Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Keanu své fandovství nezapře. Za necelé dvě hodiny se tu divák dočká obrovského počtu soubojů. Některé jsou na hodně vysoké úrovni a možná jen znalci bojových technik mohou ocenit rozdíly ve stylech. Oproti žánrovkám z minulého tisíciletí má Muž taiči navíc výhodu ve vývoji postavy. Protože ten vývoj je vlastně samotnou zápletkou, nebudu více prozrazovat. Řemeslně Neovi nejde nic vytknout a tak je jedinou kaňkou samotné finále. Sice si ho asi každý přeje, ale je bohužel znát, že někdo je holt mistr a druhý pouze učedník. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves si vzpomněl na svoje matrixovská léta a v Číně natočil snímek, kde si zahrál temnou verzi Nea bez až tak cool schopností. Lítat překvapivě neumí a nejspíš ani zastavit kulku. Film je laděn spíše do temna, ale není to zas až takový horor. Nějaká ve vodotryscích stříkající krev... na tu si nechte zajít chuť. Kosti však už křupají od první scény a těch bojových partů je zde docela dost. Scénář nijak nepřekvapí, jedná se o leeovskou klasiku, kdy se skupina bojovníků ocitne přímo v zápasech na život a na smrt, které vede jeden šílenec, co se vyžívá ve smrti. Bílá a černá, dobré a zlé. Co chcete víc? Stylizované, i když ne moc, souboje nijak novátorské, ale na prvotinu známého herce v roli režiséra to ujde. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves chtěl o sobě dát po dlouhý době pořádně vědět a zahrát si překvapivě velkou svini. Natočil tak béčkovou slátaninu, ve které si dávají všichni přes držku. Bojové scény a choreografie jsou sice fajn, ale je jich zde paradoxně až příliš, jsou jednotvárné a již po půlhodině vás tak přestanou bavit. Což je docela průser, protože zbytek je dosti nezáživná břečka s nudným příběhem. Hlavní hrdina je navíc zajímavý asi jako týden zvětralé pivo a Keanu mi v některých scénách až nebezpečně připomínal současné herectví Nicolase Cage. O důvod víc, proč se bát 47 Ronin. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo, i Reeves žral za mlada Enter The Dragon či pohádky ze Shaolinu a i když to nepřizná, slintal i u Lionheart. A jak už to tak u hollywoodských hvězd bývá, rozhodl se svůj milovaný žánr zfilmovat. Jenže zapomněl, že jaksi není Tarantino. Ze začátku to šlo. Byl tu tradiční dědula, spousta řečí o tom, že umění rvát se vlastně není o bitkách a pár vyvedených soubojů, nad kterými by ze záhrobí uznale pokýval i velký mistr Bruce Lee. A taky se tu občas objevila docela roztomilá Číňanka. Jenže pak těch keců začalo být moc, rozervanost hlavního hrdiny byla důvěryhodná asi jako křišťálově čistý Standa a vše vyvrcholilo závěrečným soubojem, ve kterém se hlavní hrdina utkal - SPOILER - se samotným režisérem. A to byl průšvih, protože zatímco Tiger Chen se umí hýbat a bojové umění má v krvi, tak Reeves působí jak slon v konvalinkách a nezmohl s tím nic ani střihač, který se snažil seč mu síly stačily. Vzhledem k tomu, jak a koho Chen v předchozím ději tloukl, vzbuzovalo konečné účtování přinejmenším rozpaky. No ale koukat se na to dalo a vzhledem k tomu, že šlo o debut, je na místě shovívavost. 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tahákem filmu pro mě nebyl Keanu Reeves ( proti kterýmu osobně nic nemám ) ani Tiger Chen Hu ( kterej mi zrovna dvakrát nesedl ). Hlavní důvod pro puštění tohoto kousku byla účast Iko Uwais(e). O to víc jsem byl nasranej. Čekal jsem velký finále Tiger versus Iko a ono hovno. Totální fraška. A Uwais(ův) potenciál absolutně nevyužitej. Za tohle by Reeves zasloužil pár facek. Mnou očekávané finále se nekonalo. Třešničkou na dortu je tady finále v podobě Reeves versus Tiger. Nuda. Spíš mi tohle vyvrcholení přišlo slabší jak většina soubojů. Mínusem filmu, potažmo soubojů je kamera a otřesnej střih. Normálně bych dal za 3 hvězdy jako celkem koukatelnej průměr. Ale nevyužití kvalit Iko Uwais(e) srazilo hodnocení o hvězdu níž. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Iko Uwais, mistr indonéského bojového umění pencak silat, se arénou sotva mihne, takže jeho jméno na plakátech k filmu je na hraně podvodu. (Terva)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama