Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves si vzpomněl na svoje matrixovská léta a v Číně natočil snímek, kde si zahrál temnou verzi Nea bez až tak cool schopností. Lítat překvapivě neumí a nejspíš ani zastavit kulku. Film je laděn spíše do temna, ale není to zas až takový horor. Nějaká ve vodotryscích stříkající krev... na tu si nechte zajít chuť. Kosti však už křupají od první scény a těch bojových partů je zde docela dost. Scénář nijak nepřekvapí, jedná se o leeovskou klasiku, kdy se skupina bojovníků ocitne přímo v zápasech na život a na smrt, které vede jeden šílenec, co se vyžívá ve smrti. Bílá a černá, dobré a zlé. Co chcete víc? Stylizované, i když ne moc, souboje nijak novátorské, ale na prvotinu známého herce v roli režiséra to ujde. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Poznatky z filmu: hlavní hrdina vypadá jako odporná ženská, dokud bojoval jeden na jednoho tak to bylo lepší, tai chi není jen pomalé cvičení do parku, číňanovi v zimní čepici nesvěřujte kameru, uvaděčka undergroudových soubojů je odporná apatická panna s nateklýma stehnama, všichni bojovníci ve filmu hekali víc, než sestry Williamsovi a celá federace ruských tenistek, Reevesův příběh je jednoduchý a plochý. Snad jsem na nic nezapomněl. Ale hezky (i když jednoduše) bylo vidět, jak se z umírněného bojovníka stal zuřivý štváč beze stylu (což je vlastně účel filmu). Tu třetí hvězdu dávám za fight s dědou v bílém. Ale jinak spíš horší než lepší. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento filmek bych zaradil k Martial Art filmům. Souboje jsou zde pěkně propracované, až na ten poslední, ten mi k celkovému pojetí filmu moc nesednul (chtělo to stejnou svižnost, jako předešlé fighty). Taky mi přišel Keanu takovej nemotornej oproti hlavnímu hrdinovi, jinak to byl parádní záporák s jeho kamenou tváří. Celkově jsem ale podle traileru čekal mnohem víc. Něco mi zde prostě chybí a tak dávám lehne nadprůměrných 60% :) ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Představme si poklidný život chudého bojovníka. Jeho smyslem byla čest a jeho pěstmi pokora. Pak mu ale cestu zkřížil muž před jeho jménem se třásla celá nová dokonalá čína. Muž tak vysoký že nebylo vidět jeho tvář, tak silný že jediné uprdnutí stálo většina lidí život. Jeho svaly byly kované ze železa a síla jeho úderu se nedala měřit. Ano řeč je o velkým Keanu "matrix" Reevesovi aneb jak z pětihvězdičkových bojových scén udělat průjem století. Absolutně zmrvený závěr pokazil kompletní předchozí práci. Hamba ti ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tahákem filmu pro mě nebyl Keanu Reeves ( proti kterýmu osobně nic nemám ) ani Tiger Chen Hu ( kterej mi zrovna dvakrát nesedl ). Hlavní důvod pro puštění tohoto kousku byla účast Iko Uwais(e). O to víc jsem byl nasranej. Čekal jsem velký finále Tiger versus Iko a ono hovno. Totální fraška. A Uwais(ův) potenciál absolutně nevyužitej. Za tohle by Reeves zasloužil pár facek. Mnou očekávané finále se nekonalo. Třešničkou na dortu je tady finále v podobě Reeves versus Tiger. Nuda. Spíš mi tohle vyvrcholení přišlo slabší jak většina soubojů. Mínusem filmu, potažmo soubojů je kamera a otřesnej střih. Normálně bych dal za 3 hvězdy jako celkem koukatelnej průměr. Ale nevyužití kvalit Iko Uwais(e) srazilo hodnocení o hvězdu níž. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Tiger Chen Hu (Chen Lin-Hu) skutočne ovláda štýl Tai Chi a vyhral v Amerike aj niekoľko súťaží v tomto bojovom umení. (ywo666)
  • Iko Uwais, mistr indonéského bojového umění pencak silat, se arénou sotva mihne, takže jeho jméno na plakátech k filmu je na hraně podvodu. (Terva)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama