Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a dobre prerozprávaný príbeh má jednu chybu, ale len jedinú chybu. Chybou je to, že je krátky a pre mňa je ten čas nedostatočný na to, aby som si vypracoval kvalitný vzťah k jednotlivým hrdinom a uveril im všetko čo sa tam deje. Áno je to trochu predostreté z rýchlika, všetci tam rýchlo starnú a ja by som chcel proste viac to je celé. Dalo by sa totiž s toho urobiť jeden dlhší príbeh, ktorý by ma potom na konci dal na kolená, že by som silno plakal. Tento príbeh je napriek tomu dostatočne silný a kladie sa dôraz hlavne na dvojicu hlavných aktérov (na iných nie je čas). Mám v podstate rád zameranie na dve osoby a nebolo tam nič iné otvorené a tak som vlastne spokojný aj s koncom a teda vyvrcholením. Nepáčilo sa mi aj to, že na konci je to odrazu ako keby "šokovo" ukončené, ale to je môj subjektívny názor a nie je to chyba. Hudba je použitá adekvátne a pôsobí nerušivo (klavír, husle a tak podobne), Príbeh pekný a trocha smutný no, ale to je životná realita. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Magické...a tím nemyslím jen křehké pouto mezi Hotaru a Ginem, ale i samotný les, který je krásnou animací doveden málem k dokonalosti, tak živoucí, že jsem téměř cítila každý lísteček na stromech, každý závan větru. A i když tento citlivý snímek musel skončit, tak jak skončil, můj smutek má takovou poetickou příchuť. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Pěkný a jednoduchý příběh o jednom ne tak úplně obyčejném kamarádovi z lesa, jenž snad ani nešel zpracovat lépe. Krásné jak po vizuální, tak i hudební stránce, skvěle opředeno tím tajemným kouzlem japonských lesů a duchů, kteří nemusí stát vždy jen na té špatné straně. Nečekejte žádný složitý příběh, kde byste byli nuceni naplno zapojit mozkové závity – tohle je vyloženě odpočinková, uklidňující záležitost na jedno odpoledne, která vás uvede do pohodového rozpoložení a odvane vaše myšlenky far far away do japonských lesů. Jak už uvedl balone, s nímž vlastně naprosto ve všem v jeho komentáři zmíněným souhlasím, tady tvůrci podle mě zvolili správně, když snímek pojali jen jako tříčtvrtěhodinovou podívanou. Kdyby to mělo být jakkoli roztahanější, tak bych si aspoň přál přidat trošku víc mytologie do příběhu, protože jinak by mě to mohlo už nudit a být tak trochu nadstavovanou kaší. Tři čtvrtě hodinky byl čas tak akorát na to, abych si užil vše, co mi mohl snímek nabídnout. Ale stejně jsem si nejvíc užil hudbu – hned několikrát jsem si některé skladby z tohoto snímku pustil. Proto dávám 4*, protože jsem se kolikrát přistihl, že si více užívám hudbu než to, co se děje na obrazovce, přece jen to byla jen jednoduchá oddychovka, u níž bylo jasné, jak skončí. Ale jsou to hodně silné 4*, takže kdyby se tu hodnotilo stupnicí 1-10, dal bych 9 ;) ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

pedofilní láska (hotaru pojd konecne se te mohu dotknout už si vyrostla už ti nejsou 4, ale je ti 15 wtf!) s totálně nudnou hudbou až umírající a usínající.....podle hodnocení sem čekal něco víc, animace taky nic moc a příběhově to mohlo být uděláno víc dokonale, hlavně ten konec..PS: pedofilní anime už tu nechci vidět v červenejch procentech! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Lehké, jednoduché, okouzlující... Jsem velmi rád, že byla zachována délka jen lehce přesahující 40 minut, která je má oblíbená, nic se zbytečně nenatahuje a příběh si může plynout lehoučkým tempem aniž by začal nudit. Tohle se jednoduše povedlo, skoro až lyrický příběh dokáže navodit krásnou atmosféru (čemuž dosti pomáhá překrásná animace) a když ne příběh, tak závěrečná píseň doufám nenechá chladným i toho největšího cynika. Snad jen trošku víc zcela skvostných duchů bych přidal. A teď si jdu znovu pustit závěrečnou písničku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)

Reklama

Reklama