním je dvousečná zbraň, která v tomhle případě doplácí zejména na příšernej scénář a znuděný herectví zúčastněných (krom tradičně snaživé, ale nedůveryhodné Rapeface). Co pak na tom, že akční scény maj všechno, co potřebuju, když jedna zápletka je o tom, že necharismatický Maďar z posilovny se mstí na sympatické bandičce lokálních mafošů (a my nevidíme proč, jenom musíme dát na jeho slovo) a druhá na tom, že kvůli pár docela pěkným jizvičkám na obličeji se jakási pitomá šlapka rozhodne najmout zabijácký hovado, který má sejmout človeka, kterej jí to neúmyslně udělal. Méně je fakt většinou více. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna akčná romanca, ale s týmto obsadením a režisérom to mohlo byť lepšie. Ústredná dvojica bezchybná, atmosféra fajn, akčné scény celkom náklad. Scenár ale nie je celkom hladký a občas sa riadne odtrhne od racionálnej reality. No a Howard s tým jeho dobráckym štramáckym ksichtom sa do úlohy hlavného pankharta zúfalo nehodí. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher ako aj Killing Them Softly sú filmy, ktoré sa síce nestali najlepšie zarábajúcimi, ale zato sa stali dobre zapamätateľnými (aspoň pre mňa). V tejto kategórií filmov nachádzam stále viac niečoho, čo mi skvele vyhovuje. Kúsok nespútanej akcie, záhadu a mysterióznosť a hlavne film ponúka takmer uveriteľnú realitu. Dead Man Down "je ako ďalší chlapec, ktorý vyrástol na spoločnej ulici so spomínanými faganmi" ochotný zo seba odovzdať všetko. Obsadenie jednej dôležitej postavy úplné postačí, tá postava má v rukách všetky tromfy a jednoducho dominuje aj v akčnejších odozvách. Znova prichádza nevyčerpateľný životný osud, či náhoda, ktorá skrížila cestu dvom ľudom, z ktorej nebolo úniku. Farrell ma nemusel o ničom presviedčať, pretože jeho kvalitu už dávno poznám a tak som si film celkom užil a patrične vychutnal. Kľudne by som prijal ešte pár minút naviac, ktoré by držali diváka dlhšie v napätí a očakávaní. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice Colin na konci rozpoustal inferno za které by se svého času nemusel stydět ani Arnold, přesto jsou mé dojmy trošku rozpačité. Chvílemi mě přišlo že Oplev neví co přesně má točit. Jednou se už už schyluje k romantice, aby hned vzápětí Colin sundal 3 chlápky ve stylu Jasona Bourna. Nejedná se o špatný film, ale výsledek mohl dopadnout určitě lépe. 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mrtvý muž s genetickou, chromozomální anomálií (opět genitální verbalův tip na počeštění názvu) je přesně to, co mají mazlíčci rádi. Šťavnatý, lehce stravitelný mix s kousky masa, po němž nelze než zavrtět ocasem, utřít hubu do koberce a slastně si na gauči olizovat koule. Albánská mafie, negerská mafie, do toho fešácký Maďar Kolín na pomstychtivé misi, a i té švédské obludě to docela slušelo, když jí někdo konečně upravil obličej řezákem na koberce. Měla by to takhle nosit pořád. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • The Guardian nazval film „intenzívne nezmyselný a hlúpy, násilný a nudný nezmysel, kde Farrell tlie tvárovou nehybnosťou“. (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama