Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit jinak, jelikož jde jednoznačně o moje oblíbené téma! Sportovní téma, založeno na skutečných událostech, ano to je to, co opravdu můžu. Navíc mě velice překvapil Kevin Costner, protože už jsem ani nedoufal, že od něj uvidím jakýkoliv kvalitní film a tady byl opravdu velmi dobrou volbou. Na film se velice dobře koukalo, ani nevím jak rychle uběhnul a už šli závěrečné titulky. Navíc u těchto filmů, se mi dobře kouká právě na závěr, kdy člověk vidí jak to nakonec všechno pokračovalo, protože film už další události nemapoval. V tomhle případě 9 krát mistrem Californie, to je opravdu úctyhodný výkon na ex baseballového trenéra. Můžu všem jedině doporučit! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ke sportovní pohádce týmu outsiderů z mrzkých sociálních po(d)měrů se přidává ještě ta o idylickém zapadnutí středostavovské americké rodiny do bodrého městečka McFarland, obývaného (nejspíš výhradně) družnými, do úmoru dřícími mexickými imigranty. Dívá se na ni hezky, divák všem těm hodným lidem dobré vůle ze srdce fandí, přestože z ní klišovitost, hladivost a tendenční obroušenost jen čiší. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Technicky a režijně skvěle vystavěný snímek je limitován ne zcela povedeným scénářem (doposud se jedná o nejslabší scénář, podle kterého Caro točila). Příběh nás vrací do stereotypy prodchnutých 80. let a nabízí nám typický obrázek amerického snu. Chudí hispánští chlapci s budoucností sestávající z vyčerpávajících pracích na polích se díky vlastní vůli a vedení bělošského trenéra stávají špičkovými sportovci. Přesto, že příběh dle skutečné události je předvídatelný a šablonovitý, tak je natočen s obdivuhodnou filmařskou jistotou. Skvělá kamera se záběry krajiny z mírného nadhledu, s detaily práce na polích, nízko položeného slunce apod. dobře odráží starší filmy režisérky (zejména North Country a Vintner's Luck). Vhodně zvolená latiskoamerická hudba je doplněna výraznou a nutno říct, že povedenou, autorskou hudbou Antonia Pinta. Ta sice možná až příliš připomene G. Santaolallu, ale je důležitou nositelkou emocí. Přes veškerá klišé je totiž McFarland dojemným rodinným filmem, kterým si snad Niki Caro napravila pošramocenou reputaci po propadáku s posledním snímkem The Vintner's Luck. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj v krajne nepriaznivých pomeroch sa dá usilovnosťou a húževnatosťou vypracovať a niečo dokázať... Snímok síce neponúka nič nové, čo by predtým neponúkli iné športové drámy s Kevinom Costnerom, zato však pôsobí obvykle pozitívnym dojmom, športovým napätím a emotívnou bodkou. To všetko robí z tohto filmu príjemne strávený čas. 70/100 ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Nedávala jsem McFarlandu šanci. Zaujal mě příběh a tak jsem si řekla, že to zkusím. Klasické drama o sportovcích. Jenže jsem se mýlila. Není to klasické drama o sportovcích, není to klišé, i když některým scénám se USA neubránilo. K. Costner za tvrďáka byl mnohokrát, tak nějak mu tahle role sedí, ale ten děj, ten byl neuvěřitelnej. Prostředí, ve kterém se film odehrává je fascinující. Ti kluci, kteří vstávají někdy ve čtyři ráno do práce, poté jdou do školy a ještě měli sílu se dopracovat tam, kam se dopracovali. Naprosto famózně zahrané. Dojalo mě to, rozesmálo mě to, naštvalo mě to. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama