Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek, odehrávající se ve světě Fartherall, sleduje věčně rozhádanou partu dobrodruhů - zmatkářského kouzelníka Perfa (Christian Doyle), elfskou lučišnici Naru (Anne Kennedy), léčitele Carrowa (Brian Lewis) a bláznivého rytíře Gloriona (Kevin Pitman). Ti se snaží najít a následně zničit mýtický Meč boje, jedinou hrozbu platící na Zkažené krále. Celý příběh z povzdáli sleduje a zaznamenává bardka Wren (Emilie Rommel Shimkus). (Moena)

(více)

Recenze (28)

sirien 

všechny recenze uživatele

Cool. Příjemní herci (překvapivě dobře hrající), dobré vtipy (i když místy trochu pro zasvěcené), rozumné efekty... co tomu chybí je údernější příběh, zejména v druhé sérii mi přišlo, že počet postav a příběhových linek začal být trochu přetažený (i když barbarský král se sociálním cítěním s manželkou by si zasloužili spíš vlastní spin-off). Nicméně - kickstarter na s03 vyšel, takže: Onwards! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dost slušná zábava, sice mi trošičku vadí, že Perv je až moc podoben Mrakopašovi ze Zeměplochy, či jak se v druhé sérii přidalo množství nových postav.... Pořád je to ale nechutně zábavné a některé postavy člověk prostě musí zbožňovat, třeba "toho chytrého Orca", nebo Naru (obzvláště když je pozdrogovaná). Doufám, že třetí série bude a již se nebudou zjevovat další a další postavy, tohle není Píseň ledu a Ohně a nemusí to ustát. ))__viděny dvě série__(( ()

movieband 

všechny recenze uživatele

První série nahláškovaná, a překvapivě dobrá. Druhé série předimenzovaná a slabší. Kouzlo prvních deseti dílů se vytratilo. 70% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Dějových linek skoro jak ve Hře o trůny, což v kombinaci s v průměru desetiminutovou stopáží nečiní zrovna dobro, ale jinak slušná zábava, s dobrými nápady a spoustou božích hlášek. "Onwaaaard!" Btw: Naru chci jako jednu z hlavních elfek do třetího Hobita, protože <3 ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný webseriál! Jako fanoušek veškeré fantasy jsem byl při sledování naprosto unesený a skvěle jsem se bavil. Doufám, že se tvůrcům podaří sehnat peníze na druhou řadu. Edit: Druhá řada perfektní, úroveň se pořád drží vysoko a to i přes hodně nových postav. Jednoznačně nejvíc pořád válí Glorion! ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na všechny fantasy knihy a filmy (od Pána prstenů až po Zeměplochu). Příběh je jednoduchý ale i tak promyšleny a i když je vidět že, peněz na výpravu moc nebylo, bavil jsem se přímo královsky. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Konečně dílo, které si na nic nehraje, nesnaží se jen něčím být, ono jím je (narozdíl od kalkulů typu Dungeons & Dragons a jiných béčkových fantasy filmů). Herci, kteří k mému velkému údivu nepřehrávají, ale vážně dobře hrají. Postavy, které si zamilujete - padlý cleric Carrow, pošahané duo Glorion a Roderick, roztomilá Wren, věčně zfetovaná Nara a samozřejmě Orkové. I když je tento webseriál vcelku krátký, má spoustu, ale spoustu zábavných momentů a kdo by kdy řekl, že něco takového může vyznívat nenuceně, upřímně a opravdově - vážně jsem často zapomněl na nějaké kostýmy, efekty a nechal se unášet jednotlivými scénami. Jediná má výtka putuje k prostoru dávanému jednotlivým postavám, protože ty mé nejoblíbenější ho dostávají hodně poskrovnu a někdy musím čekat i několik epizod na jeden jejich štěk. Prozatím 4* a s napětím očekávám další série. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Na to, v jakých podmínkách seriál zřejmě vznikal, je to silný nadprůměr. Celý koncept s hrdiny, kteří se vymykají škatulkám hrdinů, je slibný a milovníkům fantasy tematiky, kteří nepostrádají smysl pro humor, by tenhle kousek neměl uniknout. ()

Pelargius 

všechny recenze uživatele

Na to, že to natočila banda nadšenců s naprosto nulovým rozpočtem, je to skvělé. Ale abyste vůbec pochopili, o co vlastně jde a kdy se máte smát, musíte mít za sebou pár fantasy knížek, her a stolních rpg. A to, že ukradli pár ( většinu ) vtípků ze Zeměplochy se dá odpustit. Za tento amatérský počin, za tuto parodii na všechny vážně se tvářící fantasmagorie dávám 80 % ! ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Výborná věc s neuvěřitelně vyšperkovaným scénářem a postavami. Určitě je škoda, že není více financí na natočení, protože by si to tenhle seriál určitě zasloužil. Snad se dočkáme třetí série. A nechápu co všem vadí na podobnosti se Zeměplochou - stejně film založený na atmosféře knížek ze Zmp. ještě nikdo nenatočil, tak co. Onward! ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Na něco takového jsem opravdu čekal. Mám pocit, že natočit nějaké slušné fantasy se poslední dobou nikomu nedaří. Možná to tvůrce tohoto seriálu taky napadlo a vzal to proto jinou cestou. A sakra, že se mu to povedlo. Hláška za hláškou a vtipná scéna stíhá další. Vydařené charaktery postav povalí smíchy na zem snad každého, kdo někdy hrál nějaké "pen and paper" RPG. Nejvíc u mě vede hrdinný rytíř Glorion! :D ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Je veliká škoda, že se často střídají povedené díly s těmi hodně slabými... Kolísavý seriál s dávkou humoru o partičce "hrdinů" na důležité misi... ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Tak zatiaľ 1. rada a zopár z druhej, ale je to lahoda, nie dokonalé ale aj tak lahoda + humor ide niekedy do kolien (obzvlášť Glorion a tá luhajúca gargyola a samozrejme undead ironic holly priest.... vrele odporúčam. ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Příběhy jak vystřižené ze Zeměplochy. Konec konců Perf je slušnou kopií Mrakoplaše a bojechtivý meč s vlastním rozumem a smyslem pro humor se v Zeměploše taky objevil. Ve druhé sérii je ten fanouškovský sponzoring vážně poznat. U Legend of Neil jsem se zasmál víc, ale to neznemená, že by JourneyQuest a jeho parta epických hrdinů neuměla pobavit. Některé hlášky, jako je třeba ta o nekromancii opravdu stojí za to. ()

VirglCZ 

všechny recenze uživatele

JourneyQuest je určen spíše pro skalní fantasy nadšence, než pro široké publikum, a právě v tom je jeho kouzlo. Seriál má výborný námět (měl by vyjít i sepsaný průvodce světa který bych rád použil do DnD her) a postavy jsou detailně promyšlené, různorodé a mimochodem i skvěle zahrané (opravdu jde poznat, že si herci natáčení užívají). Každá další série má vyšší rozpočet a ačkoliv jde pořád o amatérský snímek, přece jen už třetí série vypadá daleko výpravněji, než ty dvě předchozí. K jednotlivým sériím bych jen poznamenal, že první je spíše seznamovací, druhá si ukrajuje až příliš velké sousto v podobě rozšíření počtu vedlejších linek, což značně zpomalí tempo, a třetí, jednoznačně nejlepší, naopak graduje skvěle a ukazuje, že i za malé peníze lze natočit velkolepý zážitek. Go Carrow! P.S. Čtvrtá série byla na kickstarteru oficiálně obnovena se slušným rozpočtem, tak se snad příští rok máme na co těšit. ()

Reklama

Reklama