Reklama

Reklama

High School DxD

(seriál)
  • Japonsko ハイスクールDxD (více)
Trailer
Japonsko, (2012–2018), 19 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Ichiei Ishibumi (komiks)

Hrají:

Júki Kadži, Jóko Hikasa, Kendži Nodžima, Takehito Kojasu, Ajako Kawasumi, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe, Jošicugu Macuoka, Šizuka Itó, Ajana Taketacu (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(49)

Příběh se točí kolem studenta druhého ročníku, úchylného Hyodoua Iseeie, kterého zabije jeho dívka na prvním rande. Issei je znovuzrozen jako démon, a od toho dne slouží jako poddaný Rias Gremori, démonovi na vysoké úrovni, která je zároveň nejkrásnější dívkou na jeho škole. (KiritoSenpai)

Recenze uživatele Andy.222 k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2012) (S01) 

Vlastně jsem i z první řady velmi příjemně překvapený. Měl jsem náladu na nějakou zábavnou prasárnu, tak jsem začal s Kill La Kill které mě spíše zklamalo. Následně jsem si pustil DxD, což možná je i důvod, proč si tento seriál tolik užívám. Na rozdíl od KLK je humor dobrý, nahotou nešetří a některé souboje (obzvlášť ten závěrečný) jsou i velice pěkné na pohled. Na druhou stranu musím připustit, že fanservisu je chvílemi až nadbytek (například záběry na kalhotky ve scénách, které tomu atmosférou neodpovídají mě občas až otravovaly), postavy by si chvílemi zasloužily více rozvinout (a Asia je tak výstavní Anime archetyp, až už jsem si chvílemi říkal "ale no tak, lidi. Já vím, že je to tak schválně, ale nechcete ji udělat přece jen trochu uvěřitelnější?") a já osobně obecně špatně snáším tady tento typ hlavních hrdinů (tj. neustále se chová hloupě a neschopně a kazí si tím příležitosti, které má před sebou). Tím vším mi seriál neustále připomínal, jak dobrý by vlastně i mohl být, kdyby tvůrci chtěli udělat něco kvalitnějšího, než jen fanservis pro puberťáky. Neporaženým králem Ecchi pro mě nadále zůstávají Ishuzoku Reviewers nicméně i tak jsem si první řadu užil a mohu ji doporučit. ()

BorN (2015) (S03) 

Nadšení z první řady se během druhé pomalu vytratilo a třetí jsem dokoukal už jen ze setrvačnosti. Přibývají postavy, mytologie, zaporáci... nic z toho by nutně nevadilo, mám i vcelku rád tyto překombinované příběhy - pokud se s nimi umí pracovat. Ale příběh na jednu stranu sám sobě podkopává nohy, když se snaží tvářit, že buduje svět, vztahy, hrozby... a pak opět svoji vlastní atmosféru shodí naprosto nevhodným záběrem na bezdůvodně odhalená prsa. Nebo kde se hlavní hrdina červená či rozplývá nad prsy (která vidí každý den v posteli) jak kdyby je viděl poprvé. Co v první řadě člověk byl ochoten prominout, už ve třetí působí jak pěst na oko, obzvlášť když hravých dílů ubývá na úkor šónenovských bojů. Když se příběh snaží tvářit vážně, člověk tak nějak začne víc vnímat to podivné chování postav a příběh víc a víc skřípe. Čtvrtou řadu už raději vynechám a zůstane jen pachuť další promarněné šance na opravdu dobrý seriál. ()

Reklama

Reklama