Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Kompletní informace o tom, jak se Hitler dostal k moci, končí se zde v roce 1936, takže válečná léta zde nejsou, ale na to je mnoho jiných dokumentů (navíc ještě ve stejném cyklu, i když rok vzniku 2.světové války je dříve). Samozřejmě jsou zmínění i ty, kteří byli vedle něj a bez kterých by to nešlo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak pokračuji v cyklu Apokalypsa hezky jak šel čas a hned v další den jsem si dal tohle zlověstný intermezzo. Jelikož Hitler je dodnes brán za absolutní zlo a nejčernější postavu historie, až je to někdy směšný a jak u debilů, cenil jsem tu od moralitek odproštěný pohled na jeho podivínskou osobu, kde máte prostor odprostit se a vlastním mozkem žasnout nad cestou člověka z nuly až vzhůru "ke hvězdám", vidět nástup totalitního režimu, lépe chápat příčiny a nadcházející ultraděsivou tragédii. I zde je to hezky vybarvená, soustředěná, informačně vydatná, přitom tak akorát nenáročně nabitá story. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Jeden z nejlepších dokumentárních cyklů o ikoně 2. světové války, Adolfa Hitlera. Velkou chloubou tohoto cyklu jsou bezesporu zrestaurované, barevné dobové scény. | 1.díl (90%), 2.díl (90%) > Průměr: 90% (5*) | ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

„Silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Ďalší skvelý dokument zo série Apokalypsa tento krát pekne mapuje cestu výborného rečníka Hitlera, ktorý si podmanil cele Nemecko a dostal sa až na vrchol. Už mi tam len chýbal jeho pád, ale dokument je o vzostupe. V dvoch dieloch nahliadneme nie len na voľby, kde sa vodca dostal k moci, ale aj na Hitlera v zákopoch prvej svetovej, ktorý už vtedy mal plán ako zachrániť Nemecko. Skutočne podrobný dokument mapujúci detailne cestu Führera od nuly až k vrcholu. 95% - 5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako to všetko začalo...Dokumentov na tému Hitler existujú desiatky, ale francúzky tvorcovia to zobrali naozaj vážne a hlavne komplexne. Mnoho dokumentov sa zaoberá vojnou, ale málokto si dal námahu vysvetliť ako k nej došlo. No rozhodne to nebolo zo dňa na deň. Hitler nevstal z postele a nepovedal : "Tak dneska zaútočíme na Polsko..." 1. diel mi pripadal podstatne zaujímavejší, pretože popisuje náladu a mizernú životnú úroveň obyvateľov Nemecka po tvrdej Versaillskej zmluve a neskôr i dosahoch svetovej krízy. Obyčajný kus chleba stál neuveriteľných 46 miliárd!!! mariek, čo je neuveriteľné. Celé hromady peňazí, ktoré nemali žiadnu hodnotu a nedalo sa za nich nič kúpiť. Ľudia potrebovali chlieb, prácu, sebavedomie a to všetko im Hitler sľuboval a v podstate aj dal, ale pridal jeden "bonus" navyše. Silnejúci nacisti a každoročné pribúdanie voličov priviedlo Hitlera na vrchol. Tejto ceste sa venuje 2. diel, ktorý je tiež výborný, ale chýbala mi tam nejaká zmienka o tom, ako sa Nemecko ekonomicky postavilo na nohy a čo pre to Hitler urobil prípadne neurobil. Nemecko ešte pred rozpútaním vojny prešlo zázračným ekonomickým obratom, kde sa zo samotného dna chudoby a veľkej nezamestnanosti dokázali vypracovať na jednu z naj ekonomík sveta. Celkovo max. spokojnosť a skvelá lekcia z dejepisu. Školáci povinne!100%. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama