Reklama

Reklama

Koncem 90. let zaznamenala kriminální a drogová scéna na Islandu drastickou změnu, kdy z relativně malého a nevinného světa drobných zločinců a příležitostných dealerů přerostla ve vysoce organizovaný a násilný průmysl, který funguje dodnes. Film se odehrává v bouřlivých časech a je postaven jen na hrstce skutečných událostí té doby. Líčí revoluci Extáze, ozbrojené bankovní loupeže, rozsáhlé pojišťovací podvody a největší zátah proti drogové mafii v historii země. Všechny tyto události velmi hluboce otřásly islandskou společností, hlavně kvůli jejich vysoce profesionálnímu provedení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Uff... ~ Chceš-li proplout islandskými sračkami, udělej to první, co tě napadne. Klidně i naprostou šílenost. ~ Když se chce, aj seveřani umí. Syrová i surová mafiózo projížďka Islandem za doprovodu mladého neortodoxního studenta, který dostane příležitost poznat nepoznané a a postupem času mnohem, MHOHEM víc. Islandští drsoňové si jdou za svým přes mrtvoly a hromady bílého prášku, má to hlavu i patu, byť místy už trochu zdeformovanou. Plusem místo, "divný" jazyk :) a hlavně ksichty, ty ksichty k tomu seděly. Na **** bych to neviděl, ale za zkouknutí to rozhodně stojí. Uff... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Island si evidentně nedávno prošel mediální reflexí své drogové scény a organizovaného zločinu, což mělo za následek výrobu thrillerů z příslušného prostředí. Po "City State", který byl pojatý v duchu klasických mafiánských dramat ala Scorsese přichází "Black's Game" s jakoby britsky zemitým a frenetickým pohledem na distribuci drog na Islandu na přelomu tisíciletí, který organizovaný zločin zobrazuje nikoli jako promyšlený systém, ale naopak vyšinutý vaudevil groteskních figurek. Na islandském příspěvku do kategorie moderních dynamických kriminálek o obyčejných týpcích přežívajících ve světě zločinu je osvěžující, jak se opájí životem na ilegální vysoké noze a nezrazuje své publikum tím, že by mu podsouval nějaká prefabrikovaná poselství. Sféra organizovaného zločinu je zde prostě ukázaná jako svět, který je současně sexy, ale také hodně o hubu, a žít v něm je jako trip, který se postupně z příjemného a zábavného úletu mění v noční můru prosycenou paranoiou. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To se prostě jednou člověk opije, skončí na záchytce, potká starýho známýho jménem Toti a už to lítá. Sex, drogy a rock´n´roll, pak zase sex, drogy, drogy, kopec drog, hora drog... Islandský podsvětí není o nic láskyplnější než ty slavnější, takže si pak musíte dávat pozor na ruce, aby zůstaly tam, kde mají. A taky když krom prodeje jedete vesele v užívání toho snížku, nemůžete očekávat zázraky, co se týče jakékoliv produktivity nebo schopností. Každopádně důležitý je znát jedno pravidlo - když jde do tuhýho, stačí dvě slova: "Fuck you!" ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Vieš veľmi dobre komu patrí tá ruka v krabici..." Na úvod musím upozorniť, že hákový kríž na plagáte k filmu dosť zavádza. Vo filme som si ho nevšimol a s tématikou skinheads nemá nič spoločné. Film je drsným a chladným pohľadom na život gangstrov, dealerov a celkovej drogovej scény na Islande. Film sledujeme z pohľadu výbušného, ale inak rozumného mladíka, ktorý sa za menšiu protislužbu ocitne pod ochrannými krídlami starého známeho a zrazu je v centre diania. Polícia však nespí... Podobných filmov z drogového prostredia je mnoho, ale tento je navyše nasiaknutý chladným a nepríjemným počasím na Islande. Atmosféra i dejové linky fungujú spoľahlivo a mňa fakt zaujímalo ako mladík dopadne. Aby vás film bavil a zaujal je potrebné mať vo filme nejakú postavu, o ktorú máte starosť. A tu to klape. 80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To už je několikátý film z Islandu, kde se vraždí, berou drogy, sexuje, padají laviny, nebo pobíhá občas vyšinutý jedinec. Já tedy nevím, ale kdybych tam měla letět, tak jedině v papamobilu. Konec byl peckovní, to nemohu říct, ovšem herecká úroveň trochu nedostačující, ale sestavit něco takového je podle mě docela um, když vezmu v úvahu hrstku skutečností, kterou museli tvůrci dát do kupy tak, aby to bylo koukatelné. A za to jim přihodím jednu hvězdu. Mávat ručkou na rozloučenou vám ovšem raději nebudu:-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně ve 100. minutě lze v pokoji Stebbi Psycho (Porvaldur David Kristjánsson) vidět plakát skupiny Metallica z jejich alba Ride The Lightning z roku 1984. (Terva)
  • Pro nedostatek financí trvala produkce filmu více než 7 let. (Terva)

Reklama

Reklama