Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pre animovaný film sú dôležité dobrý príbeh, pekná hudba a nádherná animácia. Všetky tieto atribúty spĺňa napínavý dobrodružný príbeh žrebca Spirita. Na filme je vidieť, že animátori si dali prácu a naštudovali a vynikajúco vystihli chovanie, pohyb a mimiku koní. O dokonalosti animácie svedčí aj to, že v snímke je len minimum dialógov a stručný monológ. Spirita preto nie je problém pozerať aj v pôvodnom anglickom znení bez dabingu, či titulkov. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia snímka, ktorá ma záhadne minula v dobe jej vzniku. Film sa roku 2002 dokonca dočkal nominácie na Oskara v kategórii animovaného filmu. Najväčšou zaujímavosťou Spirita je určite experiment zvieracej reči. Kone spolu nehovoria ľudským jazykom, ale erdžia, čo vytvára miesta na domýšľanie si ich rozhovoru. Ale nebojte sa, že by sa celý film len erdžalo, myšlienkové pochody Spirita sú hovorené (v origináli Mattom Damonom) a objavia sa tu aj ľudské postavy s ich schopnosťou reči. Ide o poslednú generáciu kreslených filmov, než ich nahradili tie počítačovo animované. Dreamworks sa na tomto poli na rozdiel od Disneyho veľmi neohriali, Spirit je jedným z ich iba štyroch klasicky kreslených diel. (8.6.2022) ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Spirit divoký hřebec je v mých top filmech z prostého důvodu - Hans Zimmer. Jako zkuste se zaposlouchat do té hudby hned od začátku... tak... už víte proč? To je prostě UNIKÁT!!! Je neuvěřitelné, jak Hans Zimmer dokáže z takové hudby udělat prostě světovou hudbu, která je obklopena nádechem koňských hřbetů a kapkou Vinnetou. Samozřejmě nesmím zapomenout na unikátní příběh který je netradiční v tom, že v animovaným filmu nemluví zvířata, tak jak to známe a i tak dokážeme zamáčknout slzu na konci filmu, u které díky té hudbě je to prostě neuvěřitelný doják. Už díky těm písničkám se umístil tento film k top 10 a rozhodně to měnit nehodlám! Je to drsný, je to napínavý, je to smutný ale zároveň začátek něčeho nového. V zásadě si myslím, že pokud jste tento film neviděli a i já, který moc koně nemusím, tak věřím, že tenhle film bez ohledu na to, že animované filmy jsou spíše pro děti, tak tenhle je pravý opak - je pro všechny! I pro koně, protože se tam prakticky jen řehtá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $73,280,117Tržby Celosvetovo $122,563,539║ Animácia celkom slušná, hudba výborná, k tomu fantastická pieseň od Briana Adamsa, ktorá je nadmieru lepšia než príbeh čo nám je ponúknutí v tomto počine, ten je až moc jednoducho koncepčne spravení na to aby nejak viac mohol zaujať a ponúknuť niečo prečo by sa človek opäť rád vrátil k tomuto filmu. /65%/ ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný animovaný snímek, který zaujme nejen malého diváka. Hlavní jeho předností je velmi povedená animace, která je zachycena i do nejmenších detailů. A silný citový příběh mezi hřebcem a indiánským chlapcem udržuje diváka v napětí až do samého konce. I hudba výborně dokresluje prostředí divoké krajiny a u vypjatých scén také působí jako dobře zvolená. U těchto druhů filmů, ve kterých se i zpívá, je velmi obtížné vytvořit alespoň slušnou českou verzi. I v tomto případě bylo původní znění nepřekonáno. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama