Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Evo, od té doby, co jsi tady. Kočka kulhá, stůl má uraženou nohu, u hodin jsi utrhla kyvadlo, ale krmit mé zlaté rybičky aspirínem jsi nemusela" Kárala teta Pa Evu. Jak výstižné. Bláznivá česká komedie s Natašou Gollovou jako Evou a Oldřichem Novým jako jejím bratrem Michalem. Všechno se točí okolo tajného receptu na pěstování Záhorské růže. Eva s vloudí do rodiny pana Záhorského jako sekretářka, chce ten recept získat pro svou tetičku. Jenže tetička Pa už ho dávno má. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V knize o Gollové od Cibulky jsem četl, že se jedná o nejlepší rok Natašiny kariéry. Je to možné, přesto její herectví dozrálo až později, její nejlepší film je bezesporu Šťastnou cestu. Zde je její komika ještě neumělá, všechno je moc strojené. Scénář je fričovsky "gangsterský", což mi ne úplně sedí. Nudil jsem se poměrně značnou část filmu. A tak by to ani nestálo za řeč, nad průměr film ale posouvá výborná Baldová, chemie páru Nový-Sedláčková funguje taky výtečně. Nakonec přece jen 70% ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

30. léta českého filmu nepatřila mezi nejsilnější dekády. Točily se hlavně monotónní melodramata a stereotypní romantické komedie. Všechno to bylo jasně nalajnované, na jedno brdo. Výjimku tvoří několik výtečných a povětšinou dobře známých veseloher, mezi něž patří právě i snímek Eva tropí hlouposti podle předlohy mladičké Fan Vavřincové. Ztřeštěná komedie s neuvěřitelnou Natašou Gollovou v hlavní roli. Jestliže se o některých jejích kolezích z tohoto filmu dá říct, že to byly hvězdy na nebi naší tehdejší kinematografie, pak ona byla Sluncem za jasného dne. Eva tropí hlouposti je stále skvělý, odpočinkový snímek. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejen vtipný scénář je viníkem velmi povedené taškařice. Kvalitně napsané postavy, dostaly do pusinky zábavné dialogy a mohlo se humorovat o 106. Nataša Gollová má neuvěřitelný komediální talent, nevybavuji si lepší komediální výkon české herečky a že už od roku 1939 uběhlo pár let. U Jiřinky Sedláčkový docela zamrzí, že jsme se minuli v době, protože je to fakt super kočka. Bavil jsem se od začátku až do konce. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět příjemný film pro pamětníky, leč zase ne taková bomba, jak jsem si původně myslela. Nataša Gollová super, komediální nadání rozhodně měla. Pro Oldřicha Nového jsem slabost nikdy neměla a asi ani mít nebudu. Zápletka krkolomná a vtipná, i když motiv záměny rozhodně není nic nového. Podáno s lehkostí, zkaženo velkým očekáváním z mé strany. Pořád ten pro sebe nejlepší film pro pamětníky teprve hledám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Jde o jednu z prvních českých „crazy“ komedií. Dalším příkladem podobného typu komedie je například o rok starší Milování zakázáno (1938). (NinadeL)
  • Film se natáčel pod názvem „Přenechte to Zuzaně“. (marhan)
  • Román, podľa ktorého bol film natočený, vychádzal na pokračovanie v časopise Ahoj. Bol zasadený do cudzieho prostredia a hlavná hrdinka sa volala Patsy. Sama autorka predlohy po uvedení filmu knižný príbeh ešte raz prepracovala. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama