Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (380)

Fevas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem knihu ještě nedočetla, považuji se za fanouška, tudíž jsem byla zvědavá, jak se s tím filmaři poperou. Jen samotné obsazení mi zavánělo průšvihem, protože herci prostě nevypadají jako jejich postavy. Nebo alespoň většina z nich. Navíc většina z nich neznámých, moc zkušeností taky nemohli mít, když přistoupili k projektu. Další věc, která mě slušně vyděsila, byla reklamní kampaň "Twilight sága skončila, ale přichází nová: Nádherné bytosti". Předpokládám, že fanoušci knihy sdílí nebo sdíleli mé zděšení, ale nakonec není čeho se bát. Je sice spousta věcí, které předělali, ale to se stává - přeci jen, kniha má 500 stran, zatímco scénář jen takových 100. Stejně jako u knihy se o romantiku bát nemusíte, ale podanou vcelku svižně a s humorem. Přiznávám, že začátek byl dosti zkratkovitý, pro naprosté neznalce možná až nepochopitelný, ale jsem si jistá, že se za asistence s někým znalým s tímto problémem hravě poperete. Pak mám ještě výtku na hlavního představitele - sice jsem tu četla, že prý byl vážně dobrý, ale mě tam prostě nesedí. Obsadit ho na středoškoláka byl prostě špatný nápad. Zatímco taková Emmy Rossum se podobně jako Emma Thompson ve své roli vyžívala a Thomas Mann nevypadá jako ztracený případ. Podle mě celkově zpracované podobně jako Hunger Games - někteří fanoušci budou nadšení, jiní budou spokojení, ale jen hrstka bude nadávat. Ale narozdíl od Hunger Games, u Nádherných bytostí se po nějaké době znovushlédnutí nebudu bránit :) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale myslím, že se tenhle film tolik nepovedl. Ne příliš sympatičtí hlavní hrdinové, i když po chvíli jsem si zvykl na ně, dále se ve filmu objevovali občas věci (záběry) které jsem vůbec nechápal co tím režisér chtěl říct. Ale miluju Fantasy filmy takže jsem to dokoukal do konce a dalo se na to koukat, ale je to jeden z těch horších fantasy filmů. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se koukl na tuto americkou fantasy limonádu vystřiženou jako z červený knihovny natočenou pro americký mláďata a musím konstatovat, že jsem byl celkem spokojen. Protože po přečtení obsahu a některých zdejších nejapných komentářů na tento snímek ohodnocený mnoha odpady nedokážu pochopit zdejší myslitele, kteří se na tento film vůbec dívají, když nemají rádi tento typ příběhů, které jsou točeny pro americké teenagery, kteří jsou odkojeni na fantasy příbézích, kde se vyskytuje pobledlý Harry Potter nebo ještě pobledlejší Bella z Twilight. Já jakožto nezaujatý divák, který má rád všechny druhy příběhů a neopovrhuje žádným typem filmověho uméní a vždy hodnotí s nadhledem nedívajíc se na nízké či vysoké hodnocení toho daného snímku musím říct, že tato story nijak nevybočuje od již zmíněných snímků a i když jsem nečetl knihu, tak jsem to nechal plynout a celkem jsem se bavil. Místo upírů, vlkodlaků a dalších možných kreatur zde máme povedenou rodinku zaklínačů, kteří se rozdělují na dobré a zlé. V šestnácti letech měsíc určí na kterou stranu barikády se ten daný zaklínač dá a to se určuje podle jeho vnitřní podstaty. A to se týká i naší hlavní představitelky Leny, která je navíc obtěžkána rodinnou kletbou a navíc se nedej Bože zamilovala do jednoho smrtelníka. Děj jsem nechal plynout a líbil se mi narozdíl od Harryho Pottera, kde se mi zdál ten děj někdy až moc přehnaný a kýčovitý a kde většina postav mi byla nesympatická, tak zde to bylo naopak a hlavním hrdinům jsem držel palce a tu jejich lásku jsem jim přál a nebejt toho trapnýho konce, tak jdu s hodnocením ještě výš. Takhle dávám spokojených 70%. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny žánrový hybrid, pri ktorom som si netrúfal odhadovať, k čomu sa to každých 5 minút bude prikláňať (Burton, seriózna teen love story, paródia, historizujúca dráma). Očakával som priemer a dostal som ho, a tak ma mali možnosť potešiť maličkosti, ktorých bolo dosť (hlavná dvojica, príbeh, parodické vykreslenie malomestského kresťanstva, dialógy a Irons). ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, jako nápad není zase tak špatný, ale bohužel mi teda ta volba mezi temnotou a světlem přišla jako velká kravina, ale když od toho odhlédnete tak se to dá. Každopádně zpracování, no nevim. Nebylo to úplně špatný, ale zároveň to nebylo dodstatečně zábavný, aby mě to zabavilo celou délku (dvou hodin!!), myslim, že zkrácení by filmu dost prospělo. Emma Thompson byla ještě strašnější než v jiných filmech a ústřední dvojice mi byla silně nesympatická. Ale je to takový průměr, asi to nenadchne ani neurazí. 3* ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Jde o druhý film, kde spolu hrají Viola Davis (Amma) a Thomas Mann (Link). Předtím to bylo ve filmu Něco jako komedie (2010). (Kritiq)
  • Básně na stěnách a stropu v Lenině (Alice Englert) pokoji pocházejí básníků Williama Blakea, Alfreda Lorda Tennysona, Edna St Vincenta Millaye a Rumiho. (Dr Lizal)
  • Natáčení v Louisianě bylo dočasně zastaveno kvůli hrozbě tornáda. (Kritiq)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama