Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Film, kde se toho moc nenamluví a přesto nemá divák problém všemu porozumět. Film s vcelku jednoduchým příběhem, který díky skvělé hudbě dostává velmi slušnou hloubku. Film o přátelství mezi člověkem a divokým koněm a o touze po svobodě, který mi tím finálním skokem přes propast připomněl slavného "Zachraňte Willyho". Když si to shrnu, tak se mi to líbilo. 8/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství hodně, krásné animace hodně, písniček taky bohužel hodně (ale většina z nich se docela v pohodě dala), jenže Spirit tak strašně sází na tyhle tři aspekty, že docela kašle na vše ostatní. Nějaký děj to sice má, ale je tak strašně slabý, že na 83 minut ani náhodou nevystačí, je v něm dost vaty a ke konci už mě to celé dost nudilo. Asi už bych si to znova nepustil, ale nutno uznat, že nějaké kouzlo to přece jenom má. Navíc je to celé příjemně ozvláštněné tím, že na rozdíl od drtivé většiny animáků zde zvířata nemluví, jen vydávají přirozené zvuky. 3* ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

I v roce 2002 ještě převládala 2D animace a někdy jako v tomto případě to nebylo vůbec na škodu. Klasická pohádka o mustangovi a jeho cestě za svobodou, přátelství s indiánským klukem a i láskou nemá chybu a je nádherná. Koně tu nemluví což je dobře, protože pouhým řehtáním a pohledy dokáží vyjádřit prakticky cokoliv od vzteku, smíchu až po lásku. A hlavně je tu hudba - Zimmer je můj nejoblíbenější filmový skladatel a Bryan Adams neoblíbenější zpěvák, takže už jen za tu nádhernou hudbu a skvělé písničky 5* Here I Am, this is me, there´s nowhere else on Earth I´d rather be... škoda že Adams nikdy za svoje písničky k filmům nedostal Oskara... ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Sympatický animovaný film s krásným prostředím divokého západu a dojímavým příběhem. Animace a grafika snímku je skutečně povedená a je to jedna z hlavních předností. Příběh je sice dojemný a citlivý, ale nadruhou stranu se jedná o průměrné a ničím nepřekvapující téma. Film je spíše určen mladšímu divákovi, který ho bude určitě hodnotit pozitivněji, než já. Ale mě se taky docela líbil, takže dávám slušné 3 hvězdy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Od samotného začátku jsem toho řehtání měl plné zuby, zvykl jsem si až někde v polovině, kde se s ním konečně začalo šetřit. Celkem originální nápad, nenamluvit hlavní zvířecí postavy. S příběhem už to tak slavné není, zápletka je šíleně jednoduchá a autoři jasně vsadili na roztomilost koní a jejich zdivočelé konání. Na scénu ochočování budu dlouho vzpomínat, na samotný film už tolik ne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)
  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)

Reklama

Reklama