Reklama

Reklama

Největší tankové bitvy

(seriál)
  • Kanada Greatest Tank Battles
Kanada, 2010, 20x45 min

Režie:

Mick Grogan

Kamera:

Derek Rogers

Hudba:

Richard Pell

Hrají:

Robin Ward (vypravěč)
(další profese)

Cyklus dokumentárních rekonstrukcí.
Jednotlivé díly: 1.-El Alamein
2.-Kursk, operace Citadela
3.-Prochorovka
4.-Normandie
5.-Arracourt
6.-Ardeny I.
7.-Ardeny II.
8.-Hochwaldský les
9.-Yom Kippur
10.-Perský záliv
11.-Korea
12.-První monstra
13.-Francie 1940
14.-Itálie 1943
15.-Tunis
16.-Ludwig Bauer
17.-Šestidenní válka
18.-Sinaj 1973
19.-Pobaltí 1944
20.-Stalingrad (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Kursk - "moderní" dokument, kdy tak 10% je věnováno dobovým záběrům a celkové situaci na frontě a 90% je počítačová animace příběhu tří nebo čtyř bezvýznamných vojáků. Animace navíc si hrají na co největší efekt a vypají naprosto nepřirozeně. Ten rozdíl s ruským dokumentem VVV, vysílaným před měsícem je propastný. Ale to nejhorší - neustálé opakování stejných záběrů, jako kdyby chtěli 15 minutový materiál natáhnout na 45 minut. Pochorovka - vypadá mírně lépe ale nechápu, proč pořád dělají z Tigrů hlavní němekou sílu, když tvořili sotva 10% celkového počtu. Vůbec k hodne dílům by se dalo napsat Nebudeme se dělat s modely letadel, radši upravíme historii. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Úplne mi stačilo vidieť diel o Perskom zálive. Chválenkárska propaganda USA, aký su oni najlepší. Myslia si, že všade šíria demokraciu a slobodu. Z vraždenia robia show. Keď sa oháňaju tou demokraciou a slobodou slova, prečo žiadne vyjadrenie nepriatela? Nič ani veta proste žiadna kontroverzia. Je to jednostranné a zaujaté. 1* za nejaké informácie o tankoch, ale aj tie su nepresvedčivo dôveryhodné. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět mohl z dokumentu vytvořit podstatně lepší sérii. Chtělo to jen více snahy a finančních prostředků. To se nejvíce projevuje na počítačových animacích, které jsou skutečně velmi nekvalitní. Navíc se v průběhu jednotlivých dílů často opakují, stejně jako slovní komentáře. Nemohu si pomoci, ale tahle dokumentární série patří mezi skutečně ty nejhorší, co naše televize nabízí... ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Nemám tenhle dokument příliš v oblibě. Není pochyb o tom, že svědectví pamětníků je vždy přínosné, a to tomuhle dokumentu člověk upřít nemůže. Ale co mě irituje, jsou za prvé ty neustálé renderované animace, které veskrze nemají žádnou výpovědní hodnotu, snad jen pro člověka, který není druhou světovou válkou políben, ale to by zřejmě šlo nahradit i běžnými dobovými záběry. Druhou věcí, co mi dost kazí dojem z celého dokumentu, je ta dynamická "akční" hudba která zní v pozadí. To ve mne vyvolává pocit, že autoři z toho chtěli udělat spíše akční podívanou, než důstojný dokument. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

To neustálé opakování /zdůrazňování/ některých zásadních momentů, je vlastně to jediné, co sráží kvalitu tohoto bezpochyby přínosného dokumentu .. zapálený, zvídavý laik se zde dozví několik velmi zajímavých zásadních informací, o kterých se doposud nahlas příliš nehovořilo .. mám namysli především tři momenty : 1. Prochorovka .. zdejší podání a doplňující informace se dosti zásadně liší od toho, co nedávno zaznělo v ruském dokumentu Velká vlastenecká válka, vlastně se liší od všeho, co jsme doposud mohli někde slyšet, vidět, nebo číst … 2. Západní fronta .. při střetu amerických a německých tankistů, byl obvykle vítězem americký pilot - tankobijec … 3. válka v Perském zálivu .. nebezpečná, okolní země ohrožující Republikánská garda, byla ve skutečnosti spíše jen na ozdobu, se zastaralou vojenskou technikou, bez prostředků nočního vidění, nebyli a ani nemohli být útočícím Američanům rovnocenným soupeřem … ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama