Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $4,739,000▐ na režisérsky debut to Keanu Reeves celkom zvládol, je to pozerateľné, dej ako tak újde aj keď moc toho neprinesie, súboje sú ale prevažne celkom ozdobou, tie to zachraňujú /50%/ ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Trailer k filmu mě dosti navnadil, zdejší komentáře na čsfd zase odradily. Výsledek ale leží někde uprostřed. Nízkorozpočtový režijní debut Keanu Reevese se může pochlubit pěknými bojovými scénami s dobrou choreografií, bohužel nebojové pasáže filmu jsou celkem slabé, herecké výkony moc nepřesvědčí a vlastně celý děj je míst až směšně prostý. Na druhou stranu jsem se hlavně těšil, že uvidím Nea opět v akci, a toho jsem se dočkal. Takže za bojové scény a Reevese dávám lepší 2* ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Hrozně tomu chybí byť sebemenší epičnost. Není to strhující, souboje jsou choreografií pouze dobré. Možná to není to správné srovnání, ale mnohokrát mi na mysl přišel Obávaný bojovník - příběh muže a jeho cti, spousta akce... zkrátka a dobře mě tohle nechalo hodně chladným a daleko víc se mi líbil i letošní, i když do béčkových vod osmdestátek odkazující, Adkinsův Ninja II. Keanu zbytečnej. 4/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Relativně slušná arénovka s precizně zvládnutými souboji (i když závěsná lana bych klidně vynechal), která se snaží nebýt jen povrchní mlátičkou, ale také příběhem o mladíkovi s čistou duší, která je pomalu stravována mamonem. Ale příliš to nefunguje, prezentováno je nám jedno klišé za druhým a "bondovský" záporák s tváří Keanu Reevese je spíše úsměvný než děsivý. A přestože Keanu se ještě stále zvládá ohánět (z tréninku pro Matrix si něco zapamatoval), oproti ostatním borcům působí jeho schopnosti malinko amatérsky. Keanu má u mě také vroubek za trestuhodné nevyužití některých bijců (Iko Uwais, Silvio Simac...). 5/10 ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Poznatky z filmu: hlavní hrdina vypadá jako odporná ženská, dokud bojoval jeden na jednoho tak to bylo lepší, tai chi není jen pomalé cvičení do parku, číňanovi v zimní čepici nesvěřujte kameru, uvaděčka undergroudových soubojů je odporná apatická panna s nateklýma stehnama, všichni bojovníci ve filmu hekali víc, než sestry Williamsovi a celá federace ruských tenistek, Reevesův příběh je jednoduchý a plochý. Snad jsem na nic nezapomněl. Ale hezky (i když jednoduše) bylo vidět, jak se z umírněného bojovníka stal zuřivý štváč beze stylu (což je vlastně účel filmu). Tu třetí hvězdu dávám za fight s dědou v bílém. Ale jinak spíš horší než lepší. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Při telefonátu Tigera Chen Lin Hu (Tiger Hu Chen) s Donako Markem (Keanu Reeves) ve zhruba 44 minutě je v TV časová stopa v jednom záběru 3h 7m, v dalším střihu 3h 2m, a v následujícím opět 3h 7m, přitom se jedná o jednu pokračující scénu. (fcapab)
  • Tiger Chen Hu (Chen Lin-Hu) skutočne ovláda štýl Tai Chi a vyhral v Amerike aj niekoľko súťaží v tomto bojovom umení. (ywo666)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama