Reklama

Reklama

Závod s časem

Trailer

VOD (1)

Příběh otce, který se snaží vyrovnat s těžkou situací a udržet svou dceru naživu během ničivého hurikánu Katrina. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

erased 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na všech frontách. A přitom je to tak průměrný, ničím nevybočující film. Jenže funguje. Paul Walker, který je podle své dosavadní kariéry jedním z nejdřevěnějších známých herců, si mě přes automatické předsudky získal na svou stranu hned úvodním přesvědčivým výbuchem vzteku. A přestože ty sympatie několikrát zavrávoraly, ve výsledku jsem s ním neměl nejmenší problém. Nejspíš i díky tomu, že je celý příběh umístěný do jedné prázdné a potemnělé nemocnice, kde právě ten jeho kamenný výraz nešel vidět. Značně pomohl taky minimalistický pohled na katastrofu v New Orleans. Hours se nesnaží šokovat destrukcí, a místo toho ukazuje spíš jen malé drama jednoho novopečeného otce v zoufalé situaci, a pouze autentické prostřihy ze zpravodajských kamer mezi jednotlivými částmi toto drama dávají do kontextu. Celkové téma i jednotlivé motivy (manželka, novorozeně, baterie, pes) jsou samozřejmě ztělesněním účelného klišé, ale tvoří po všech stránkách funkční nenáročnou jednohubku. Snad jen trochu zamrzí, že scénář není založený na skutečných událostech. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asi kukám na moc filmů, nebo co, protože tady jsem měl značné deja vu, prostě jsem ten příběh už někde viděl. A tudíž bylo i jasné, jak to dopadne a i jsem stále čekal, kdy už tam ta verbež přijde krást a ono se stále nic nedělo, a to ůomíjím skutečnost, že si Paul nevšil, jak se vylidnila celá nemocnice - celá! Ten film byl mimózní rádoby thriller/drama, kvalitou srovnatelná s hodně béčkovou slabotou Vehicle 19 - také film Direct-to-DVD. ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro nízkorozpočťáky a tenhle se povedl téměř na jedničku! Mimochodem, Paul Walker zde zahrál velmi věrohodnou roli (jen škoda, že to byla jedna z posledních - čest jeho památce)! Ze snímku byl cítit zmar, láska, hrdost a tvrdohlavost. Místy to bylo lehce utahané za vlasy, ale pro mě jako milovníka podobných snímků, se to velmi povedlo. A Eric by měl dostat metál za to, jak dokázal s tak málo penězi natočit něco tak dobrého! Za mě palec nahoru. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být šťastný den, na který vždy rodiče čekají - narození potomka. Ale u Nolana se to všechno zvrtlo, jeho žena při komplikovaném porodu umírá, ale naštěstí dítě, malá holčička přežila - jen musí ještě alespoň dva dny strávit v inkubátoru. To by bylo vcelku standardní řešení, nebýt toho, že nad New Orleansem se právě přehnal hurikán Katrina, a většina nemocnice je evakuovaná a bez energie. Jen starý inkubátor má ještě baterie, které je ale nutné co tři minuty dobít ručním pohonem. A tak má Nolan na následující dny o zábavu vystaráno - nabít baterii, a ve zbytku času se pokusit najít pomoc, jídlo nebo si alespoň trochu odpočinout ... Trochu mne děsí, že jsem před nedávnem zkoukl film o Nelsonovi Mandelovi, a zhruba po týdnu N.Mandela zemřel. Před čtrnácti dny jsem viděl tento film, a hlavní představitel, Paul Walker, už také není mezi námi - co bude příště? Nicméně - na rozdíl od většiny hodnotících - se mi tento film hodně líbil, a nejen díky tomu, že Paul Walker je (byl) můj oblíbený herec - a v tomto filmu jsem mu věřil naprosto vše do poslední emoce - onu bezmoc, přerod z "nenávisti k dítěti, protože mu vzalo ženu" až "nekonečné lásce", i to, že - pokud by film pokračoval dál, tak byl byl Nolan dokonalým otcem. Vždyť jaké může být větší pouto, než nasadit život i veškeré síly pro život svého dítěte? A k tomu všemu ještě ten pocit, že toto je opravdu poslední film Paula Walkera .. .Rest in peace Paul... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Smrtí ženy při porodu zdrcený Paul zůstává sám v evakuované nemocnici, kde sedí u inkubátoru novorozeněte, vzpomíná na šťastný vztah a točí klikou generátoru, aby co pár minut dobil vadnou baterii. Vypadl totiž proud při řádění hurikánu Katrina (o němž se divák dozvídá z prostřihů televizních zpráv, komorní snímek se z budovy nepodívá, maximálně do zaplaveného suterénu a jednou na střechu). A je to docela nuda, jak čeká na záchranu a krizových situací řeší poskromnu (až ke konci závažnějších, výměnu plínky bych nepočítal). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama