Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi vůbec nesedl. Řídký vnitřní komentář hlavního hrdiny (v originále Matt Damon) se snažil zastoupit dialogy, písně mi přišly nijaké (snad v původním podání Bryana Adamse zněly trochu líp) a samotný děj moc klišovitý. Klasická animace doplňovaná občasnými trojrozměrnými efekty byla sice povedená, ale nudu nezahnala. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Ano, 3D animace byly velmi nepřirozené, příběh byl krapátko přitažený za vlasy.........Ale to je koneckonců jedno, ono, když se přistihnete, jak tomu mustangovi držite pěsti, některé scény vás dojímají, zasnění střídá napětí a akce, navíc vše podtrženo nádherně vykreslenými detaily koní a fantastickou hudbou (Hans Zimmer+Bryan Adams), tak máte z tohohle animáku hodně dobrý pocit. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mi dávno není deset a vlastního poníka jsem nikdy nechtěla, takže do cílové kategorie asi nezapadám. Animáky pro děti mám ráda, ale tohle mi nic neříká. byla jsem tu zklamaná ze dvou věcí: ta kobyla neměla žádnou loajalitu a chyběl mi tu pořádný záporák nejlépe v podání zákeřného koně. Celkově to bylo takové o ničem.... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem narazil úplnou náhodou, když jsem hledal animák o psech či koních, které moje dcera miluje. A objevil se Spirit - divoký hřebec ( Mustang ) o kterým jsem předtím vůbec neslyšel. Obával jsem se animace, protože dnešní děti už jsou rozmlsány počítačovou ( vymazlenou ) animací. Moje obavy ale byly zbytečný. Stará dobrá animace zapůsobyla i dnes. K tomu poutavej příběh a o zábavu je postaráno. Dál musím ocenit, to že koně nemluvili ( jak už je u dnešních animáků zcela zvykem ) a přesto se z gest, grimas a řehtání dalo poznat co chtějí říct. Za sebe, přítulkyni i dceru můžu říct, že tohle se povedlo a ani dnes se tenhle hřebec mezi záplavou všelijakejch příšerek určitě neztratí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už od dob hříběte byl vždycky tím nejzvídavějším mustangem ve stádu. A když jednoho dne potká něco, co ještě neviděl - podivné mihotavé světýlko, nedá mu to, a musí zjistit o co jde. Až pozdě ale zjišťuje, že lidé, kteří se kolem ohýnku ohřívají, nejsou těmi nejpřátelštějším druhem. A jelikož je zajat, a nechce být zkrocen, musí rychle vymyslet, jak se dostat pryč. Mohl by mu pomoct ten indiánský kluk, který sdílí podobný osud? ... Tento animák patři k mým nejoblíbenějším (a nejsem sám, dokonce i má dcerka hrdinného koníka obdivuje), kromě poutavého příběhu (no řekněte jestli jste během filmu neuronili nějakou tu slzičku?), krásné animace (aby ne, když jde o "starou dobrou" animaci - bez 3D, 4D a podobných vymožeností) a naprosto dokonalou hudbou (Hans Zimmer ze sebe vydal to nejlepší, a kde už nemohl, tam vypomohl Bryan Adams). Prostě nádhera.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama