Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poslední večeře očima bezvěrců. Akorát že bych teda mnohem radši seděl na té v zahradě Getsemanské, než v tomhle pekle Jidášově. Chvilku jsem si myslel, že už jsem tenhle film několikrát viděl, ale když se Sasha Grey ne a ne svlíknout a když místo kleknutí zasedla ke stolu, bylo jasné, že jsem tentokrát na jiném serveru. Dala by se tady sice trénovat skladba otázek snad ve všech světových jazycích, ale proč taky furt po všem chtít logiku, že jo. Hra našich hokejistů ji taky kolikrát nemá a stejně po náměstí jezdí skoro všechna auta s vlajkou na střeše. P.S: Kdo si hraje, nezlobí? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fandu podobných kousků to jisto jistě neurazí. Je to solidní psycho-thriller s několika pikantními momenty, slušnou atmosférou a fajne koncem. V celkovém pohledu to ale není nix extra. Přestože to má zdánlivě dobrou atmosféru, tak mě to nějak nedokázalo vtáhnout do děje a fandit hlavním strávníkům. A chybělo mně tam něco navíc, co by tomu dalo jistý šmrnc a film se tak dostal o stupínek výš nad průměr. Každopádně konec celkem potěší... Spoiler: Dvě minuty pod vodou by neměl být pro nikoho problém. Už jsem to párkrát zkoušel a dá se to. Tady byly samozřejmě trochu vyhecovanější podmínky, nicméně si myslím, že dvě minuty pod vodou by rozdýchal každý, takže výběr mezi "obálkou" a "potápěním" mi přišel tak trochu zcestný. 60% ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor, tohle je teror. Očividně se tvůrci nechtěli zaměřit na šplíchance krve, ale na morální dilema já - oni - my. Kupodivu to docela funguje a vlastně na začátku nejde moc odhadnout, jestli vyhraje sólista, samaritán nebo týmový hráč. Možná si tvůrci mohli trochu vyhrát s příběhem, dát třeba na začátku čuchnout hráčům penězům, které potřebují ale po ukázání jim, že mohou mít víc, by do hry šli.. a pak by bylo na divákovy to morální dilema, zda si svůj osud podle něj zaslouží nebo ne. Jinými slovy to mohlo být lepší, ale jako film podle mustru saw to je kvalitou podobné prvnímu dílu série. Takže co bys radši.. miliontý díl Pily nebo druhý díl "co bys radši"? ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Důvody odlišné, leč společný jmenovatel v podobě finanční insolvence resp. motivace je totožný pro všechny zůčastněné. A tak se ze zapřísáhlé vegetariánky resp. abstinujícího alkoholika, mávnutím kouzelného proutku resp. tučného balíčku peněz, v okamžiku stávají milovnice steaků resp. neukojitelný degustér kvalitní whisky. Leč pozor, to je pouze lehký (dobrovolný) předkrm na rozehřátí chuťových pohárků. Ta pravá nedobrovolná hostina teprve začíná, neboť místní netradiční hostitelé se zjevně inspirovali středověkou pohostinností resp. tamějším bontonem. Pro neznalé tehdejších mravů, stručné shrnutí. Od stolu, než dojí král, se za žádných okolností neodchází! Bude to však ještě dlouhá a bolestná cesta, než se začne servírovat hlavní chod a zejména dezert čekající na jediného výherce. Přičemž, pokud jste hráli s nebývalým zaujetím, na vás ve finále, kromě kýžené finanční odměny, možná bude čekat i standing ovation, spokojeného publika. Would you rather je působivá, leč poněkud samoúčelná psychologická hříčka. Na druhou stranu, už pouze kvůli mistrně úsporné kreaci „pana Hřebena“, v úloze hostitele s osobitým smyslem pro spravedlnost a etiku, se snímek oplatí shlédnout. 75%[Narozdíl od kolegy Hrabka, já v v případě S. Grey resp. Mariny Ann Hantzis a jejího upřednostnění volby karty před (ne)dobrovolnou lázní v sudu, pochopení mám. Zkuste, po těch všech skupinových sezeních resp. klečeních, když ji máte natrvalo vyhozenou z pantů, zavřít pusu, natož zadržet dech. Zvlášť, když na bolest jste naopak zvyklí. To je potom volba jasná. Leč zdá se, k smůle dotyčné, vzdělaný hostitel měl i její bohatou filmografii dobře namasturbovanou, pardon nastudovanou]. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten jednoduchý koncept funguje po celou dobu perfektně - vůbec nevadí, že chybí nějaký tematický nebo myšlenkový přesah, protože je to stejně satira jako řemen, která na hororovém vztahu mezi lovci a oběťmi staví o dost explicitněji, než je zvykem. Ze hry není úniku a naštěstí je dostatečně vtahující a gradovaná, abychom s postavami bez obtíží vydrželi až do konce. Psychologie je samozřejmě z lacinějšího soudku, ale sám sebe jsem si do té situace často projektoval a zkrátka nemohu říci, že by tvůrci mou představivost a zúčastněnost v jakémkoli bodě nějak urazili. Takhle má vypadat levný komorní horor. 75% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama