Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokud jste před zhlédnutím filmu Dogani měli dobrou náladu, tak vězte, že po doběhnutí závěrečných titulků ucítíte tu nejtrpčí hořkost v ústech! Tento snímek vás totiž chytne za srdce! Ono již filmařsky se jedná o precizní podívanou ve všech ohledech, na každém záběru je vidět, že za kamerou seděl mistr svého oboru. No a přičtěte k tomu tak závažné téma vycházející ze skutečných událostí a máte zaděláno na žánrovou pecku! Hlavní hrdina nesmírně sympatický, divák s ním soucítí po celou stopáž a jen nevěřícně kroutí hlavou při sledování prohnilosti celého systému, která se táhne až k těm nejvyšším místům. Emocionálně tíživý zážitek, ty naturalistické scény zneužívání těch hluchoněmých děcek ve mně budou ještě dlouho rezonovat. A ten konec? Člověk fakt nenachází slova, ta nespravedlnost zde byla doslova hmatatelná! Doufejme, že justiční systém se v Jižní Koreji díky tomuto případu změnil. Doufejme...Kinematografický skvost. 9/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pobuřující film s tématikou pedofilního zneužívání hluchoněmých dětí. Ano, vrchol hnusu, opovržení a lidského odpadu. To vše podtržené příběhem podle skutečné události, naspeedovaný korupčnicko-papaláškou slepotou spravedlnosti. Obsahově humus nejvyššího kalibru, který by si plnou palbu zasloužil, no díky zdejší asijské filmařině zůstanu stupínek pod vrcholem. Emočně srovnatelné například se Zlem mezi námi. 85% Update: Po Spotlightu zvyšuju na plnej. 90% ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že čím viac sledujem kórejské filmy, tým viac zisťujem, že sú to extrémisti. Nič to však nemení na veci, že sa zneužívanie detí deje a nemyslím, že nebolo vykreslené pravdivo. Taktiež mi je v mojom veku jasné, že svetom hýbu prachy a všetko sa skryje za ľudskú ľahostajnosť, mne v mojom veku, ale skúste to vysvetliť dieťaťu, ktorému práve zabili súrodenca a mlátili a znásilňovali ho do bezvedomia. Jeden z najbrutálnejších filmov, ktoré som v živote videla a to nemám na mysli filmárske umenie, ale istotu, že nejde len o fikciu a k týmto zverstvám, niekde za zavretými dvermi, dochádza každý deň. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižené, hluchoněmé děti málokdy řeknou ne, a tak ředitelovat v jejich ústavu je pro pedofila skutečné rito! Nikdy bych si nepomyslel, že to někdy napíšu, ale tohle je opravdu hustý a výživný korejský film! Žádné obvyklé opičí čurákování, žádný rýžožroutský patos, jen drsné a mrazivé Requiem pro šikmookou panenku! Pravdou je, že si sice mentála představuju spíše jako Hrzánovou, co si tahá Holuba a ťamani zde obsadili snad ty nejrozkokošnější děti, které nepochybně vyhrály jihokorejskou kvalifikaci Miss pederast, avšak to nepatrné ždímání emocí je v tomto případě absolutně na místě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi je to osud, ale v poslednom čase sa predo mňa dostáva veľa filmov, ktoré majú vo svojom kontexte rovnakú vec. Boj proti nespravodlivosti. Už neraz som písal, že je to kreténstvo ( v tom čo najslušnejšom výraze slova ), ktoré je dnes v móde, masy proti tomu nemajú šancu a rôzne štátne príslušenstvá a inštitúcie, legálne a v rámci zákona porušujú všetko, čím je svet svetom. A čo je najhoršie, nedá sa proti tomu urobiť nič, čo by ublížením pomohlo utíšiť ich bolesť. A podobne je to aj v tomto strhujúcom snímku, ktorý vás prinúti minimálne porozmýšľať nad tým, ako zmeniť tento nezmyselný a ľudsky zdegradovaný svet. Raz sa to podariť musí! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama