Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem přející člověk a tak z celého srdce přeji všem, kteří si tento snímek užili, aby je opíchal zvrhlý ťaman. Podle mého nepodstatného mínění si totiž člověk v průběhu svého života užije bezpráví a bezmoci natolik, že dívat se na podobný snímek, a ještě z něj být nadšený, považuji za zvrhlé. Jsem zkrátka příliš malý sadista, a léky na pedofílii mi asi taky zabírají poměrně slušně, na to, abych si užíval bití a sexuální zneužívání dětí. A to, že se mi z něčeho udělá nevolno od žaludku, opravdu není znakem kvalitního filmového řemesla, ale pouze důkazem zvrhlosti autora při snaze šokovat. Jinak mám samozřejmě radost z toho, že korupce mocných spolehlivě funguje i mimo naši republiku a poučil jsem se v tom, že řvát na hluchého je celkem zbytečně vynaložené úsilí. Jako upozornění na problém tento snímek beru, ale jiné pozitivum jsem v něm nenašel ani při odborném rozřezání filmového pásu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nevím jak pro vás, ale zážitek to není dobrý, fakt ne. Takže jak říkám, historka neradostná, ale přesto je třeba dodat, že dobře zvládnuta po filmové stránce. Povzdechl jsem si, ale nakonec, kam se podělo to vznešené přísloví. Konec dobrý, všechno dobré. Tak to si určitě neříkaly ty zneužité děti u soudu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred skvelým dánskym Honom s Mikkelsennom vytvorili kórejci podobný film motivovaný skutočnými udalosťami. Film dokáže upútať, strhnúť, možno i znechutiť, ale kvalita tu jednoducho je. Najviac bije do očí ukážka skorumpovaného súdneho systému, kde podľa hesla- "ruka ruku myje", je prepojený každý s každým. Spravodlivosti sa podobne ako u nás len tak nedovoláš. Sexuálne týranie a mučenie detí v internátnej škole pre sluchovo postihnuté deti dokáže často vyvolať zhnusenie, obzvlášť "vydarene" slizké sú dvojičky- riaditeľ školy a jeho brat. Nie sú však sami, úchylov a tyranov je tu viac. Na nerozoznanie rovnako úchylné ksichty dokáže jedno dievča na súde šikovne rozoznať. Všetky scény zo súdneho procesu, ktorý sa po počiatočnom nadšení rýchlo mení na frašku, sú výborné. Film má záver, ktorý asi nikoho nepoteší, ale bohužiaľ je to tvrdá realita. Južnú Kóreu som mal za vyspelú demokratickú krajinu, ale po tomto medializovanom prípade som zistil, že v rezorte spravodlivosti majú rovnako veľké medzery ako my na Slovensku. 80%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je natolik silný, že by ho mohl natočit snad i Ed Wood, přesto by mohl vzniknout poutavý film. U Korejců jsem zvyklá na kvalitní herectví, ale to, co zde předvádí představitelé dětských rolí, se nedá popsat jinak, než „dokonalost.“ Film je to velmi nepříjemný. Jediným jeho příjemným aspektem je poznání, že naše prakticky dysfunkční soudnictví je vlastně ještě celkem na slušné úrovni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $30,995,000▐ silná chladná dráma odohrávajúca sa podľa skutočných udalostí a hlavne dosť smutná, opäť zrkadlo spoločnosti ako sa vie pekne všetko ututlať, v rámci zobrazenia tejto duševnej a fyzickej tragédie dosť silné až odpudivé, hrôza čoho sú ľudia schopný a že kresťania, ha-ha-ha, fakt smutné /80%/ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama