Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Priznám sa bez mučenia ihlou, že od začiatku do konca ma bavilo pozerať sa na Caleba Landryho Jonesa. Neskutočná tvár, výborný výber herca. Vizuál bol tiež výborný. Sterilné prostredie, kopec bielej, čiernej, sem - tam červená, zelenomodré steny, tmavý nábytok - nádherné. Nápad tiež nebol zlý, aj keď ja by som nikdy nechcela herpes od Matthiasa, alebo čínsku chrípku od Javiera. Ani zadarmo. Stačili mi v detstve kiahne od sestry. Rannú tvorbu Cronenberga staršieho nepoznám, takže porovnať nemám s čím a je mi vlastne úplne jedno kto je koho syn. Na prvotinu slušné. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už teraz mi je jasné, že k tomuto sa viac v živote nevrátim. Je to možno jeden z tých lepších hororov, ktoré nesú prívlastok psychologická podivnosť, ale na môj vkus príliš rozťahané, príliš nudné (takže celkom v tomto súhlasím s Flipnicom), a aj keď je to bravúrne nakrútené s peknou podmanivou hudbou, pôsobil na mňa ten film pomaly až hypnotickým dojmom, takže som si pri tom aj párkrát zdriemol. Asi ešte pár rokov potrvá, kým prídem na chuť takýmto spomaleným hororom. Záver sa mi síce pozdával a celkovo to malo niečo do seba (aspoň z toho vyžarovala pekná, depresívna atmosféra), len ja v tých hororoch hľadám aj poriadnu dávku niečoho iného (kto ma pozná, určite vie, na čo myslím). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel by som dať viac, ale posledná tretina sa zbytočne ťahá. Zároveň mi bol Landry Jones vždy nesympatický a celý čas tu pôsobí creepy as fuck. Cronenberg má ale svet vymyslený. Pôsobí uveriteľne, je správne nepríjemný a nechutný a oceňujem množstvo detailov ( kamera schovaná za mrežou). Hudba pekne vtieravá a umocňujúca celú atmosféru. Tá je parádna, sterilná a predsa plná detailov ( kvetiny). Preto v zásade zamrzí sterilnosť postáv. Hoci v určitom momente konaniu každej jednej porozumieme. Na konci je to v zásade funkčná, nepríjemná satira na súčasnú spoločnosť, ktorá určite zarezonuje na dlhšie. Ale zároveň jej chýba jedna úderná, pamätnejšia scéna. Keby tam bola zdvihol by som hodnotenie. Koniec samotný sa mi ale páčil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antiviral má pomalé tempo je velmi vážný a bizární typ Hororu. Příběh je originální a obsahuje pár zajímavých nápadů,ale to je nejspíš vše! Celý film je velice složitý,náročný,odborný,bohužel i nudný,tenhle druh hororu je jen pro určitou diváckou skupinu.Já jen doufám, že naše Kultura za pár let nebude vypadat podobně! ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Přestože patřím mezi ten typ lidí, kteří se v ordinaci raději "nekoukají na jehlu", a se zatnutými zuby a výrazem nakrojeného citrónu v duši putují po prosluněných údolích, širých pouštních pláních či divokých deštných pralesích, prostě někde daleko od injekcí, krve, zápachu dezinfekce a bílých plášťů, pohled na tenhle vizuální skvost jsem si opravdu užil. Lví podíl na tom rozhodně nese Caleb Landry Jones, jehož zrzavé vlasy kontrastují s bílou stejně zajímavě, jako temně rudá životadárná tekutina. Trošku mi to připomnělo pro mě nepříliš povedenou Gattacu, ovšem v daleko více sexy indie kabátku a se zajímavým aktuálním tématem. Občasná hluchá místa Antiviral dohání skvostnou kamerou a perfektními hereckými výkony (zrzek mi skoro až připomněl Michaela Pitta), za mě nelze než rozhodně doporučit divákům s jakýmikoli úchylkami bez rozdílu. 4 a půl* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)
  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)

Reklama

Reklama