Reklama

Reklama

Jaro 1958, Francie. 21 letá Rose Pamphyleová (Déborah François) žije se svým ovdovělým otcem, bručounem, který provozuje vesnický obchůdek. Rose je zasnoubená se synem místního automechanika a zdá se, že jejím údělem bude poklidný život hospodyňky. Ale po takovém životě ona netouží. Odjede do Lisieux v Normandii, kde podstoupí přijímací pohovor na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje velmi charismatický Louis Echard (Romain Duris). Pohovor dopadne katastrofálně, ale Rose aspoň předvede, že umí neuvěřitelně rychle psát na psacím stroji. Mladé ženě se tak nevědomky podaří v Louisovi probudit sklony ke sportovnímu fanouškovství. Rose se pod jeho vedením zúčastní své první soutěže v psaní na stroji. Cesta k opravdovým trofejím je však složitá. Láska ke sportu a k ženě si někdy mohou překážet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac, nez nudna francuzska konina, ktora nema co ponuknut /prazdne dialogy o hovne nepocitam/, plus obsahuje otrasne herecke vykony, nulovy dej a casto len prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch. Plus tu sa predstavil opat Romain Duris /to bol ten vrcholny demental, ktory chcel spoznat ciganske osady v Gadzo Dillo/. Toto by sa malo pouzivat ako tortura miesto waterboardingu. A teroristom sa treba vyhrazat opakovanou projekciou tejto "meganadhery". 5 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Abych mohl po letech přidat hvězdičku brutálně přeromantizované francouzské komedii, v níž se milostné vyznání vrací ozvěnou v několika světových jazycích, musí se pro to najít setsakra dobré důvody. No, a já jsem je našel. Pravda, místy to bylo sladké tak, až jsem podvědomě skřípal zuby, ale nešť. Francouze jako národ nemám příliš v lásce, přesto mi nedělá problém, přiznat jejich filmovým tvůrcům za tento snímek kladné body. To že byl příběh jednoduchý a předvídatelný, nehrálo roli, šlo přece o romantickou komedii. Mě ale zaujala zde použitá forma humoru, která mi fakt seděla, Rosein trénink, s nímž se dá srovnat jen Rockyho individuální příprava na zápas s Ivanem Dragem, i samotné sportovní výkony, které mě donutily hledat na všech dostupných sportovních kanálech nejbližší mistrovství světa v této strhující disciplíně. Nebudu nic předstírat a přiznám, že jsem měl, za rachotu klávesnic a pachu doutnajícího papíru, nervy napjaté jako šle prostorově velmi náročného člověka. Nebyla to tedy jen unylá romanťárna, byl to zároveň strhující sportovní napínavec, u něhož jsem se výborně bavil. A nesmím zapomenout na parádní autopark. / Poučení: Teprve když dosáhneš významného životního úspěchu, zjistíš, jak mnoho máš přátel. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak vůbec to nebylo na motivy Pygmalionu, že? Ale jinak příjemná a sympatická romantická komedie, fajn herci a tak. Nikdo "vůbec nečekal" nic z toho, co se tam stalo, ale i tak to byla dobrá podívaná a oddechovka s řadou vtipných okamžiků. Nejlepší postava byl ale stejně ten Američan - kamarád Louise. Ale jinak obdiv... takhle rychle psát technikou kroužícího orla, to je úctyhodné. Většina lidí píšící tímto stylem opravdu krouží nad tou dnes už klávesnicí:) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

To je presne to jak tie americké filmy o súťažiach v hláskovaní. Zvyšok sveta tomu nerozumie a len to tolerujú. Frantíci aspoň prišli so súťažou v ktorej češkovia dominujú, film ma obohatil, mal príjemnú emóciu, sympatické postavy, podarený kasting. Samozrejme, presladené jak hovado, s očakávaním záverom, klišoidným zvratom, trochu pretiahnutým úvodom a celkovo prepálenou minutážou. Plusy ale vyhrávajú a nešklbal som si kotlety. 3 z 5 ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Prosim teleportujte ma aspon na chvilu do Pariza z obdobia 50-tych rokov. Ta atmosfera, tie stylove panske obleky, zenske saty, ucesy, tie rozmanite farby, nadherna rytmicka hudba ktora rozhybe kazdy zadok :) To bolo teda nieco, zboznujem takuto eru. Samotny filmecek sice humorom neoslni, no bolo to romanticke a prijemne na spestrenie vsednych dni. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Pro scény ze závodů v psaní všemi deseti hledala Productions du Trésor profesionály ve Francii, Belgii a České republice. Po navázání kontaktu se světovými rekordmany Helenou Matouškovou a Jaroslavem Zaviačičem se spolupráce s českou stranou ukázala jako zásadní. Ve filmu tak můžete vidět přes 20 českých děvčat v rolích soutěžících. Děvčata se mnohdy do svých rolí tak vžila, až je tým musel žádat o zpomalení, aby fiktivní favoritka Deborah Francois nebyla nejpomalejší. (Ladaque)
  • Déborah François nedokázala psát rychle jako české mistryně v rychlopsaní, a proto byly některé záběry na její ruce  nahrazeny záběry na rychlejší písařku. (Mertax)
  • Původní název filmu Populaire je typ psacího stroje značky Japy. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama