Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, její svět se zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť; cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci. Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Je to příběh o znovuzrození, ale také o jedinečnosti lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

F.man 

všechny recenze uživatele

Prvotinu bratrů Foenkinosových je i přes zdejší zařazení komedie / romantika těžké nějak škatulkovat. Příběh totiž sleduje život Nathalie v třech rozdílných obdobých jejího života, z nichž každé promlouvá k divákovi v podstatě rozdílném žánru. Romantiku po prvních minutách střídá docela solidní drámo, které až v druhé půlce vystřídá něco na způsob komedie. Přesto to nějakou silou vůle drží všechno docela kompaktně pohromadě a tvoří jeden ucelený příběh. Ten na mě fungoval a oslovil mě jakýmsi ... něžným(?) ... charakterem. Ten film prostě má něco do sebe. Samozřejmě, že tom má lví podíl Audrey Tautou, která už asi vždy bude "ta roztomilá herečka z Amélie". Někdy na mě tenhle diblík moc nefunguje, tentokrát to však sedlo tak jak mělo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ked sa povie Audrey Tautou, tak si vždy predstavím psychicky nevyrovnanu Améliu. Tu to nebolo tak extrémne, ale s prirodzenosťou to veľa spoločného nemalo. Vlastne vo filme nikto celkom normálny nebol, ani tá firma, kde pracovali. Ani romantika pre starších a pokročilých by nemusela byť natolko odtrhnutá od života. Tretia hviezda je len za úvodnú a záverdčnú časť, ktorá sa vydarila. –––– Zbožňuju vaše vlasy. Jel bych do nich na dovolenou. ()

Reklama

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Řekni mi o tom - co se ti na ní líbí ? S ní mùžu být svým nejlepším já. To je krásne. Nasa krasna Amelia preziva tazke chvile po tragickej smrti jej manzela, az raz jedneho dna, cela zamyslena v praci pobozka svojho neznameho kolegu Markusa :) Amelia to chce ihned vziat spat, lenze Markusovi tento bozk zmeni jeho zivot. Ako to cele dopadne? ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že se u toho tak nasměju. Bylo to moc pěkný, probudilo to ve mně emoce, a i když jsem si u nějakýho toho dialogu říkala - jéžiš, co to kecaj - , tak celkově mám z toho filmu moc dobrý dojem. Audrey super - jsem ráda, že v ní nevidím jen Amélii, François alias Markus taky. Jen jsem nechápala, proč všechno to zděšení, protože mi jako odpudivej chlap vážně nepřipadal. Ničím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nežnosť sa síce tvári príjemne civilne, ale so skutočnosťou toho spoločného veľa nemá. A tým nemám na mysli to, že tu máme tento konkrétny, na prvý pohľad nevyvážený pár. Ale to, že vlastne na tom nič divné nie je, Markus síce nie je krásavec, ale je to normálny týpek a zase osobne sa mi viac ako okolím adorovaná Nathalie páčili ešte viac jej kolegyňa "ohováračka" a šéfova sekretárka. Najmä ak sa na vzhľad upriamuje film v dobe, kedy sa v spoločnosti viac akcentuje to, ako sú muži úspešní a koľko majú peňazí. Inak je to celkom príjemná romantika, ktorá nie je ničím výnimočná, ale občas poteší nápaditou montážou (zostrih vývinu vzťahu s prvým priateľom až po svadbu a záver v záhrade). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knižní předlohy Davida Foenkiose. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama