Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Sympatický bodík pre SK horror, ktorý sa už teraz pasuje za skoro až muzeálny filmový prvokok slovenskej H-kultúry. Borci ( jeden s kondómom na hlave / druhý pripomínal tampón / sa spustili do excre - mentálne už dávno prežutej a strávenej odnože tohto....žánru a kamerovali zhola nič. Bejbak je funkčný a vyčkám jeho ďalší počin, no zbytok je nestráviteľný. ( počiatok slovenskej H-tvorby mal totiž začať niekde úplne inde ) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Prvý slovenský hororový film, ktorý sa dostal aj do kín. Po rozpačitých a nedotiahnutých pokusoch Gabriela Hoštaja diváka síce nečaká nič originálne, ale po takých sračkách akými nás zásobujú českí bratia na čele s "neumětelom" Vojkúvkom je to doslova a do písmena Klenot. Vznikal však narýchlo a je to na ňom poznať. Preto moje tri krvavé pazúry dávam s poznámkou, že nabudúce to chce oveľa viac autorského potenciálu a nie iba remeselnú zručnosť, ktorá je u D.N.A. samozrejmá. (12.6.2012) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie v rámci slovenskej tvorby a to found Footage žánru nijak zvlášť neholdujem. Niežeby film nemal výraznejšie chyby, len nedostatok originality je evidentný od úvodu do samého konca, ale technická realizácia je na úrovni a hlavne v druhej polovici tvorcovia prekvapujú radou nečakane pôsobivo natočených momentov. Vlastne ide v mnohom o atmosferický zážitok porovnateľný so zahraničnou tvorbou, čo je už samo o sebe úspech a rutiny typu Paranormal Activity Zlo prekonáva bez akýchkoľvek ťažkostí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tak to docela čumim! Já tyhle FF horory zrovna moc nemusim, ale tady se krásně ukázalo, že když vezme do pazoury H8 někdo jinej, než zpovykanej Američan, může z toho bejt docela slušnej horor i pro toho, kdo tomuto žánru nefandí. Krom toho že se ručka tolik nekomíhala, takže bylo něco i vidět, tu zafungovalo především napětí, který se dalo krájet a který takový Paranomal Debility může jen a jen závidět. Je docela škoda, že se tohle nedostalo do nějaký širší kinodistribuce. To by na Západě čuměli. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě nedávno někdo tvrdil, že se slovenská filmová tvorba výrazně posune směrem vzhůru a v mnohém předčí i nikterak kvalitní českou (myslím hlavně tu novodobou a hlavně hororovou), poklepal bych si (mu) na čelo a poslal ho do háje. Jenže dnes už vím, že opak je pravdou (pro někoho smutnou) a já se v krátké době setkal hned s několika opravdu slušnými slovenskými filmy, které určitě stojí za pozornost. No a ZLO je samozřejmě jedním z nich. Found footage nikdy nepatřil a nejspíš ani nikdy patřit nebude mezi moje oblíbené subžánry, nicméně tentokrát si v mých očích alespoň částečně polepšil. A to hlavně díky přístupu samotných tvůrců, kterým se i přes nepříliš velký rozpočet podle natočit docela slušnou podívanou a to jen za pouhých 11 dní. Jasně, nešlo si nevšimnout, že si „vypůjčili“ ledasco z jiných a mnohem známějších filmů, ale kdo to dnes nedělá. První polovina filmu se mi však zas až tak moc nelíbila. Nejdřív jsem měl totiž k trojici mladých filmařů spíše averzi – jejich chování i kecy mi lezlo dost na nervy, ale zas to alespoň okořenili nějakou tou hláškou, nebo „humornou“ situací. To pravé peklo však přichází společně s oním mužem a jeho domem, ve kterém se vlastním přičiněním dostanou do pěkného maléru. V tu chvíli se výrazně obměnila atmosféra – ta byla mimochodem až do samotného závěru velmi dobrá a hlavně se přešlo od keců k pořádné akci a dojde i na několik lekaček. Navíc se Peter Bebjak vytasil i s několika opravdu povedenými triky, které mu můžou lecjaké díly Paranormal Activity jen tiše závidět. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první slovenský horor určený do kinodistribuce. (Sufferer)
  • Film bol natáčaný iba jednou kamerou. (Moni65)
  • Budova, ve které bylo uvězněno samotné zlo, leží v obci Bernolákovo, nedaleko Bratislavy. (herr_carter)

Reklama

Reklama