Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (607)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Iggy je označovaný za vraha svojej jedinej lásky. Napriek tomu, že sa všetkých snaží presvedčiť o opaku, okolie v jeho blízkosti ním natoľko opovrhuje, až sa zriekne boha. Diabolské parohy, ktoré sa mu nasledujúce ráno objavujú na čele sú len začiatkom zlej predtuchy. Alebo, že by bol iný dôvod ich zrodenia? UPOZORNENIE!: "Horns" je "bastard". Keď neberieme do úvahy záverečné minúty, "Horns" je zmiešaninou všetkých možných žánrov, len jedným nie. A to HOROROM! Táto romanticko, dramo, thrillero, komediálna fantasy spočiatku pôsobí umelo, tuctovo, bez záujmu. Aja si robí z diváka žarty. Až sa človek musí zamyslieť, o čo tomuto "dilinovi" vlastne ide? Takto predsa seriózny snímok nemá pôsobiť! Taktiež som sa v určitých momentoch pasoval za chytráka. Po "naštartovaní" deja som mal pocit, že presne viem, kto za všetkým stojí. Myslím, že niektorí fanúšikovia hororu budú sklamaní, no NIE JE TO ICH CHYBA. Akurát očakávajú niečo, čo im "Horns" proste nemôže splniť. Táto originálne poňatá fantasy kriminálka vsadila na úškrn, a odlišný spôsob spracovania príbehu nešťastnej lásky, vraždy, zrady, pretvárky, klamstvu, skutočnej nevedomosti poznania ľudí po "našom" boku. Popravde, nebyť tej náboženskej "propagandy", mohol to byť jackpot. Za zlé to ale Šaňovi "Ajovi" nemám - 75%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nesporne ide o zaujímavý fantasy námet, žiaľ film nedokázal využiť všetok ten potenciál. V podstate ide o priemerný thriller so slabým napätím a s pár hororovými momentmi pri konci. Na druhú stranu ma niektoré scénky dokázali rozosmiať (napr. scénka s doktorom a sestričkou...), vlastne na filme ma najviac bavilo to, ako sa ľudia zverovali so svojimi tajomstvami a čakali na požehnanie od "rohatého" :), pričom vždy povedali nejakú bizarnú koninu. Pri jednom mieste bola snaha zvýrazniť dôležitosť scénky a zvýšiť tak napätie hudbou z iného, inak peckového filmu, ale moc to nepomohlo. Záver sa mi zdal nedorobený a moc rýchly, bez nejakého zaujímavého nápadu, ktorý by pekne zapadol do koncovej, inak celkom peknej, pointy. Hororový prvok však nebol zlý. Našťastie D. Radcliffe tu bol výborný, jeho herecká mimika je osobitá a originálna, veľa z toho využil aj tu, vďaka čomu celkový dojem išiel trocha hore. Držím mu palce, chalan sa pekne rozbehol. 65/100 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když měly koule, je fajn, že Aja se vysral na remaky, a konečně se vrhl na ambicioznější látku. Talentu má na rozdávání, takže proč ho nevyužít i trochu jinak, než jen zatínáním krumpáčů do lebek nebo zvracením penisů ve 3D. A tak se náš francouzský řezník snad vůbec poprvé věnuje hlavně příběhu, lepšímu vedení herců a líbivé vizuální stránce: zejména pak krásným lesním exteriérům, vymazlené kameře a chytlavému soundtracku. Někteří diváci samozřejmě budou remcat nad absencí gore scén (jedna rozstřelená makovice by tu však byla) a odklonu od hororu k barevné fantasy detektivce, krajní fandové Alexe však pochopí a třeba ocení. (80%) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poměrně věrná, ale hlavně dobrá adaptace knihy. Trochu jsem se bál Daniela Radcliffea, nicméně nakonec byl fajn a Iga zvládl ve všech polohách, a zvědavý jsem byl i na to, co předvede pro mě tak trochu nevyrovnaný Alexandre Aja. Nakonec musím říct, že Rohy mají velmi dobrou atmosféru, jsou zábavné i vcelku napínavé... A kdyby nic jiného, je v nich Juno Temple, nádherná jako vždy. Zamrzelo mě jen trochu odbyté finále - i leckteré televizní seriály mají lepší. Ale co. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Až na ten závěrečný fail hodně podařené. Aja se drží zpátky a slouží příběhu. Rohy mají hodně blízko Zrcadlům s Kieferem Sutherlandem. Kingovská struktura jde cítit na sto honů (autorem předlohy je jeho synátor Joe Hill) a lidští démoni vyplouvají na povrch ve zpočátku legračních scénkách (návštěva lékaře, bitka reportérů) a pak regulérní mstě (muthafuckin snakes in the muthafuckin car). Romantická linie je klasicky teenagerovská, dokonce i poměrně originální a hlavně uvěřitelná. Rohatý Radcliffe potvrzuje, že to myslí vážně, Pottera setřásl už v ruském doktorovi, tady mizí i jeho britský přízvuk. Pokud mu čich na zajímavé projekty vydrží bude dobře. Velká škoda toho přepáleného závěru. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (30)

  • Všetky štyri hlavné úlohy hrajú herci britského pôvodu. (Arsenal83)
  • Keď sa Juno Temple v rozhovore spýtali, či sa bojí predvádzať svoje nahé scény v tomto a iných filmoch, povedala: „Nikdy som sa nebála nahej scény, ak je to niečo, čo je podľa mňa vo filme dôležité. Ako herečka je to, že sa vyzlečiete, úplne vaša voľba, malo by to byť len na vás; nemalo by to byť na nikom inom. Nechcem sa len tak postaviť nahá, pokiaľ to nie je potrebné, ale tiež som sa toho nikdy nebála. Som taká veľká Európanka. Vyrastala som tak, že som sa veľa opaľovala hore bez. Myslím, že je to pre mňa jednoducho súčasť života.“ (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama