Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (581)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Čínský miliardář dal chechtáky, Hollywood největší hvězdu, Říše středu kdysi skvělého režiséra a div světa. Výsledek? Bezpohlavní, kulturně indiferentní a ušmudlaná prasoryba, která největší naděje budí v prvních dvaceti minutách. Jenže ten výtvarně vymazlenější Warcraft se nakonec stejně utopí v polívce plné nedovařených postav, vypravěčských neobratností a úsměvné ideologie, která se zoufale snaží konvenovat zcela rozdílným typům publika. Správný kritik prý nepoužívá slovo nuda. Jenže tady je bezradnost kastrovanost až fyzicky citelná. Takže sorry, NUDA. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Matt Damon celkem neúspěšně paroduje Legolase v tomto nelogickém, místy i vizuálně odpudivém filmu, který zaujme leda tak otázkou, kam tedy režisér těch 150 milionů proboha investoval. Téměř nikde tato částka není vidět, jelikož CGI příšery po většinu času vytváří souvislou zelenou lajnu, příběh pravděpodobně psal jakýsi "štamgast" místního opiového doupěte a chemie mezi herci je téměř nulová. Film tedy funguje pouze ve chvílích, kdy nám Zeď ukazuje všechna svá vylepšení a zbraně. A to je dámy a pánové, vzhledem k obřímu rozpočtu a citelnému potenciálu látky, vážně zoufale málo. PS: Pořád mi vrtá hlavou, proč se Matt Damon upsal něčemu takovému. Jistě, hypotéka se platit musí, ale jde to přece i s kapkou sebeúcty! „There's only one. Kill the Queen. Kill the Queen, or we all die.“ ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by to byla ptákovina, kdyby se holywoodského scénáře nakonec nechopil Zhang Yimou a neudělal maximum, co šlo. Finálně překvapivě bezchybně natočené hybridní béčko s Mattem Damonem. Nepotřebuju vidět znova, ale nemyslím, že je fér dát jen 3*. P.S. Politiku v tom nehledám a myslím, že ani není. Souhlasím s názory, že zde nešlo o západ/východ, ale o jednotlivec/celek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzeráš byť so sebou spokojný.“ Páčilo sa mi to. V scenári všetky tie hovadiny (a že ich je) museli pôsobiť neuveriteľne absurdne. No výsledok vyzerá ako dokumentárna historická dráma (!). Bungee jumping? Jasné, v pohode. Balóny? V pohodičke, zožeriem aj s navijakom. Scenár je plný kokosín od výmyslu sveta. K tomu plno strašne nelogických kravín, postavy ako zo šlabikára, kvalita trikov podozrivo kolíše, Willem Dafoe WTF a na samotnom „múre“ sa odohráva len časť deja (de facto len na ploche pár metrov štvorcových). Toto musel Tony Gilroy dlho písať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samotný snímok bol spočiatku prezentovaný ako historický film, čo značne zmiatlo očakávanie diváka. A tak ma vôbec neprekvapuje hodnotenie na úrovni 60%, lebo toto rozhodne nie je Trója, ani Gladiátor, v čo zrejme mnohí dúfali. Čínsky múr bol v podstate iba využitý ako zásterka pre fantasy príbeh s monštrami, čo mi z pohľadu veľkej histórie veľkého národa, príde ako značne nevyužitý potenciál i akási forma, použijem veľmi silné slová s nadsázkou - prejavu neúcty. Nečudujem sa teda, že sú mnohí viac menej sklamaní, pričom by ma naozaj zaujímalo, ako by tento mdlý príbeh bez nápadu, dopadol bez Matt-a. U mňa je to tak pol napol. Bolo sa načo pozerať, nenudil som sa, no na riť som rozhodne nepadol. Tretia na hrane ... ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme je zobrazené použitie teplovzdušných balónov. Prvá písomná zmienka o ich použití však pochádza z Francúzska, konkrétne z roku 1783, čo je takmer 700 rokov po období, v ktorom sa odohráva dej filmu. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 2016 v Pekingu. (Varan)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama