Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $73,280,117Tržby Celosvetovo $122,563,539║ Animácia celkom slušná, hudba výborná, k tomu fantastická pieseň od Briana Adamsa, ktorá je nadmieru lepšia než príbeh čo nám je ponúknutí v tomto počine, ten je až moc jednoducho koncepčne spravení na to aby nejak viac mohol zaujať a ponúknuť niečo prečo by sa človek opäť rád vrátil k tomuto filmu. /65%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O jednom krásnom koníkovi, ktorého nebolo možné skrotiť. Jeho priateľstvo bolo možné získať iba jediným spôsobom - láskou a dobrým srdcom. Musím uznať, veľmi pekná rozprávočka z čias divokého amerického západu, ktorú si užijú hlavne menšie deti. Veď všetky deti majú radi kone, a tento snímok je nimi priam nabitý. Tiež príbeh je dostatočne pútavý na to, aby udržal pozornosť, dokonca niektoré momenty sú pomerne dosť napínavé. Veľká spokojnosť. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný animovaný snímek, který zaujme nejen malého diváka. Hlavní jeho předností je velmi povedená animace, která je zachycena i do nejmenších detailů. A silný citový příběh mezi hřebcem a indiánským chlapcem udržuje diváka v napětí až do samého konce. I hudba výborně dokresluje prostředí divoké krajiny a u vypjatých scén také působí jako dobře zvolená. U těchto druhů filmů, ve kterých se i zpívá, je velmi obtížné vytvořit alespoň slušnou českou verzi. I v tomto případě bylo původní znění nepřekonáno. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák, emocemi nabytý k prasknutí, který navíc v současné záplavě různých digitálních efektů udělá radost klasickou kreslenou animací, která má pořád své kouzlo a působí naprosto úchvatně. Moc se mi líbil nápad s minimem dialogů, skvěle nahrazených řečí těla, výrazy či posunky. Příběh je pravda trochu jednodušší s nějakou tou chybkou, nicméně je maximálně efektivní a extrémně poutavý, zaměřuje se především na přírodu, vztah člověka a zvířete a touhu po svobodě. Dojemné scény navíc umocňuje geniální hudba mistra Hanse Zimmera, takže kvalitní soundtrack je jistotou. Podle mě je Mustang hodně nedoceněný, přestože se jedná opravdu o krásnou záležitost, ideální pro děti i dospělé, u které si člověk krásně pobrečí, pobaví se a ve finále i trochu poučí. 8/10. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Animovaný western z pohľadu mustanga, ktorý stratil svoju slobodu, ale chce ju späť... KOMENTÁR: Mám slobodu Božieho dieťaťa, alebo som zviazaný všelikým a všeličím? Film má zaujímavý a napínavý dej, krásnu hudbu a dokonalú animáciu. Bol nominovaný na Oscara, za hudbou je Hans Zimmer a za piesňami Bryan Adams. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)
  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama