foto

Bruno Todeschini

  • nar. 19.9.1962 (54 let)
    Švýcarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzsko-švýcarský herec Bruno Todeschini se narodil 19. září 1962 v Couvetu ve Švýcarsku. Dětství prožil ve vesnici Marin-Epagnier. Jeho otec je zakládajícím členem fotbalového klubu Marin. Vystudoval Vysokou školu dramatických uměni: ESAD (École Supérieure d'Art Dramatique v Ženevě). V roce 1986 zamířil do divadla Théâtre des Amandiers v Nanterre. V divadle hrál především pod vedením režiséra Patrice Chérau, který ho později obsadil i do svých filmů: HOTEL DE FRANCE (1987), KRÁLOVNA MARGOT (1994), VŠICHNI, KDO MĚ MAJÍ RÁDI, POJEDOU VLAKEM (1998).

V roce 1992 natáčel thriller LE SENTINELLE (1992) a MÉ OBLÍBENÉ OBDOBÍ (1993). Objevil se také v TV inscenacích. Z televize ho můžeme znát zejména z mini-série MALÉ RODINNÉ VRAŽDY (2006), kde ho obsadil režisér Edwin Baily do role Édouarda - syna Simona Le Tescou (Robert Hossein). V roce 2006 se také setkal s herečkou Valerií Bruni-Tedeschi ve filmu UN COUPLE PARFAIT.

Nejnověji si zahrál v romantickém snímku NĚŽNOST (2011). V roce 2004 byl nominován na Césara za svou roli ve filmu JEHO BRATR (2003). V témže roce také za onen film získal cenu Prix Lumières pro nejlepšího herce. Bruno Todeschini má syna Romaina (*1997). A z manželství se Sophií Broustal má dceru Palomu (*2003).

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2017 Brava
L'amour qu'il nous faut
2016 La vita possibile
Nová kůže
7 Giorni
2014 La cravate et le mur
La French
Papa Lumière
2013 Déferlantes, Les (TV film)
Le métis de Dieu (TV film)
Mary, Queen of Scots
3 Femmes en colère (TV film)
2012 Bankable (TV film)
Kouzelnický trik (TV film)
Nez dans le ruisseau, Le
2011 Kdybych nevyhrál Zlatou palmu v Cannes
L'Oiseau
Longue peine (TV film)
Něžnost
Pasteur, l'homme qui a vu (TV film)
Switch
2010 J'te souhaite au revoir
Ma compagne de nuit
Orly
2009 Hors du temps (TV film)
La cantante de tango
Lurdy
Sois sage
Sous un autre jour (TV film)
2008 Corps perdus (TV film)
Nevyřčené
Nuit de chien
Ozvěny kolemjdoucích
2007 Dans l'ombre du maître (TV film)
Nessuna qualità agli eroi
Opération Turquoise (TV film)
Poison d'Avril (TV film)
1 Journée
2006 Překladatelka
7 ans
2005 Gentille
Jediná noc
Kavalkáda
La Petite Jérusalem
Skrývaná láska (TV film)
Un couple parfait
2004 Bonhomme de chemin (TV film)
Caution personnelle (TV film)
Quand la mer se retire (TV film)
Tajní agenti
2003 De soie et de cendre (TV film)
Enfants de Charlotte, Les (TV film)
Jeho bratr
2002 Alicino zrcadlo (TV film)
Amour interdit, L' (TV film)
Fleurs de sang
Kůže anděla
Olgas Sommer
Soukromé záležitosti
Une employée modèle
2001 À bicyclette (TV film)
Avec tout mon amour
Kdo ví
Perversions of the Damned, The
Phobies (TV film)
Temps perdu, Le (TV film)
2000 Kód neznámý
Libertin
Piège en haute sphère (TV film)
Piège, Le (TV film)
Quand on sera grand
Soudkyně Beaulieu (TV film)
1999 Civilisées
1998 Všichni, kdo mě mají rádi, pojedou vlakem
1997 Flammen im Paradies
Francorusse
Marion du Faouët (TV film)
Oranges amères
Territorio Comanche
1996 Maigret klade past (TV film)
Taupe, La (TV film)
1995 À cran
Dítě jako dědictví (TV film)
Facteur VIII (TV film)
Haut bas fragile
Jules et Jim (TV film)
Passager clandestin, Le (TV film)
1994 Enfants du faubourg, Les (TV film)
Královna Margot
Petits arrangements avec les morts
1993 Couples et amants
Fanfan
Lež
Mé oblíbené období
Nombril du monde, Le
1992 La Sentinelle
Sans un cri
1991 Chronique d'une fin d'après-midi (TV film)
1990 Hamlet (TV film)
Ivanov (TV film)
Outremer
1989 Le conte d'hiver (TV film)
1987 Amoureuse, L'
Hôtel de France
1985 Piege a flics (TV film)

TV seriály

2014 La vie devant elles (TV seriál)
2013 Odysseus (TV seriál)
2012 Antigone 34 (TV seriál)
2009 Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle (TV seriál)
2007 Voici venir l'orage... (TV seriál)
2006 Malé rodinné vraždy (TV seriál)
2005 Prokletí králové (TV seriál)
2001 Enquętes d'Eloise Rome, Les (TV seriál)
Semailles et les moissons, Les (TV seriál)
1997 Vertiges (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1991 La grande collection (TV seriál)
Myster Mocky présente (TV seriál)
1989 Cycle Simenon (TV seriál)

Dokumentární

2010 Pasteur
1987 Il était une fois dix neuf acteurs (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace