Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donner Pass je místo známé svou hrůznou historií, kde George Donner a jeho parta uvízli v zimě roku 1846 a museli se uchýlit ke kanibalismu, aby nevyhladověli. Ale co když to není jen historie? (cezero)

Recenze (34)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina. A přitom začátek, tedy úvod do kanibalistické legendy, byl celkem nadějný. jenže pak se parta neskutečně nesympatických kopyt ubytovala v lesní chatě, kde je časem doplnila skupina tupých hovad a vše šlo do hajzlu. polovinu filmu se nic neděje, pokud nepočítam to, že se všichni chovají jak kreténi, kdo je vrah je jasné celkem záhy, takže překvapení se také nekoná a že by pobavila nějaká fakt nechutná krvavá scéna, to se také říct nedá. Strašně špatný slasher. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na kanibala v zimě zásadně v teplém ošacení a dvojnásob neignorovat legendární historky, které zpravidla nelžou. Parta mladých lidí na jednu takovou legendu nedbala zřetel, a i přes toto vědomí, se vydala kempovat do horského srubu rodičů trochu podivínského a introvertního Thomase. Na místo, kde před dvěma stoletími jistý George Donner pozřel zaživa několik lidí v rámci přežití krutých mrazů. Od té doby nese prokleté místo název "Donnerův průsmyk". Nechci psát, že početná skupinka mladých lidí byla spolu zadobře, protože tomu tak nebylo. Zvláště, když se k původně čtyřčlenné partičce výletníků přidala nevítaná skupinka nocležníků, kteří si vzájemně moc nesedli, a postupně mezi nimi panovala určitá nevraživost. To nebylo ani tak podstatné jako to, že nejdříve bylo nutné překlenout nezáživnou porci nedůležitých keců a s nimi i nějaké to seznamování s jednotlivými postavami, kterých nebylo zrovna málo, než se konečně začalo něco (krvavého) dít. Rozjezd tedy rozhodně excelentní nebyl, když nepočítáme úvodní sekvenci událostí, v nichž vystupuje George Donner, tak se nejméně přes půl hodiny nic hororového neodehrálo. Kdo si počkal, ten se dočkal a první vražda přišla přibližně v polovině filmu, ale mimo obraz. Až s nalezením zohavené mrtvoly jednoho z mladíků, bylo možno prohlédnout si vyhřezlé vnitřnosti. Masakrálních vražd přibývalo, krve tak akorát, explicitnost na střední úrovni, akorát ten dobrý zážitek kazil fakt, že některé "mrtvoly" v záběru pohly oční bulvou. Pak došlo, na můj vkus, na o něco slabší masakrózní finále a s ním také v té všudy přítomné lesní tmě vyšla na světlo pointa, jak to s těmi běsnícími vražednými choutkami vlastně bylo. Něco se dalo předem vytušit, něco naopak ne. Prakticky neznámá herecká parta podala velmi uspokojivé herecké výkony, ačkoliv se křivka sympatií z neutrálu příliš za dobu jejich účinkování na scéně nevychýlila. Nicméně děvčata nebyla přímo vybrána jako prvoplánové krásky, i když z těch tří si o pozornost nejvíce říkala vnadná Australanka Adelaide Kane. Nepříliš známá televizní herečka Elise Robertson si pro svůj režijní debut vybrala hororový žánr a přistoupila k němu v tom lepším, i když ne úplně nejzářivějším spotlightu. Z něho ji často dostával nepříjemně střídavý rytmus amatérství se zdatně profesionálně odvedenou prací. Zvláště první utahaná půlhodina neobsahovala nic jiného než scény, které odrazovaly pro svoji nezvládnutost hraničící s laciným amatérismem, a diskutabilní jsou také její řemeslné schopnosti režisérky, ale když došlo v druhé polovině na hororové atributy, tak spokojenost sice nebyla největší vzhledem k povadlému finále a ne vždy stoprocentnímu provedení způsobu zabití ani být maximální nemohla, ale dalo se to přestát a ke slovu se přihlásila i určitá originalita a drive s očekávaným napětím, co přijde v příští scéně. Za tenhle hororový střed ji určitě vyhladovělý kanibal nesežere. I když znáte to. Kanibalové jsou nevyzpytatelní. 60% ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Parta namachrovanejch teenagerů se sleze v chalupě kdysi uprostřed lesa, kde podle starodávné legendy řádí nějaký kanibal. Jenomže v první hodině filmu se VŮBEC NIC nestane, jenom se blbě žvaní a chlastá pivo. Když už k něčemu dojde, je celá akce zoufale unylá a z mordů není skoro nic vidět. A pak to finální, rádoby šokující odhalení! To je tak postavené na hlavu, až mě to rozesmálo, pač je očividně nesmyslné a vzhledem k předchozímu ději taky nelogické. Tak kde hledat nějaká pozitiva? Herecké obsazení je docela zoufalé, snad s výjimkou hlavní, rusovlasé hrdinky v podání Desiree Hall, která je docela šikovná, a taky pasáž, kde se „nakažená“ Nicole hladově vrhne na Mika, by ještě docela ušla. Jinak není o co stát. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Mě Donner Pass tedy nepřišel vůbec špatný. Žádné hororové orgie se sice nekonaly, ale film mi utekl rychle, nenudil jsem se a příběh byl docela napínavý.Sice mě zklamala předvídatelnost, která finále filmu prozradí hooodně brzo, ale i tak se mi film líbil. Bavilo mě prostředí, legenda, hudba i herci. S Donner Pass nemám žádný problém, viděl jsem daleko horší zvěrstva. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už v první půli filmu jehož zápletka je průhledná jak křišťálové jezero jsem věděla jak celá tato záležitost skončí a kdo je nástupcem toho "kanibala" z dob dávno minulých, nemůžu tento film zcela zatratit. Nenudil mě, nezklamal mě děj ani herecké výkony, o krev taky nebyla nouze...celkem dobrý slasher takže dávám 3 hvězdičky i když tzv. "s odřenýma ušima" :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama