Reklama

Reklama

Jodorowsky's Dune

Trailer

Obsahy(1)

Původem chilský umělec Alejandro Jodorowsky, o kterém lze bez nadsázky říci, že patří mezi všestranně se uplatňující persóny světového umění, měl svou ambiciózní vizi ohledně filmové adaptace kultovního sci-fi románu Duna Franka Herberta. Toto je příběh její neuskutečněné realizace. (blackJag)

Diskuze

Uživatel Gig smazal svůj příspěvek.

Uživatel Gig smazal svůj příspěvek.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

JohnMiller

Pokud bysme hovořili o filmařských postupech a inovacích a originalitou příběhu, věřím, že to klidně mohlo být něco jako Pulp Fiction sedmdesátých let. =)

Uživatel JohnMiller smazal svůj příspěvek.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Právě jsem si po Herzogovi s Kinskim (a svým způsobem u Kubrickovi) našel svého nového oblíbeného fanatického filmaře =) Tito geniální lidé s vizí jsou prostě úžasní a já je moc obdivuji. V případě Jodorowského jeho posednutí Dunou a svérázně perfekcionistický přístup spojený s transcendetnálním pohledem na film můžeme jenom naříkat, že svět přišel o skvělou adaptaci skvělého románu. Na druhou stranu, kultovnost tohoto příběhu je dána z velké části právě tím, že se nikdy neuskutečnil, Takhle nám zůstává jen pár příběhů a hromada písemných a grafických materiálů, ovšem ve finále ten film nemusel být vůbec tak zásadní, i když bych si na to rozhodně nevsadil. Napadá mě třeba film Excalibur, což je také svým způsobem kultovní film s filosofickým přesahem a magickým feelingem starých mýtických časů, ale že by na mě nějak extra zapůsobil nebo ovlivnil svou dobu, o tom pochybuji. Možná je to ale jen debilní přirovnání. Každopádně Hail Jodorowsky! Někdo by to měl zfilmovat aspoň jako anime, s tímhle materiálem se nedá šlápnout vedle a sám Maestro to v závěru dokumentu navrhuje.

na příspěvěk reagoval JohnMiller

Uživatel Tsunami_X smazal svůj příspěvek.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tak bohužel změna: "Film Souhvězdí Jodorowsky bude uveden místo původně avizovaného snímku Jodorowského duna z letošního festivalu v Cannes. Z důvodu probíhajícího soudního procesu ve Francii týkajícího se autorských práv se nám bohužel nepovedlo tento snímek získat."

strougy

strougy (hodnocení, recenze)

V rámci letošního ročníku KomiksFEST! to bude 30.října promítané ve Francouzském institutu, viz.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Stručný koment z Dissolve reportu o druhém dnu v Torontu :/

But a significant amount of Jodorowsky's mad genius gets lost in this doc's fairly ordinary approach. Put it this way: I would've liked to have seen Jodorowsky's Jodorowsky's Dune.

Reklama

Reklama