Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do čela soukromé střední školy plné rozmazlených studentů nastoupí nový, démonický ředitel. Při náhodném zemětřesení zůstane skupinka studentů ve škole uvězněna - a zažívá hrůzostrašnou noc. Otřesy totiž probudily dávné duchy, kteří rozhodně nejsou hodní. A pak je tady šílený školník v podání Dannyho Treja... (oficiální text distributora)

Recenze (65)

borec999 

všechny recenze uživatele

Ten film sa nedá brat vážne. Tvorcovia asi chceli natočiť horor, ale nejak sa im to rozpadlo pod rukami a vyšla im z toho nechcená komédia. Celé je to samozrejme veľmi lacné (masky a efekty duchov sú strašné aj na pomery lacných filmov), hlúpe a dej sa odohráva výhradne iba v 1 škole. Príbeh sám o sebe by nebol najhorší, ale jeho spracovanie je katastrofálne. Na druhej strane postavy, i keď sa správajú niekedy ako totálni idioti, boli celkom sympatické(najmä ten tučko). Z hľadiska komediálnych aspektov najviac pobavil(zrejme nechcene) duch riaditeľa, to bola naozaj čistá komédia a tiež Trejo, ktorý má len jeho klasických 5-10 minút, ale práve on v závere vyčarí najlepšiu a najzábavnejšiu scénu filmu, keď SPOILER zo záhrobia a bez nejakých známych príčin odrazu aj bez trička, stiahne hlavného ducha k sebe do záhrobia a tým zachráni všetkých ostatných KONIEC SPOILER. Takže ako vážny film by to bol odpad, ale za tú nechcenú vtipnosť a najmä záverečnú scénu s Trejom to bude aspoň na 1*. 20% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pomerne zábavná démonická šaškárňa o dvoch démonoch, ktorí masakrujú osadenstvo strednej školy. Jeden démon vyzeral ako zubatá ženská, čo lozí po stenách a škrieka (na maske si dali celkom záležať), druhý ako starý dedko, ktorý sa celú dobu rehoce ako retard (na ňom si už tvorcovia záležať nedali). No a je tu Danny Trejo, školník - záchranca. Niekedy sa divím, na čo všetko sa dá nahovoriť, ale na druhej strane vždy dokáže rozosmiať. Bolo to niečo podobné ako remake Night of the Demons, samozrejme jeho lacná, televízna verzia so smiešnymi gore scénkami a digitálnymi trikmi (čo sa aj od Syfy dalo očakávať), ale aspoň je to vtipné, takže som to dokázal dopozerať bez väčšieho utrpenia. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už dlhé roky som ultras fanúšikom horrorovej filmovej produkcie. Sledujem všetky jej subžánre. Takže v rámci toho, aby som si zachoval prehľad a rozptyl, tak občas zaveslujem aj do odpadových vôd, kde kraľujú americké nízkorozpočtové spoločnosti The Asylum a Syfy. Jedná sa o vyložene brakové produkty. Stupidné scenáre, režisérska impotencia, podradné herecké výkony a príšerné digitálne filmové triky. No z času na čas dokážem stráviť aj takýto totálne béčkový televízny horror. Do tejto kategórie spadá i snímok "Duchotrasenie" (Ghostquake), ktorý v roku 2012 natočil režisér Jeffery Scorr Lando. Bola to presne taká lacná, nezmyselná somarina ako som očakával. Keďže som bol pripravený na to, čo ma čaká, tak som to v pohode dopozeral až do konca. A dokonca som sa pri tom aj tak trocha pobavil. ** ()

juta 

všechny recenze uživatele

Žádný velký zázrak, ale ani propadák, za který by se měli stydět. Prostě jednohubka, která má nějaký pochopitelný příběh, který ovšem sráží horší efekty, ale že by film spadnul do fáze trapnosti, to rozhodně ne. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tenhle kus jsem si pustil jenom a pouze kvůli Charismě Carpenter, která se však ve filmu ohřála z bídou půl minuty, takže si asi každý dokáže představit jak jsem byl nasraný... A ani Danny Trejo mě tentokrát nepřesvědčil, role vyměklého uklízeče mu opravdu nesedla... Takže nakonec zůstalo docela vtipné, amatérské béčko v klasické kvalitě SyFy (průměrní herci, směšné digitální efekty, hloupý příběh)... Ale jak už jsem psal, docela jsem se bavil, jen prostě tvůrcům neodpustím krátkou účast Charismy, takže za dva... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě Lando dost zklamal, nečekal jsem moc od rychle spíchnuté věci od Syfy ale Lando rozhodně není špatný režisér a umí natočit zábavné filmy, ale tohle je jen směs scén které se odehrávají ve škole s bandou děcek co postupně umírají. Bohužel Lando neobstaral ani zábavnost která je totálně na nule, ani se snad nesnažil navodit aspoň kapánek strachu. Snad všechny scény jsou osvíceny tak že to vypadá že se film odehrává ve dne. Naprosto nulová atmosféra a hlavní bubáci jsou dost k smíchu, nejsou ani strašidelný a vypadají prostě strašně směšně. Jediné za co dávám ty 2 hvězdy jsou poměrně zdařilé krvavé scény kterých je celkem i dost a za to že se tu objevý pár béčkovejch známejch tváří. Ale jinak zklamání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lando nikdy nepatřil a asi nikdy ani nebude patřit mezi dobré režiséry, takže jsem od tohoto televizního hororu od Syfy nečekal absolutně nic. A taky jsem skoro nic nedostal, takže já určitě žádné velké zklamání nepocítil. Tyhle céčkové braky jsou jen pračkou peněz a předháněním Syfy s Asylum o natočení co možná nejvíc stupidní podívané. Občas se sice mezi nimi urodí i něco poživatelného, ale tohle rozhodně není ten příklad. Pokud však nejste příliš náročný divák a hledáte něco, u čeho by jste mohli v poklidu usnout, je Ghostquake tou správnou volbou. Nuda je tu totiž všudypřítomná a to i přesto, že tu „zařve“ docela slušný počet postav. Většinou však mimo záběr kamery, takže si divák musí vystačit jen se hrou stínů, nebo vlastní představivostí. No a když už se objeví nějaká ta mord scéna, tak kvalita speciálních efektů vás připraví i o zbytek vašich iluzí. Podezírám však tvůrce, že se snažili natočit něco na způsob černé komedie, protože pokusů o černý humor je tu spousta, leč jen málokoho tyhle frky dokáží skutečně rozesmát. Což samozřejmě znamená, že o nějaké děsivé atmosféře či snad návalu napětí tu nemůže být ani řeč. Tu a tam jsem však i zde narazil na několik slibnějších momentů, kvůli kterým nedám ODPAD.Takže pokud se mám přesunout k závěrečnému ohodnocení, dám 10% za Treja, dalších deset za ženského zubatého ducha a tu poslední desítku dostane Stephanie Fischer, která objevila v jedné z vedlejších rolí. 30%. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Hm. On už sám název varuje, ale je tam Danny Trejo a to je ten důvod, proč tomu dá většina lidí šanci. Jenže ono to neni dobré ani jako komedie a tím míň jako horor. Naprostá ztráta času. U tohodle by se snad nebály ani děti školkou povinné. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

To, že Danny Trejo veme roli v každé menší či větší ptákovince je už skoro klasika. Ghostquake bych ale nazval ptákovinkou menší, která trpí režií (co si budem namlouvat, Lando nic extra ještě nenatočil a asi to ani nehrozí) a asi i malým rozpočtem, což se hodně podepsalo na speciálních efektech a maskách, které svým až katastrofálním vzhledem snímek sráží k naprostému dnu. Je to velká škoda, jelikož samotný děj až tak špatný není. Scénář filmu není sice na Oscara, ale nejedná se o nic proflákého a určitýmy momenty se v něm dá nalézt i něco zajímavého, leč bohužel špatně zpracovaného. Udělat z toho hororovou komedii, zlepšit masky a efekty, tak myslím, že film bude daleko lépe hodnocen = bude lepší, jelikož segmenty např. s létajícíma "zlýma" tričkama či "Frankenžáby" k hororové komedii přímo vybízí. A to nemluvým o hercích kteří, skoro po celý film, jakoby z komedie vypadli. Škoda, vzít Ghostquake z trochu jiné stránky, přihodit jim pár penízků navíc do rozpočtu, tak z toho mohla být i sympatická horor zábava. A vsadím se, že v ten moment by tričko Shawna C. Phillipse s nápisem "Philosohacker" bylo žádaným zbožím. Takhle snímek spadá do hlubin odstrašujících případů a ukázek, jak se to dělat nemá. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jednoho dne se ocitnete před něčím, o čem jste si mysleli, že existuje jen ve snech nebo nočních můrách........... Už asi po patnácti minutách můžu z klidem hodnotit. No, bude to spíš záporné. Nesympatičtí herci (krom Danny Treja), nepříjemná hudba, ubohé dialogy a skoro nulové herecké výkony. Moje oblíbená věta na takovéto filmy zní - lepší telenovela. Film má sice pár lekacích scén, ale to nestačí. CITÁT - To není brutus, to je blbost.......... ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Z Mačety sa stal Školník, ktorý si v podobne vystrúhanom ksichte pozmýva schodištia a chodby, ako aj zaparí páru nebezpečných entít. Samozrejme, ale nie je sám. Je tu spústa debilných postáv, stvárnených ešte debilnejšími hercami ( M.C. Gaineymu česť ) a divák holdujúci alkoholu, alebo nejakým nelegálnym pestovateľským prácam, sa baví o sto six. Takéto niečo, treba dať do vitríny varovania pred filmovými prešľapmi, pre prípadné mimozemské návštevy. ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Oh Denny Boy, kam si to zase vlezl. Po dobrých béčkách Machete a Bad Ass bereš i totální D-éčka (D jako Debilita)? Syfy mělo a má kvalitní seriály, ale jejich vlastní filmy jsou totální D-éčka. Scénář, herci, dialogy, akce a triky - to vše shrnu jako amatérskou verzi Buffy znásilněnou Krotiteli duchů. Pokud se rádi díváte na zprzněný anál a pojídáte jeho vý(ka)tvory, pak vám přeji "Dobrou chuť". Já se jdu po druhé vyzvracet! Hodnocení OST: Zvracím a tak není slyšet trapná hudba o pár tónech z levných kláves z tržnice. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo, kvůli tobě jsem zase sedla jako moucha na lep a nechala se nalákat. Nechápu,co jsi tady vůbec dělal a jestli tohle máš zapotřebí? Toto zřejmě zůstane nezodpovězeno. Nějak jsem tu nenašla zařazení do žánru komedie, ovšem, s tím tvůrci asi nepočítali, že by se diváci mohli u některých scén smát. Lekací scény na mě řádně nefungovali. Hudba byla správně hororová. Jednu hvězdičku dávám jenom kvůli Dannymo Trejovi. Ten sice vypadal jako kriminálník, ale jinak mi byl z celého osazenstva nejsympatičtější. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu bych hodnotil na výbornou (klasické hororové béčko). Druhá část už je bohužel o dost horší, v přehnanosti triků a zbytečném kombinování děje. Postupné vyvražďování osazenstva se stává rutinou a "chudák" Trejo sice vydrží v celém filmu, ale v první polovině filmu vytírá chodby nebo sedí v kamrlíku a tu druhou je zamčený s duchem v kumbále pro čistící prostředky. A pak si jednu nedejte! 35% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný horor z prostředí školy kde řádí dávný student či učitel co tam kdysi udělal masakr, a teď se vrátil pro nášup. Já se dobře bavil, postavy správně blbé jak už to v podobných filmech chodí. ()

Reklama

Reklama