Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jestli se něco povedlo, tak zmrzačení veškerých diváckých očekávání. Svěžest, lehkost nebo přirozená žhavost jsou smeteny pryč vychtěným a zoufale repetitivním zabíráním všeho, co tančí, natřásá se nebo se vůbec jakkoli netradičně hýbe. Ta pravá rána pod pás je ale scénář, který psal třináctiletý chlapec, co se doma o prázdninách zoufale nudí a ve své bujné fantazii právě utváří story o tom, co asi v tu samou dobu dělá ta partička nedostižných holek ze střední za rohem. A asi nikoho nepřekvapí, že tím pádem nefungují postavy, dialogy, příběh ani nic. Snad jen pár fajn songů, co by za jiných okolností přivodily letní náladu a Martinezův hypnotický soundtrack, který ovšem v tomhle maglajzu běží téměř naprázdno. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spring Breakers mi připomíná jakýsi Project X s příběhem a pointou. Poněkud depresivní hudební podkres, který doprovázel celý film doladěné scénami k zamyšlení dodávaly celému snímku na kvalitní atmosféře. Zaujala mě úvodní scéna, hlavně díky mé oblíbené "písničce" Scary Monsters And Nice Sprites od Skrillexe. Přiznám se, Spring Breakers jsem si pustil z toho důvodu, že jsem chtěl vidět Selenu Gomez v plavkách a to se mi splnilo, ale musím uznat, že polonahá Gomez nebyla hlavní atrakcí tohoto filmu. Největším překvapením bylo to, že tento film má duši (i pointu) a že to není vyloženě jen o té nahotě a sexy holkách, což jsem vůbec nečekal a příjemně mě to překvapilo. Trošku mě mrzí zdejší hodnocení. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že dnes lze překvapit i s Generací MTV, která se tváří tak, že pokud nemáte Lamborghini, tak se k Vám nebudou znát (a vy nikdy neochutnáte to všechno, co si schovávají pod těmi maličkými plavkami). V první chvíli mě napadlo, že ten člověk chtěl natočit psycho ala Jen Bůh odpouští s artovým fetišem a dlouhými záběry s naprosto nečekanou hudbou, ale tohle mělo v sobě mnohem víc. Očekávání je svinstvo. Já to furt říkám a ... Everytime od Britney Spears už pro mě nebude jako dřív:). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dlouhá reklama na léto (vzdor "jarního" názvu) v kvalitním klipovém provedení s kriminální zápletkou. A rozhodně má film daleko do pubescentní komedie, za kterou je mylně považován. Sluncem zalité pláže, bikiny, pěkné holčiny, alkohol, drogy a maximální odvaz. Co víc dodat k filmu, který se místy opájí sám sebou a roztahuje se do celovečerní stopáže s nepříliš úderně propracovanou zápletkou, a nemá de facto pořádný začátek ani konec. Jenže je na něm cosi zvláštního, co nutí diváka střídat nálady za sebou, alespoň u mě to tak fungovalo. Čtyři kamarádky jsou otrávené svým životem a přepadnou fast food, aby pak za uloupené peníze přijely na jarní prázdniny do St.Pete, kde jsou posléze dopadeny, ale je za ně zaplacena kauce místním bohatým gangsterem - machem, říkajícím si Alien, který si je vezme pod svá ochranná křídla. Záhy i on se však stane nepohodlným pro svoji pouliční gangsta konkurenci. Postava hlavní hvězdy filmu Jamese Franca je na první pohled možná až stylizovaná, ale nenechte se mýlit. To právě platí o celém filmu, který vás může znechutit, ale také bavit, až se přistihnete, že paříte s filmem a ve scénách na plážích hledáte krém na opalování, který James Franco asi spolkl jakožto "smažič" a "pařič" v jedné osobě, který by do sebe naládoval v podstatě cokoliv. A hlavní představitelky byly pěkné, není pravda, že by nebyly, a dokonce se i některé překvapivě prezentují topless. Není to jen film pro úzce vyprofilovanou kategorii diváků, za který jsem ho před zhlédnutím považoval. Nejblíže má k thrilleru, ale občas si nedá pozor a přece jen sklouzne k trochu naivně pubescentnímu stylu, před kterým, i přes snahu být vyzrálý, přece jen neunikl. Mně se film ve větší míře líbil, byl zvláštní, originální, překvapivý a je zde zbytečně strhaný. A to už mě tak nepřekvapuje. 70% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Zpočátku klasická Korineho socialní sonda - tentokrát do hlubin študákovy duše - se zhruba ve třetině snímku hodně násilně láme na takovou jakože moderní variaci Bonnie a Bonnie a Bonnie a Clyde. Následující gangsta lovestory nutí zakousnout do pořádnýho polštáře trapnosti a... především nudí. Jako wtf slušný, ale důvod, proč? Ale co já vím, třeba takhle dnešní adolescenti žijou (chtěli by, chápu) a já jsem jenom blbej. Stejně mám radši KIDS. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, v ktorej sa hovorí, že dvojičky (ATL Twins) robia všetko spolu, vrátane zdieľania žien, je pravda aj v skutočnosti. Naposledy mali separátne priateľky v 6. triede. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kde gangster Alien (James Franco) hraje na klavír a zpívá písničku Britney Spears třem dívkám, mají dívky na sobě tepláky s písmeny DTF na zadních partiích. DTF je zkratka z "Down To Fuck", což je slangový výraz vyjadřující ochotu mít sex. (Aelita)
  • Scenár k filmu bol napísaný za 10 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama