Reklama

Reklama

Největší tankové bitvy

(seriál)
  • Kanada Greatest Tank Battles
Kanada, 2010, 20x45 min

Režie:

Mick Grogan

Kamera:

Derek Rogers

Hudba:

Richard Pell

Hrají:

Robin Ward (vypravěč)
(další profese)

Cyklus dokumentárních rekonstrukcí.
Jednotlivé díly: 1.-El Alamein
2.-Kursk, operace Citadela
3.-Prochorovka
4.-Normandie
5.-Arracourt
6.-Ardeny I.
7.-Ardeny II.
8.-Hochwaldský les
9.-Yom Kippur
10.-Perský záliv
11.-Korea
12.-První monstra
13.-Francie 1940
14.-Itálie 1943
15.-Tunis
16.-Ludwig Bauer
17.-Šestidenní válka
18.-Sinaj 1973
19.-Pobaltí 1944
20.-Stalingrad (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět mohl z dokumentu vytvořit podstatně lepší sérii. Chtělo to jen více snahy a finančních prostředků. To se nejvíce projevuje na počítačových animacích, které jsou skutečně velmi nekvalitní. Navíc se v průběhu jednotlivých dílů často opakují, stejně jako slovní komentáře. Nemohu si pomoci, ale tahle dokumentární série patří mezi skutečně ty nejhorší, co naše televize nabízí... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Místy informačně zajímavé, místy už méně, nicméně plus za samotné pamětníky! Problémem je ale zpracování, které nepřenáším přes srdce - nehezkou počítačovou grafiku ještě překousnu, ale to neustálé opakování těch stejných animací a co hůř, neustálé opakování těch stejných keců po každé reklmní přestávce, kterých zjevně bylo v pořadu děláno fakt hutné množství, mě fakt sralo, včetně zbytečného protahování prvotním spoilováním všeho, o čem se pak zase v díle mluvilo. To mě sralo. Na 45 minut toho bylo trochu moc a tak méně zajímavé části dílu uspávaly. Protě takový divný mix ne-kvality. ~~~ 2,5* ()

Reklama

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Často se opakující dialogy a až moc počítačových záběrů. Chápu že při velkých tankových bitvách nebylo moc příležitostí pořizovat nějaký materiál ale přece jen těch dobových záběru mohlo být více. Průměrný seriál který nepřináší nic moc nového ale představuje nám válku z pohledu kabin tehdy nejlepších tanků. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

To neustálé opakování /zdůrazňování/ některých zásadních momentů, je vlastně to jediné, co sráží kvalitu tohoto bezpochyby přínosného dokumentu .. zapálený, zvídavý laik se zde dozví několik velmi zajímavých zásadních informací, o kterých se doposud nahlas příliš nehovořilo .. mám namysli především tři momenty : 1. Prochorovka .. zdejší podání a doplňující informace se dosti zásadně liší od toho, co nedávno zaznělo v ruském dokumentu Velká vlastenecká válka, vlastně se liší od všeho, co jsme doposud mohli někde slyšet, vidět, nebo číst … 2. Západní fronta .. při střetu amerických a německých tankistů, byl obvykle vítězem americký pilot - tankobijec … 3. válka v Perském zálivu .. nebezpečná, okolní země ohrožující Republikánská garda, byla ve skutečnosti spíše jen na ozdobu, se zastaralou vojenskou technikou, bez prostředků nočního vidění, nebyli a ani nemohli být útočícím Američanům rovnocenným soupeřem … ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Druhé světové války, potažmo i tanků a tankových bitev, je série Greatest Tank Battles velmi povedeným dílem, které se skvělým komentářem a dobovými záběry reflektuje průběh bojů a taktiku tankových jednotek z obou znepřátelených táborů. Sice občas zamrzí špatná animace bitev, nicméně i přes tento nedostatek se jedná o velmi povedený počin, který si žádný milovník historie nemůže nechat ujít. Skvělá práce! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama