Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Niekde v lese sa neznámy muž vyhrabe spod zeme. Uvedomí si, že nevie, ako sa volá a že bol zrejme pochovaný zaživa. Spanikári a začne utekať nevedno kam, až sa vyčerpaný dopotáca k opustenej, ale predsa obývanej chate. Tu naňho čaká hrozivé prekvapenie, ktoré mu má napomôcť pri zisťovaní krutej pravdy. (sochoking)

Recenze (54)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po vyhrabaní zo zeme sa k životu preberie mladý muž. Netuší kde je, ako sa volá a hlavne prečo je v takejto situácii. Niekoľko desiatok metrov od miesta pohrebiska sa nachádza opustená chata, kde mladý muž nachádza odkaz, aby si pustil kameru pripojenú na televízor. Zachytené autentické zábery vyobrazujú hrôzostrašný brutálny čin muža v maske. Nožom na smrť dobodá tehotnú ženu. Od tohoto momentu je mužovi niekto v pätách. Hra na život a na smrť môže začať! Nemôžem povedať, že by ma tento horor nezaujal. Za zhliadnutie určite stojí najmä vďaka originálnemu rozuzleniu. Napriek tomu, že som veľký fanúšik hororu bez použitia hudobného doprovodu, tento snímok na mňa akosi nezaberal. Dosť som sa nudil. Až spomínaný koniec ma akosi prebral k životu. No aj to len z dôvodu zvedavosti ako to vlastne skončí. Suma sumárum, napätie priemerné, lakačky žiadne, mimoriadne gore tu tiež nenájdete - 50%. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Na Modus Anomali jsem netrpělivě čekal prakticky od oznámení, jelikož předchozí Anwarův snímek, Pintu terlarang, mě před třemi lety velmi příjemně překvapil. S velkými očekáváními přicházejí často velká zklamání (viz Doomsday Book), ale Modus Anomali mě naštěstí nezklamal ani trochu. Anwar rozehrává na ploše osmdesáti minut atmosférickou podívanou, která dokazuje, že má své řemeslo v malíku. Muž se probudí pohřben zaživa uprostřed lesa a nemá ponětí, kde se tam vzal ani kdo mu to udělal. Spolu s ním tedy postupně zjišťujeme, co se vlastně stalo. Musím uznat, že pointa se dá zhruba od poloviny odhadnout a hororoví znalci se zřejmě napálit nenechají. Já jím nicméně nejsem, takže jsem si „nelogické“ chování postav vysvětloval jejich pokročilou demencí a s klidem se přiznám, že jsem Anwarovi naletěl. I když mám pocit, že už jsem nějaký film s podobným námětem kdysi viděl a pokud o něčem takovém víte, klidně mi osvěžte paměť (i když předpokládám, že takových filmů bude víc), rád se podívám (ale spíš mi to doporučte nepřímo a až za nějakou dobu, protože pokud budu vědět, o co jde, tak se vytratí moment překvapení). Poněvadž se chci vyhnout spoilerům, tak jen naznačím, že film prakticky postrádá antagonistu a staví výhradně na stupňující se atmosféře, která v závěru krásně vygraduje (i když možná jen v případě, že film tak jako já neprokouknete). 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách jo! Jsem teda pořádně zmaten! Tenhle film mě tak neskutečně nasral a po celou dobu štval! Prvních 45 minut se neděje NIC! No reason pobíhání po lese , bez napětí, Nuda jak Brno! Čiže netuším o jaký druh Atmosféry zde šlo,naštěstí pak přišel příjemný, překvapivý zvrat a já si přišel na chuť! Řekl jsem si, chvála bohu se něco začlo dít a hlavní hrdina konečně promluvil! Dávám tedy slabé 3,ikdyž bych tomu nejradši napálil Odpad! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

ANOmální naháněčka, kde je nouze o koblihy, ale zase nebude problém sehnat dostatečné zásoby krevní tučnice. Ne zcela originální téma je naštěstí osekané o klišovité nesmysly a nelogické chování, pár zajímavých nápadů malinko srazí až moc křečovité rozuzlení, ale veskrze se jedná o zábavnou sondu do duší indonéských občanů, se kterými by nechtěl sdílet dvoudomek ani zarytý multikulturalista. Silné tři, nebo možná slabé čtyři, ať nežeru. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hororový minimalizmus takmer v plnej kráse. Krátky časový úsek, v ktorom je po dlhý čas iba sám hlavný hrdina, pohybujúci sa vo voľnom, no zároveň obmedzenom priestore a do toho kvantum napätia a hororových elementov. Chlapík sa zobudí pochovaný za živa a so stratou pamäte, deti sú roztrúsené po lese, žena mŕtva v chate a problémom je nielen sa nájsť, ale aj prežiť. Výborný indonézsky počin, kde atmosféra číha z každého záberu a konečne sa dá nielen zľaknúť, ale aj trochu báť. Pointa mi bohužiaľ napadla už pred polovicou stopáže, no celkový dojem to našťastie nepokazilo a jediným, miernym sklamaním pre mňa tak bolo; keď sa to v druhej polovici prehuplo do dňa a dokonale fungujúce nočné scény boli (trochu nepotrebne) nahradené zvýšením akcie, krvi a bodycountu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama